{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
970 visninger | Oprettet:

Lidt forskellige spørgsmål?? {{forumTopicSubject}}

Hej smiley

Jeg går lidt med drømmen om at få mig en ny god ven i form af en Fjordhest smiley

Jeg har fundet opstaldningsstedet men der er ikke foder med i prisen.
Hvad fodre du din Fjordhest med?
Hvad koster det ca. om måneden for en hest i foder?
Og giver du ellers noget tilskud eller andet?

Nu har jeg læst mig lidt frem til at der er en mange forskellige meninger om hvordan og hvornår man tilrider en hest.
Det er 9 år siden jeg red min hoppe til og der var hun 5 år da jeg begyndte, men det var nu ikke bevidst at det var så sent, det var bare først der jeg købte hende.

Så hvornår er i gået igang med jeres Fjordheste?
Både med at ligge sadel og hovedtøj på men også at lægge sig op på hestens ryg?
Hvor lang en voksepause fik den?

Hvornår er det bedst at kastrere en hingst?
Bedst liggende eller stående?


Der var lige lidt spørgsmål smiley
Hvis du kun kan svare på nogen af dem er det også helt i orden.
Der kommer sikkert mange flere smiley

På forhånd tak smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Lidt forskellige spørgsmål??
  • #1   20. feb 2013 Jeg vil gerne prøve at svare på dine spørgsmål, ud fra min egen erfaring og meninger smiley

    Hvad fodre du din Fjordhest med?
    Jeg fodre med mærket Equsana. Det forhandles mange steder i landet og er et godt foderprodukt uden at koste milioner. Vi fodre med Equsana Cool Perfomance og så en vitaminblandning ved siden af, kaldt Equsana Pleasure VIT.

    Hvad koster det ca. om måneden for en hest i foder?
    Hm.. Jeg mener det er ca. 450-500 kroner i måneden, det er til 4 heste. Så får de noget ekstra oveni. Så det er nok en 200 kroner pr. hest.

    Og giver du ellers noget tilskud eller andet?
    Hovsa.. Den har jeg svaret på. Pleasure VIT.

    Så hvornår er i gået igang med jeres Fjordheste?
    Jeg fik(dengang for 5 år siden) hjælp af min kusine med at tilride. Jeg havde ikke selv nok erfaring med heste og tilridning. Så jeg fik hjælp, men Freja blev tilredet herhjemme i vandt omgivelser. Første gang hun havde rytter på, var lige før hun blev 3 år.

    Både med at ligge sadel og hovedtøj på men også at lægge sig op på hestens ryg?
    Freja var i longe. De var to personer, en til at holde hesten og en til at "hoppe op". Til at starte med hoppede rytteren ved siden af, så hesten blev vant til at man "hopper op". Senere lagde rytteren henover Freja, med foder i den ene stigbøjle. Senere igen var hun helt oppe at sidde.

    Hvor lang en voksepause fik den?
    Freja fik ingen voksepause som sådan. Men hun blev langt fra redet hver dag. Som sagt var jeg ikke særlig rutineret dengang. Men det er meget individuelt. Jeg forestiller mig Confetti(Vores 3-års) får en voksepause på mindst 3 måneder.

    Hvornår er det bedst at kastrere en hingst?
    Så snart man kan, men mindre man vil noget med den - altså have den kåret f.eks. Confetti blev kastreret da han var ca. 8 måneder. Og undgå sommerperioden, det er langt det bedste i vinterhalvåret.

    Bedst liggende eller stående?
    Jeg bedte dyrlægen om at ligge Confetti ned. Jeg var bange for han skulle vælte af sig selv. Det foregik meget roligt, og han lagde sig meget stille. Jeg vil i fremtiden også have hesten skal ligge ned.

    Held og lykke med det hele smiley


  • #2   20. feb 2013 Lamhavegaards Fjordheste| Amicitia
    Mange tak og tusind tak for alle dine svar smiley
    Dejligt med noget viden fra en Fjordheste ejer:)

    Har altid haft en svaghed for den gule race, og nu tror jeg
    det skal være smiley

    Ham jeg er lidt lun på er en to års hingst,
    hvis det bliver ham, skal han kastreres smiley

    Da jeg havde min hoppe stod hun altid opstaldet på ridecentre hvor foder var med i prisen, så aner faktisk ikke så meget om fodring af heste,
    da jeg aldrig selv har behøvet at stå for det da hun fungerede godt på det
    de havde på stedet smiley


  • #3   20. feb 2013 Dejligt du er faldet for "vores" race! smiley Jeg kender flere fjordheste-mennesker der fodre med Cool Perfomance, og det er de glade for!
    Det var så lidt, og det lyder da spændende!


