{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Tinker Mister Charlie 2003

16.500 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Gadjo & Gypsy
Kvinde | 29 år | Oprettet: 20. okt 2009


Tinker Mister Charlie

Fødselsår:
2003
Højde:
149 cm. - Lige nøjagtig hest :)
Temperament
Charlie er generelt meget rolig af temperament men kan hurtigt blive hidsig og hingstet ;)

Det bedste han ved er mad!
Gangarter
Skridt: Middel - lidt tung, men fin når han har godt tempo på.

Trav: Over middel - Høje knæløft, taktfast men han kan godt løbe lidt ;)

Galop: Middel - Flotte knæløft, meget svævende når han finder en rytme. Mangler dog meget balance hvilket gør at han løber stærkt!
Stævner
Ingen...

Har deltaget med tidligere ejer i kvadrille 4 år i træk.
Har været med på mange dyrskuer.
Fik til Store Hestedag i Roskilde 2007 med tidligere ejer 9 ud af 10 i helhedsindtryk og stod som fløjvallak.
Stamtavle
Ingen - han er importeret fra Wales.
Køn
Vallak
Bemærkninger
Trefarvet - hvid, brun og sort. Det højre øje er blåt. Lang man og hale og en del hovskæg.
Mister Charlie er en fantastisk dejlig tinker med en skøn personlighed. Charlie bliver sjældent bange og løber, men det kan dog ske. Han elsker mad og er nem at manipulere med en godbid i hånden ;) Charlie er en enmandshest med egne meninger, men finder man den rette træningsmetode, så er han fantastisk at arbejde med og utrolig lærenem!


Historien om hvordan jeg fik Mister Charlie:

I starten af sommeren 2010 begyndte jeg at søge efter hest. Jeg havde ønsket mig en siden jeg var helt lille og derfor skulle det også være den helt rigtige! Det resulterede i at jeg var ude og se hele 14 heste! Iblandt de mange var der to pintoer (søskende faktisk) som var dem jeg havde fået bedst indtryk af. Dem - og så Mister Charlie. Fantastisk personlighed og fantatsisk udstråling - og lige så fantastisk at ride. Min drømmehest! Jeg fik Charlie på prøve i to uger og derefter købte vi ham.

Opdateringer:

Sommer/efterår 2010:
Har redet de mest fantastiske ture på Charlie - op til 5-6 gange om ugen og sprunget har vi da også (dog kun omkring 50 cm). Den ene dag var vi til undervisning på LARK. Det var sjovt, men Charlie fik dog for meget fart på og faldt på forbenene i et sving. Der skete heldigvis ikke noget med nogen af os. Jeg nyder hvert et sekund med Charlie - har kun lidt problemer under longering hvor han stikker af!
Charlie har fået klippet sit hovskæg af for at få bugt med hans skab, det gror dog hurtigt ud igen.


Vinter/forår 2011:

Charlie begynder at vrinske af mig - det er en skøn følelse! :') Rider mange ture på Charlie sammen med Sarah og Thea, det er smadder hyggeligt, men faldt dog af den ene gang.. Av av ;) I starten af marts var Charlie og jeg til fastalavnsoptog med LARK, det var hyggeligt! Et par dage efter red jeg tur med Irene og madde og fik min første galop i naturen uden saddel - uforberedt xD På banen er Charlie begyndt at bukke hvilket er noget træls og oven i det er han begyndt at få seperationsangst.. Fik dog alligevel redet en skøn tur for nyligt op i skoven - bare ham og jeg :)

Det skete desværre at Charlie stak af fra mig på en gåtur for et par dage siden og derfor har naboen forbudt mig at passere hendes grund da hendes børn leger på den vej hvor han kom løbene.. På trods af at jeg ved Charlie aldrig kunne finde på at løbe nogen ned så har jeg fundet et nyt sted Charlie kan stå.

Sommer/efterår 2011:

Charlie har nu været min i over et år, og sikke et år! Vi har lavet så mange ting - det seneste var ridelejr, og Charlie var skøn alle dage :) Vi er også begyndt at gå ture igen - uden at han stikker af! Jeg er startet på STX i Svendborg så tiden til ham er blevet mindre men ikke desto mindre elsker jeg den hest mere end noget andet :')

Udpluk af dagbogsføring: D. 21 september 2011:
Sad i mere end en time på folden hos Charlie i dag. Sad bare og nussede ham. Bar det store hoved på min skulder indtil han næsten faldt i søvn... Når jeg sidder sådan glemmer jeg alle vores problemer. Jeg glemmer alle bekymringer. Og jeg glemmer helt at der findes andre end os to i verdenen <3 Jeg er intet uden dig Charlie. Jeg lover dig at vi nok skal finde ud af det hele!


