{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Haflinger Harald •R.I.P• [Tidl. part] 2001

2.191 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Katrine&Fiona
Kvinde | 26 år | Oprettet: 30. okt 2010


Haflinger Harald •R.I.P• [Tidl. part]

Fødselsår:
2001
Højde:
Harald er 1.43 m. sko.
Temperament
Harald har et dejligt temperament - et roligt et af slagsen. Han bliver sjældent bange, men han er altid opmærksom på hvad der sker omkring ham. Udover det er han meget fremadgående og følsom - på den gode måde :-D.
Gangarter
Han ejer 3: Skridt, trav og galop. Alle gangarterne ligger omkring middel, og specielt galoppen er meget typisk koldblods.

Skridt: Hans skridt er virkelig fremadgående, og han kommer fint under sig.

Trav: Traven er den gangart han er bedst i. Fremadgående som de andre gangarter, men han kan også godt gå ind og vente på en (har han dog ikke helt styrke til endnu). Lækker at sidde ned i.

Galop: På dette punkt er man ikke i tvivl, om han er koldblod eller ej. Den er hurtig og meget tung.
Stævner
Han har startet lidt med tidligere parter. Man burde kunne finde ham på stævnepladserne i 2013.
Stamtavle
Hans rigtige navn er Arno. Han er importeret fra Holland til DK i 2008.

Far: Abel (Hf.K.219)
Farfar: Alpenstern (Pr.H.022650493)
Farmor: Lizzy (H.630075592)

Mor: D-Day van het Smidsepad (Hf.K.5583)
Morfar: Wempire (Hf.K.123)
Mormor: Mariëlle van de Kampsteeg (Hf.K.3959)
Køn
En dejlig vallak - kastreret som 7-års.
Bemærkninger
Jamen Harald en min dejlige part, som jeg fik part på fra 01/11-12. Jeg har kun været part på ham i et par uger, men glæder mig hver gang til at komme ud til ham. Primært er han min dressurpart, men kan da ikke afvise at jeg ikke får sprunget på ham, eller reddet en tur i nu og næ. Jordarbejde er også en stor del af vores træning.

I 2008 blev Harald importeret fra Holland til Danmark, hvor han gik som kørehest inde i byen, derefter blev han købt af hans nuværende ejer Louise. Planen med Harald er pt. lidt ud i det blå. Ponyen keder sig lidt med dressur pga. noget tidligere i hans liv, og spring det er det, der liver ham mest op. Der er også overvejelser om at gøre ham bidløs (nok ikke 100% bidløs), da han går så godt på en hackamore.

Fold: Han kommer når jeg kalder, dog skal han lige se det mig. Godt nok er det kun en meget langsom skridt det foregår i, men ørerne er fremme, så man kan ikke bliver andet end glad. Han går i løsdrift og fungere fint med de andre heste. Han er ikke den højeste i flokken.

Stald: Ja en meget lang jernstang som han bliver bundet fast til med et træktorv, er vel også en form for stald? xD. Ej han er sød nok. Han skal helst ikke for tæt på de andre heste eller stå i midten da han så føler sig klemt.

Banen: Her er han utrolig lækker, hvad end det angår ridning eller jordarbejde. Han koncentrerer sig om dig, og lytter pænt til de signaler der bliver givet. Under ridning kan han godt vende lidt øre af de andre heste, men han har endnu ikke sparket ud efter dem (-;

Tur: Her vil ham gerne fremad og ham stresser nemt, når der er andre heste, da han føler han skal gå forrest, og de bare ikke må overhale. Når vi er på tur foregår det mest fra jorden, da jeg ikke helt er tryg ved selv at ride ud.

Dagbog:
November måned 2012: De første par gange jeg var ude hos ham, gik primært på at ride noget dressur, og få styr på signalerne. Generelt bare lære ham bedre at kende. Derudover har vi gået turer rundt på de små veje omkring hans opstaldingssted, og jeg har lært at longere ham. Meget af tiden er også gået på at fokusere på min opstilling, da man ellers ikke kan ride Harald ordenligt. Harald fik også kiropraktor hvilket gjorde at den stod på genoptræning det meste af måneden. Så vi gik og red en masse turer. Vi havde vores kampe, men så var det heller ikke værre. Han blev også reddet i hackamore for første gang, og han gik virkelig godt på den!

December måned 2012: I december måned stod den stadig på genoptræning, så vi fortsatte vores ture, og rykkede derefter ind i ridehuset da snevejret kom. Vi havde også en meget tankevækkende episode, hvor vi lige var kommet hjem fra tur, og 30sekunder efter jeg har sat Harald fast til striglebommen, kommer der 4 løbske heste, og de løb ned af den sti, mig og Harald var kommet af for ca. 1min. tids siden. Det kalder jeg fandme at være heldig! Havde vi gået der, mens de kom løbende, ved jeg ikke hvad der ville have været sket. I slutningen af måneden skulle vi til at ride normalt igen, men da ponyen først havde en løs forsko (og senere hen tabte den), venter vi nu på smed, før vi endelig kan begynde. Indtil da har jeg lavet noget jordarbejde med ham, hvilket han er super god til!

Januar måned 2013: Vi har fortsat vores arbejde fra jorden, og ponyen er nu blevet rigtig god til at kysse på kommando. Stå skal vi stadig øve, da han har lidt svært ved at huske det, men fair nok. Han kommer når jeg kalder på folden og han ser mig (for det meste), det bliver man nu lidt glad for alligevel :-D! Oven i det, har han også et par gange fuldt efter mig i en virkelig afslappet trav (uden jeg har bedt ham om det), når vi har leget. Udover det har vi fået redet noget dressur, hvor vi fokusere på min opstilling, de signaler jeg sender ham og at han bare skal gå afslappet.

Februar måned 2013: Vi har lavet en masse jordarbejde og arbejdet videre på kommandoen "stå". "Kysse" kan han til punkt og prikke og han giver gerne ekstra. Derudover er jeg begyndt at lære ham "ryste", hvilket han lige skal forstå. Efter vi har arbejdet fra jorden har vi altid sluttet af med en lille gåtur, da vi begge nyder det rigtig meget! I dressuren går det rigtig godt. Jeg kan endelig følge med Harald, så nu skal vi have styr på signalerne. Han går og er rigtig stiv på højre volte, når man samler op, for med løse tøjler er der intet. Løsningen derpå er, at vi er gået igang med noget helt basis frem og ned ridning. Her går han afslappet med helt løse tøjler, og han runder sig rigtig fint. Fordelen ved dette er at vi træner min balance, og lige så stillet får ham løsnet lidt op.

Fredag den 28/02-13: Jeg har opsagt min part på Harald af personlige årsager.

11/09-13: Finder jeg ud af at Harald er blevet aflivet den 02/09-13, dette var pga. en ulykke på folden, hvor han sad fast i hegnet og rev benet op. R.I.P skønne ponydyr! Godt nok er det et halvt år siden jeg så dig, og hvor jeg stoppede med at være part, men alligevel er det mærkeligt du nu er fuldkommen væk<3. Elsket og savnet for altid:-*
Kommentér på:
Haflinger Harald •R.I.P• [Tidl. part]
Annonce