  • #4   20. feb 2013 Har selv to fjordheste, og den tredje er på vej ;D

    Hvad fodre du din Fjordhest med?
    Min ene fodre jeg med Equisana super plus, da hun ikke kan tåle foder med højt indhold af sukker og stivelse. Sådan en sæk kan holde ca. 1½ måned, og den koster 200,-. Hun får så ikke meget, men hun holder foderstanden alligevel. Min anden for havre og lidt melasse, hvor han får 1 kg(½ øse) tre gange om dagen. Derudover for den som ikke kan tåle det høje indhold af sukker og græs 1-2 flager hø(lille balle) to gange om dagen, den anden får 1 skive wrap (minibig) om dagen
    Hvad koster det ca. om måneden for en hest i foder?
    Jeg vil gætte på det koster 200-500kr alt efter hvad hesten skal have og hvor meget.
    Og giver du ellers noget tilskud eller andet?
    De får derudover hvidløgsflager og elektrolytter når de har været ude og arbejde, da det genopbygger de tabte salte.

    Så hvornår er i gået igang med jeres Fjordheste?
    Har ikke selv tilredet mine, men har tilredet en enkelt hvor den var blevet 4 da jeg begyndte. Den havde haft hovedtøj på før, da den har været til skuer, sadlen kom på da longearbejdet begyndte, og rytteren kom på efter kort tid. Den hest var så meget venlig, og knap 14 dage efter første gang på ryggen af den, kunne man ride den i alle gangarter. Hun var så mere end færdigvokset her, da hun voksede mere udad i stedet for opad. Efter hun er blevet solgt, tror jeg hun har haft massere af tid til at vokse.

    Hvornår er det bedst at kastrere en hingst?
    For at undgå at hesten måske bliver tung (hvis genet ligger til den side) er det bedst at gøre det så sent som muligt. Normalt ville jeg nok sige den skulle være 2 år, da det ikke helt er gået op for den her at den er hingst. Hvis man vil beholde "hingstelooket", så ville jeg sige at den skulle være 5-6 år inden man kasterer. Men jeg ville sige, at hvis hingsten er sød og omgængelig og rolig ville jeg lade den blive ved med at være hingst. Men det er selvfølgelig også alt efter om opstaldningsstedet vil have en hingst ind, for de kræver en del foldplads, da de jo skal have en fold for sig selv. Men forhold til hvornår jeg ville kasterer ville det nok være om sommeren, da det er her hingsten er flottest, da den tager på og ser tungere ud om vinteren fordi den ikke bedækker.
    Bedst liggende eller stående?
    Har aldrig prøvet at få en hingst kastereret, så det med liggende eller stående er jeg lidt i tvivl om, men jeg ville da foretrække at den lå ned, da jeg nok ville være bange for at den faldt. Men i forhold hvordan det hele ligger, ville jeg nok sige stående, da stenene måske ville falde op i bugen når den ligger ned. Så det er nok mest i hensyn til at den ikke bliver klaphingst.


  • #5   21. feb 2013 Vi fodrer vores med wrap og hø, roepiller, havre og et vitamin-/mineralprodukt - og det gør vi for ca. 500 kr. om måneden pr. hest.

    Når vi har ungheste, tilkører vi dem som regel i foråret, når de er 3 år (i 2-spand). De bliver kørt et par gange om ugen hele sommeren, og det samme om vinteren, i den udstrækning vejret er godt nok. I foråret når de er 4, er de stærke nok til at bære en rytter - hvis de da ikke giver sig til at vokse.

    Trensen har de på fra de er 2 år gamle - de bliver fremvist i trense til skuerne.

    Mht. kastrering, så ordnes det nu om dage stående i langt de fleste tilfælde - det vil dyrlægen vide.


  • #6   21. feb 2013 Mht. tilridning og kasteration, så kan jeg ikke hjælpe så meget. Ved at Trold også først blev tilredet som 5 års, men det var fordi han gik for vogn indtil da smiley

    Mht. foder, så foder jeg ved Icelandic Power fra Brogaarden og det er jeg rigtig glad for. Det er specielt udviklet til nøjsomme konkurrenceheste. Trold får ca. 1 kg pr. døgn, delt op i 2 gange, når han er i alm. træning. Så blander jeg hvidløg, loppefrøskaller og lucerne i. I alt giver jeg omkring 450 kr. pr. md. for foder (med de tilskud jeg giver, som jo kun skal købes engang i mellem).