Vinter/forår 2012:

Charlie er flyttet til Tåsinge og har fundet en ny bedste ven i foldkammeraten Harm.
Har haft Charlie på banen meget de sidste par uger og træne fra jorden. Sikke en forandring fra da til nu! For to uger siden sprang han rundt og bukkede og stejlede, var bange, mistede fokus og var faktisk næsten ustyrlig.. Nu går han ligeså stille rundt og kan løslongeres i både skridt, trav og galop med næsten fuld kontrol. Og han nyder det! :) Vi er også begyndt at kunne galoppere igen uden bukkespring og jeg har for første gang redet Charlie bidløs i galop!!! SKØN følelse! :D

Udpluk fra dagbogsføring: D. 18 maj 2012:
- En lille succeshistorie :')
Charlie har fået lov til at gå og nyde det gode vejr sammen med Harm de sidste mange dage.. I dag ville jeg så trække ham hen langs folden for at se hans reaktion (da han har MEGET stærk seperationsangst). Det har været sådan, at jeg ikke har kunnet trække ham ét skridt væk fra de andre heste, uden han begyndte at hoppe rundt.. Da vi gik langs folden trippede han lidt, fordi Harm gik på den anden side, så jeg vendte om for at sikre mig han ikke stak af. Men tænkte så jeg ville prøve at gå forbi leddet og videre, og Charlie fulgte bare med som en lille hund!! Jeg roste og roste mens vi gik og da vi så er halvvejs nede af alléen ville jeg vende ham om fordi der står nogle og arbejder længere fremme - men nej! Charlie gider da ikke tilbage, han vil videre :D Så vi går videre helt ned til vejen inden jeg så stopper mens legen er god og går tilbage ;) Kunne godt mærke han gik lidt tæt hvis han blev bange, men han stoppede ikke op én enste gang - han gik bare derudaf!! Harm vrinskede efter ham men Charlie var fuldstændig kold! Er sååå stolt af ham :') Det var et KÆMPE skridt! OG det var oven i købet bare i grime! Kapsunen var ikke engang nødvendig! Er så glad for den oplevelse :D

Sommer/efterår 2012:

Tingene går ikke helt som de skal for tiden.. Charlie er begyndt at smide af og er helt ustyrlig under longering. Han bukker, sparker bagud og stejler og er helt umulig. Det er dog kun på banen han reagerer sådan, men kan ikke ride ture pga. seperationsangsten. Tror det er banen han er utilfreds med, selvom jeg ikke kan huske han har haft traumatiske oplevelser deroppe.


Sommer 2013:

Jeg er kommet i gang med at ride Charlie igen med Matilde's hjælp. Så det er rigtig fedt - vi træner en masse dressur. Dog har jeg været noget doven og ikke fået redet så meget som jeg "burde". Jeg kan prale af at Charlie nu har været min i hele tre år!! Fatter det ikke, tiden er fløjet afsted! Men skønne år har det været - på trods af alle nedturene.. For Charlie; du er det hele værd <3

Efterår 2013:

Charlie er simpelthen blevet så god! Jeg har gået en maaasse ture med ham her i efteråret og redet med Matilde og også et par ture alene. I går (fredag d. 4 oktober) var vi på tur i skoven (hvor vi egentlig ikke må ride, men kunne ikke nære mig :P ). Trods lidt protest gik Charlie fint frem og var rolig hele turen selvom han synes det var lidt uhyggeligt. Fik både travet og galopperet og jeg er vældig stolt af min balance - taget i betragtning at jeg red uden sadel x) Det er super skønt at det går så godt med ham nu <3

Vinter/Forår 2013/2014:

Charlie er tilbage på lille Langeland hvor han nyder forårssolen :) Han har lidt problemer med en af hestene på folden, til gengæld er han blevet så meget nemmere at gå med og ride alene! Jeg har været på flere små ture nu uden andre og der har endnu ikke været nogen problemer. Min far bor kun 1½ km. fra opstaldningsstedet, så jeg får set rigtig meget til Charlie, og det er jeg virkelig lykkelig for :') Jeg er så sindssyg stolt af ham og taknemmelig for at jeg ikke opgav kampen med ham, dengang alle sagde det ikke ville gå. Han er min drøm, min bedste ven, min lykke, min støtte, mit håb - mit liv <3 <3 <3

Tidlig Sommer 2014:

Arg Sommer og Sommer - men maj vejret er bare så fantastisk! :D Nadine og jeg har redet en masse skønne ture her den sidste måneds tid! Skoven er vores yndlingsrute og hestene gir' den fuld gas i galop når de kommer derind :D Jeg er også begyndt at ride en del på banen igen hvor vi både springer og rider "klassisk dressur" - eller noget der minder om, i hvert fald ;) Selvom der stadig er lidt problemer med Charlie, går der generelt helt fantastisk med ham! Jeg er sindssyg stolt af ham og føler mig hver dag velsignet over, at han er min <3

