{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Frieser Roose [Himmelhest] 2005

2.275 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Sissel
Kvinde | 26 år | Oprettet: 4. mar 2007


Frieser Roose

Udfordringer
Fødselsår:
2005
Højde:
Ca. 160 cm
Temperament
Stille og rolig både alene og sammen med andre.
Gangarter
Skridt: Middel
Trav: Middel
Galop: Middel
Stævner
HOKR 26/10-13
LD2 - 56,111 (Roose var desværre meget anspændt og kiggede meget på tingene)
Stamtavle
Mor: TSJIBBE 338
Mormor: AENKE FAN DE SLACHTEDYK
Morfar: BEAREND 347

Far: SJOUKJE FAN LUTKE PEINJUM
Farmor: ANNA-JOKE
Farfar: JAKOB 302
Køn
Dejlig hoppe
Bemærkninger
Roose blev hentet i Holland for 4 år siden (2009) :-)
Roose kom på rideskolen i Marts måned, hvor hun skulle opdrages og tilrides. Jeg hørte ikke så meget til hende i den her periode, men første gang vi var ude og besøge hende kunne jeg allerede se fremskridt. Hun stod stille og rolig på staldgangen og de kunne få lov til at røre hendes bagben, dog ikke løfte dem. Jeg husker tydeligt vi havde striglet hende inden hun skulle på rideskole, og sikke nogle bagben der kunne komme frem da der pludseligt kom nogle "fremmede" ind i stalden. Anden gang vi besøgte hende, var hun blevet gjort ryttervant og jeg skulle prøve hende, for hun skulle snart hjem, også fik jeg lov til at ride hende her. Hun var bare rigtig sød!
Da hun kom hjem var hun glad for at se Rixt igen, de er bare pot og pande sammen.
Smeden kom også ud for at ordne hove på dem, også løftede han Roose bagben uden bedøvelse og siden det har vi kunne løfte bagben uden problemer!
Jeg rider hende nu hverdag, og nyder det hverdag! :-)

D. 15 Juli 2012
Roose var rigtig sød i dag. Banen var blevet bedre at ride på tros alt det regn vi har haft. Vi har stadig vores små problemer på højre volte, men hun er jo heller ikke blevet redet så længe. Vi vaskede ben bagefter og hun stod helt selv i dag, mens jeg vaskede alle hendes ben og mave hun var så dygtig.

D. 16 Juli 2012
Jeg føntørrede Roose i dag, det kunne hun godt lide. Vejret kunne ikke rigtig bestemme sig for om det skulle regne, overskyet eller om solen skulle være fremme, men vi tog chancen og bestemte mig for at ride uden sadle. Det var første gang Roose skulle prøve det, så var lidt spændt på hvad hun sagde til jeg satte mig op på ryggen af hende uden sadlen. I starten var det lidt farligt jeg var deroppe, så hun gik direkte ind i stalden (kom op på hende lige udenfor stalden). Dog stod hun stille imens jeg hoppede op på hende. Men vi vente os i stalden og skridtede ud på ridebanen. De første runder ville hun gerne trave, men fik hende hurtigt ned og slappe af, og der gik hun bare rigtig pænt! Hun var så sød, og vi fik også en lille trav på begge volter. Vi havde en rigtig god dag i dag.

20 Juli 2012
Red Roose lidt på banen, og fik lidt hjælp til hende. Hun begyndte at gå rigtig godt, det hjalp lidt, at få den hjælp. Da vi skridtede af, red vi en tur op af vejen, med Rixt og Carina. Puha mange af tingene var lidt farlige, det var tros alt også første gang hun var på tur med rytter.
Senere på aftenen, tog Roose og jeg med ud på tur sammen med Oline og Carina, og Olivia og Maiken. Roose var bare totalt cool sammen med dem! Hun hverken kiggede på tingene eller noget, selv da vi red forbi grisegården, sagde hun ikke noget til. Det eneste hun kiggede lidt på var en vogn til en traktor, men hun kiggede kun og gik bare videre. Det er bestemt ikke sidste gang jeg har hende med på tur.

22 Juli 2012
Der stod en halmballe ved siden af ridebanen i dag, og det var godt nok farlig i starten! Hun ville heller ikke rigtig samarbejde i starten. Så fik jeg elastik på hende, og efter noget tid begyndte hun at gå rigtig godt. Hun var så dygtig til sidst.

9 August 2012
Første gang Roose og jeg rider helt alene. Hun var bare en engel, der var et traktordæk i den ene ende som var meget farlig de første par runder men jo mere vi red forbi den dets mere ligeglad blev hun med den. Tilsidst red hun forbi den som om den aldrig havde været der..

