{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Pura Raza Española Tara † [Himmelhest] 1999

2.934 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Rikke
Kvinde | 24 år | Oprettet: 6. dec 2008


Pura Raza Española Tara †

Fødselsår:
1999
Højde:
Hun er ca. 164cm.
Temperament
Tara er meget rolig og sød. Hun har masser af krudt, og masser af mod på at prøve nye ting.
Gangarter
God skridt, når hun bliver utålmodig japper hun dog lidt.
God trav, rimelig løsgjort.
Fin gallop ;D
Stævner
Vi har ikke været til stævner...
Stamtavle
Far: Ole´
Farfar: Oriental II
Farmor: Aida

Mor:Boheima
Kan ikke lige finde resten af morens stamtavle, men den er der.
Køn
En super køn hoppe.
Bemærkninger
Tara er en sød, venlig,rolig, lærenem, fantastisk, trofast og meget nysskerrig skimmel hoppe.
Altid meget lydhør og super rolig på gå- og ride- ture i skoven og på marken.Hun bliver aldrig forskrækket, og plasik poser og presseninger er den letteste sag i verden...
Tara har et enormt energi-niveau, og man skal ikke drive på for at få hende til at gå frem.
Du kan "kravle rundt om benene om hende", uden at hun rokker et øre...

Sådan fik jeg Tara:

Da min mor ringede til Eva (Hvis heste jeg red og passede, og som desuden skulle hjælpe med at finde den rette hest til mig), og sagde at hun havde fundet en P.R.E. som var ca. 160cm. og inden for vores budet, sagde hun at vi skulle tage hjem fra den 40års fødselsdag vi var til, for at tage ned og kigge på: Tara. Det ville min mor dog ikk´ gå med til, så det endte med at det var næsten mørkt da vi kom, og der var nogle andre, jeg var mega bange for at hun skulle blive solgt. Nå jeg fik lov til at strigle den meget smukke hest. Da hun (og hendes føl Oliver) var blevet striglet (de havde vel næsten ikk flere hår! hihi), fik jeg lov til at ride lidt. Jeg var helt solgt, og mundlam. Ugen efter skulle jeg på lejrskole med klassen, hvor der også går 1 af mine rideveninder(vi rider og har heste samme sted), så Eva og min mor ville tage ned og se på hende endnu en gang, jeg gik rundt ovre på Bornholm, og vi måtte ikk have mobiler med, så jeg lånte vores lærers mobil og ringede hjem, der fik jeg afvide at jeg havde fået en hest...

Og langt om længe kom den dag jeg havde ventet på, vi skulle ned og hente Tara<33
Helge(Eva´s mand) kørte for os, og vi kom derned med traileren, og Susan trak hende op til rampen, og hun kiggede lige et halvt minut, og gik så op. Jeg var vildt glad da vi kørte hjemad....<33

8/8-2010
Idag travede jeg for første gang på Tara siden hun har fået ledbehandling. Hun er blevet ledbehandlet i begge forben og højre bagben. Det er SÅ befriende endelig at mærke hende arbejde rigtigt under mig efter først ca. 2 uger skridt, så 2 dage helt stillestående i boks. derefter 2 uger med 2 x 10 min om dagen i snor uden rytter i skridt. Så en uge med skridt fra ryggen, og nu er vi nået til trav.

16/11-2010
Tara er nu oppe og køre på næsten fuldt tryk igen. Mens jeg har haft en lidt dårlig periode har min mor været rigtig fantastisk og har de sidste 14 dage longeret hende meget. Det har også hele tiden været meningen at min mor skulle begynde at ride igen, og det skulle jo selvfølgelig være på Tara. Nu har hun samlet modet til sig og har været oppe på hende nogle gange.

Tara har nu lært at ryste på hovedet! Hun er dejligt lærenem ;D

OBS!

Tara blev aflivet mandag d. 18. april 2011 efter at have været halt i 4 uger og 4 dage. Hun havde meget ondt og haltede kraftigt. I starten troede vi at det var et slag eller lign., selvom der ikke var nogle ydre tegn på det. Dyrlægen var der mandag d. 11. april mens jeg var i skole, min mor var der sammen med dem. Der var ikke noget at gøre, de kunne ikke finde grunden, men heller ikke gøre noget ved det. Så Tara fik smertestillende den sidste uge af sit liv, men havde stadig smerter og haltede. Det var uden tvivl det rigtige at gøre, for hendes skyld. Det har været en lang og hård kamp, men jeg er glad for den tid som ledbehandlingen sidste år gav mig. Og jeg kan se mig selv i øjnene og vide at jeg gjorde hvad jeg kunne for hende, prøvede, men at jeg ikke lod hende lide.

Den hårdeste del af det hele var næsten at se hende blomstre op og løbe rundt, være glad p.g.a. den smertestillende medicin, jeg kunne ikke lade være med at tænke at det ikke kunne være rigtigt at hun skulle aflives.

Jeg var der sammen med hende lige til det sidste, dyrlægen kom kl. 12, jeg stod og græssede og nussede med hende fra kl. 11.15. Jeg slap hende end ikke da den sidste sprøjte var givet og hun faldt om. Jeg havde stået og nusset hende og havde stadig fat i hendes grime da hun faldt. Det var en meget hård dag i min påskeferie, men jeg er glad for at hun ikke har ondt mere, det skyldte jeg hende efter at have fået 2½ år sammen med en så dejlig hest. Jeg vil aldrig glemme hende, hun var min første hest og jeg elskede hende meget højt, jeg har lært utrolig meget af hende, hun var fantastisk! Jeg savner hende meget, men jeg ved at hun har det bedre der hvor hun er nu. Farvel min engel!

R.I.P Tara!

Mandag d. 2. maj 2011:
Det er nu 2 uger siden Tara blev aflivet, og jeg savner hende så meget! Men hun har det bedre der hvor hun er nu.

En rigtig ven, er kun en man kan stole på.
En rigtig ven, trøster en når man er ked.
En rigtig ven, er altid trofast.

Tara du er min eneste ene, og det vil du altid være..
Kommentér på:
Pura Raza Española Tara †
x