Sommer/efterår 2014:

Charlie har været en drøm de sidste mange måneder. I sommer da jeg blev student tilbragte jeg hele to uger på gården mens familien var på ferie og i de dage opnåede jeg et mål jeg ALDRIG troede jeg skulle opnå med Charlie. - Kontrolleret galop uden udstyr! DÉT var stort, og siden da har vi redet sådan på banen næsten hver gang. Jeg rider heller ikke med bid mere på tur, det er blevet skiftet ud med sidepull'en og rebgrimen, også selvom Nadine og jeg ikke holder hestene tilbage når de er friske på en god galop. For bare et halvt år siden havde jeg været rædselslagen for give Charlie kontrollen. Jeg har ingen dårlige timer med Charlie nu. Og går noget galt, så griner jeg af det og glemmer det til næste gang vi træner. Charlie har lært mig at blive en bedre træner, en bedre rytter og en bedre ven. Jeg forstår virkelig citatet nu; "If your horse says no, you either asked the wrong question or asked the question wrong".

Vinter 2014:

Har ikke fået redet så meget den sidste tid af forskellige årsager, ikke desto mindre opfører Charlie sig rigtig pænt hver gang vi træner - også selvom han har stået stille et par uger. Lige nu er han desværre halt og har været det en uges tid.. Hvad der er sket ved jeg ikke, men håber snart den bette dreng er frisk igen.
19/01/15:
Har haft et par turbulente uger som har resulteret i at jeg har valgt at flytte Charlie tilbage til Tåsinge. Jeg bliver nødt til at sætte hans helbred som 1. prioritet og de mængder vand der er kommet på sydlangeland gør det umuligt for mig at behandle hans skab.

Forår 2015:

Fik for et par uger siden et tilbud om opstaldning jeg ikke kunne afslå og her, kun 2 dage efter Charlie er flyttet, fortryder jeg intet! Jeg har været så glad for opstaldningsstedet på Tåsinge, men har måtte indse at det blev for dyrt og at vores træning var gået lidt i stå fordi jeg ikke kunne bruge banen og turmulighederne var begrænsede...
I dag har jeg tilbragt 5 timer hos Charlie og hele 7 i går, fordi vejen derud er så kort at jeg kan cykle afsted lige når det passer mig - også flere gange om dagen :) Stedet har ALT hvad jeg kunne drømme om! Kæmpe stor løsdrift med lækre (og tørre!) folde, masser af strigleplads - både ude og inde -, ridebane m. muslingeskaller, round-pen, spring, marker man må fræse på og bedst af alt vandet et stenkast derfra og skoven på den anden side! Og fik jeg nævnt alle de herlige mennesker og dyr der færdes derude? :) Jeg kan slet ikke vente med at komme i gang med alt muligt! Men Charlie er selvfølgelig stresset oven på flytningen og skal falde til ro i den nye flok. Gik en kort tur i morges hvilket han tog fint, men da jeg tog ham med i round-pennen i aften og flokken blev i den anden ende af folden var han helt hysterisk og kunne ikke engang stå roligt inde i løsdriften. Så nu får han lov at falde lidt ned inden vi begynder på det helt store, for han har jo desværre stadig massiv seperationsangst... Men ser virkelig frem til de næste mange måneder med ham og jeg har heldigvis al den tid i verden vi får brug for :)

Har nu haft Charlie opstaldet på Øhavets gamle efterskole i knap 6 uger og det har været helt fantastisk. Udover at have tilbragt en masse skønne timer sammen med Charlie, er vi for alvor kommet i gang med at ride western, hvilket har været min store drøm længe. Med vores afsindig dyre men helt vidunderlige nye sadel og de rette faciliteter er vi kommet rigtig godt fra start og Charlie er blevet en helt anden hest. Jeg glæder mig til at se hvor mange af mine mål jeg kan realisere :)

Sommeren 2015:

Her i festivalsperioden er hestene på sommerferie og nyder livet på græs. Jeg har det seneste stykke tid været meget aktiv ved western kurser og træninger, og er begyndt at øve trail med Charlie, hvilket han er helt fantastisk til! :) D. 14 juli kunne vi fejre 5 årsdag, og på trods af ikke at have redet ham længe smed jeg blot en kapsun på ham og hoppede op uden sadel - og han gik helt fantastisk i alle gangarter. Seperationsangsten er vores eneste problem nu, så det vil jeg sætte hårdt ind på når vi vender hjem til Kragholm :)


Tricks:
Sige goddag (give hov)
Kysse
Vinke
Stå på skammel
Smile
Neje
Ryste
Dreje rundt
"Anti-tigge"
Kommentér på:
Tinker Mister Charlie
Annonce