10 August 2012
Roose var super dejlig i dag, denne gang var traktordækket inde midt på ridebanen, og hun var ligeglad med den. Hun er blevet meget mere frisk efter sin pause/tandraspning. Vi galoperede også for første gang i noget tid. Hun var fantastisk, vi fik 7-8 runder på hver volte, og hun kunne sagtens blive ved, og jeg skulle ikke hele tiden holde hende i gang, som før.

11 August 2012
I dag blev Roose løssprunget, i starten gik det ikke så godt. Men til sidst gik det bare rigtig godt, det er kun anden gang hun løsspringer. Hun sprang med stor lyst og er sikker på at jeg snart kan prøve at springe hende.

21 April 2013
I dag startede jeg ud med at ride Roose efter en træls vinter, hvor jeg sjældent har kunne ride. Jeg skridet og travet rundt på banen, og det gik faktisk godt i forhold til jeg ikke har redet i 1,5 måned, og det har hun heller ikke. :-)
Ser frem til at ride hende lidt igen imorgen, og at hun kommer i form igen, så vi forhåbeligt kan ride ture, og evt. påbegynde lidt spring, og hun får smidt lidt kilo, for hun er godt nok blevet lidt små tyk, hehe :-b

10 Maj 2013
Roose har sprunget med rytter for første gang.
Var opvarmede, og hun var nu meget frisk. Vi startede med at springe kryds spring, og disse sprang hun fint over, tros der skulle springe til. :-b
Hun snød også udenom nogle gange, frække krikke! Vi sluttede af med at springe to stk. på 60 cm, også var det meste af Rooses energi brugt. Jeg tror bestemt hun synes det var sjovt, tros hun aldrig rigtig har prøvet at springe (er blevet løssprunget 3 gange sidste år), og dette skal vi bestemt til at gøre hver 14 dag :-)

14 Maj 2013
I dag da jeg kom ud til hestene havde jeg ikke ridetøj med, og jeg havde engenligt bestemt mig for at jeg skulle prøve noget nyt på Roose i dag.
Hun kom direkte hen til mig i dag, så havde ingen problemer med at fange hende på folden, som jeg af og til plejer at have. Hun står lige så pænt på staldgangen, mens jeg stigler hende, og tager rebgrime på hende. Jeg kommer ud på ridebanen, og jeg skal jo op på hende, dette tog kun 2 minutter i dag, hun stod faktisk stille. Jamen i starten var det lidt mærkeligt at jeg sad deroppe, for det er hun ikke vant til (Hun har kun prøvet at ride uden sadle 4 gange før), også var det også første gang i år, men det tog lige en runde også gik hun normalt. Efter vi havde skridtet lidt rundt og lavet volder, osv. begyndte vi lige så stille at trave, hun var lidt frisk i starten men det var som om hun fandt ud af det ikke skulle gå så stærkt for ellers kunne jeg ikke følge med. Hun reagerede også rigtig godt ved stemmen i dag, og der skulle ikke meget til så gik hun i skridt, eller hvis jeg bad hende om at gå frem af så gjorde hun det..
Til aller sidst, skulle jeg da lige prøve noget, dette resultere i at Roose desværre blev forskrækket, og jeg ender på bunden af ridebanen, med en blodig finger. Jeg fanger Roose igen, og går ind i stalden og hun får en grime på, og kommer på fold.
En super god dag, trods vores lille uheld til sidst. :-b

8 Juli 2013
Roose har ændret sig utroligt meget siden 2012, hun står bom stille på stalden gangen uanset om der er andre i stalden eller hun er alene.
I dag, red vi dressur som vi plejer, trods varmen. Hun har knapt så meget energi som hun plejer så det var lidt hårdt for den tykke i dag. Det var ikke den bedste dag vi havde sammen, men alle har vel en knap så god dag engang imellem. Efter vi havde redet behandlede jeg hendes mug, og jeg vaskede hende, så sad jeg bare og ventede på Linette kom, og så kunne Roose også blive tør inden hun kom på fold igen, vi hyggede rigtigt.

15 Oktober 2013
Roose og jeg er begyndt at få undervisning, og vi har begge lært en hel masse på blot 7 gange. Rooses trav er blevet væsenligt bedre og hun er begyndt at gå meget pænere, i stedet for underlod..
Jeg ser frem til at kunne starte stævne på hende meget snart for at prøve hende af :-)
nå, men Roose og jeg fik idag undervisning, vi har haft en længere dårlig periode begge to, så var faktisk klar på at det hele gik knapt så godt i dag.. Men startede med at fortælle at Roose havde problemer med at låse sig på ventre tøjle, og når hun gjorde det kunne man intet gøre. Så vi kiggede på trensen og spændte næsebåndet 1 hul ud, og næseremmen 1 hul ud, og bidet et hul ned i hver side. Roose gik virkelig godt i dag, traven var perfekt, og hun var ikke så hidsig som hun plejer da vi skulle galopere lidt. :-)<3
Tja der var lidt at se på på ridebanen, En traktor holdte op af ridebanen, og træstammer som lige var blevet fældet op af ridebanen samt. et mindre bål lidt længere ude.. Men det eneste Roose synes var MEGET farlig i starten var træstammerne og det røg, men efter to omgange var hun ligeglad..

26/10-13
Roose og jeg var til vores første stævne.. Jeg har haft hende inde og stå i 1,5 dag før, da Roose simpelthen var begyndt at miste energi når jeg red hende (Skal lige siges at hun var udenfor i nogle timer midt på dagen). Nå men jeg skyndte mig ud i stalden kl 11 for at lave en hingstefletning på Roose så hun var klar til at køre kl 12. Den blev hurtigt lavet og blev faktisk okay pæn.
Roose kiggede lidt i starten da hun skulle op i traileren, men efter to minutter gik hun lige så stille derop, da vi ankom på Rideskolen, var hun også meget cool og stod faktisk pænt, trods hun synes de der nye heste var MEGET spændende..
På opvarmningen, var hun rigtig god til at starte med, men mister en del energi. :-(
Da jeg kommer ind i ridehallen hvor jeg skal ride program, kigger hun noget på de mennesker der nu sad og kiggede samt det hvide hegn der var i den anden ende.
Vi starter okay ud, men ender med Roose begynder at spænde en del, og løber, og kigger. men det var trods alt første gang hun var med ude til et stævne, så det er nu okay, det kan jo kun blive bedre nu forhåbeligt.. ;-)

27/10-13
Roose får en fridag med ridning og i stedet torturere jeg hende og klipper hende all over. Hun stod utroligt pænt på staldgangen og sagde intet til det, de to andre gange hun er blevet klippet har hun været bedøvet (den ene gang) og den anden gang sparkede hun ud efter os men var ikke bedøvet.
Jeg er så stolt af min lille tykke Roose :-D<3

24/1-14
Her til aften tog min veninde og jeg ud og red en tur på krikkerne. Når det er frost vejr, og ridebanen ikke er til at bruge, må man jo finde på noget andet. Så vi tog ud på en ny ridetur i dag, vi red ud på en meget trafikeret vej med mange lastbiler og alm personbiler. Men heldigvis er det ikke særligt slemt om aftenen.
Nå men Roose har aldrig rigtig været med ude sådan nogle steder, og gad bare ikke ride den samme tur som vi har redet de 50 andre gange.
Nå men vi red ud til første rundkørelse, og 50 meter inden kom der en lastbil kørende forbi, hun vippede ikke et eneste øre. Hun synes dog det hegn der var i kanten var lidt farlig i starten, haha tosse :-)
Nå men hun var fuldkommen ligeglad med rundkørelsen, så vi red over broen, under var mortorvejen, og Roose kunne ikke helt forstå hvorfor de kørte under hende så på et tidspunkt blev hun helt høj da der var en der kørte under hende. :-D
Vi red så videre til næste rundkørelse som hun også var ligeglad med red lidt ned af en vej, ud mod nogle mindre landeveje, men vi vendte om da det var pænt koldt!
Vi red i mørke, og jeg er meget stolt af lille Roosen :-D

2/2-14
I dag red jeg en tur alene på tykke :-)
Vi red, lidt ud i det industri område der lægger 200 m fra stalden. Roose synes det var meget spændende, især de der skilte og de underlige ting på vejen (rister osv.), men ellers tog hun alle tingene rigtig pænt, ingenting der. :-)
Men jeg kan se jeg ikke har fortalt at Roose er ifolet, og det er hun og vi forventer hun foler sidst i Juni, så der er kun små 4 måneder endnu! Jeg glæder mig helt vild, føllet bliver bare rigtig forkælet ingen tvivl om det! :-D


Søndag d. 31/5-2015
Den mest triste dag længe.. Jeg bliver ringet op d. 2/2-2015 (min storbrors fødselsdag), af Roos' ejer, som fortæller mig at Roose blev fundet død søndag d. 31 Maj, ejer var helt knust, da jeg snakket med hende, og var og selv ked af det. :-( Jeg vil mindes om alle de gode og fantastiske minder jeg har om Roose, fra da hun var utilredet- til den total cool hest. Du vil være savnet og elsket!
Kommentér på:
Frieser Roose
x