  • #7   21. feb 2013 Tak for jeres svar og tid smiley
    Det er fedt i gider og hjælpe smiley


  • #8   21. feb 2013 Det var da så lidt smiley Håber du kan bruge det ;D

  • #9   21. feb 2013 Det kan jeg helt bestemt smiley

  • #10   22. feb 2013 Lige lidt ekstra spørgsmål smiley

    Hvad kræver det for at starte Fjordheste stævner?
    Aner intet om det så hvordan foregår det og hvad kræver det?

    Fortæl gerne om det smiley


  • #11   22. feb 2013 Hvad kræver det at starte Fjordheste stævner?
    Det kræver en fjordhest smiley Men jeg vil altså anbefale at den har stamtavle således du kan dokumentere at det ér en fjordhest. Fjordhesten er nemlig så fantastisk at den dominere i avl.. Så hvis du blander en Fjordheste og en Islænder, så kommer føllet til at ligne fjordhesten. Derfor kræver det stamtavle hvis du vil starte mesterskaber(DM,EM.NM osv.).

    Hvordan foregår det?
    Det forgår stort set som et normalt stævne, ud over der kun er fjordheste med. Vi rider efter DRF regler.. Det er ok.
    Der er dog noget anderledes med, at du gerne må starte din fjordheste i spring, i hakcamore, selvom man normalt ikke må det til almindelige stævner, da det kun gælder for heste. Men ellers, du melder til stævnet(lanceres ofte på www.fjordhest.dk) møder op, rider og tager hjem igen.
    Til de større stævner, bliver der også ofte holdt rytterfester om aftenen, hvilket er super hyggeligt! Man får en masse nye venner smiley


  • #12   22. feb 2013 Som ovenover kræver det en fjordhest af ren race (dvs. at den skal have både far og mor som er fjordhest) at starte til fjordhestestævner. Til almindelige fjordhestestævner behøves hesten ikke pas, da det her fungere ligesom stævner under DRF. Ved mesterskaber inden for fjordhesten skal fjordhesten have brodeux pas (dvs. at begge forældre er kåret i Fjordhesten Danmark eller andet fjordhesteavlsforbund) eller et blåt pas, men ved blåt pas kræver det at den bliver tildelt et stambogsnummer, dvs at den skal stilles til kåring inden den må starte i mesterskaber.

    Det kræver ikke noget og foregår bare som almindelige stævner. Der er som regel nogle en til to-dags fjordhestestævner nogle gange om året, og en gang om året er der så DM og en gang i mellem andre mesterskaber. Til mesterskaber skal de dog kvalificere dig til mesterskabsklasserne for at kunne deltage i disse klasser, men der er også almindelige klasser til mesterskaberne hvor det bare er det samme som ved fjordhestestævner. Kvalifikationskrav til de forskellige mesterskaber kan findes på www.fjordhest.dk under "sport" og så ellers det årstal man er i.


  • #13   22. feb 2013 Tusind tak for jeres svar!!

    Var jo ude og kigge på en Fjordhest i dag,
    en næsten 2 årig hingst.
    han havde dog grønt pas...

    Syntes han var super fin og rigtig flink.

    Kunne godt tænke mig at ride dressur, men er jo godt klar over at det skal
    være en meget velredet Fjordhest for at den kan klare sig til stævner mod de store heste!

    Så var det jo jeg tænkte Fjordheste stævner, men det er vidst ikke muligt med
    et grønt pas hvis jeg forstår det rigtig?

    Nogen der har startet jagter eller distance på deres Fjordhest?

    Red jo jagter på min tidligere hest (Hannoveraner bla.)
    og syntes det var super sjovt og rigtig hyggeligt,
    men har også leget lidt med tanken om distance?

    Det er en af grundene til at jeg er faldet for Fjordhesten,
    da den virker til at være en super allround hest.
    Tænker både dressur,spring, distance, jagter og bare en masse ture i skoven smiley


  • #14   22. feb 2013 Skal lige nævnes at bliver det ham hingsten så skal han kastreres hurtigst muligt!

  • #15   22. feb 2013 Jo... Han kan godt starte hvis han har grønt pas, skulle jeg mene. MEN du kan ikke starte mesterskabsklasserne smiley
    Der er mange der starter jagter med fjordhesten, og der bliver også afholdt det, kun med fjordheste. Synes også du kunne overvejer noget som terræn, det skulle være rigtig sjovt! !


  • #16   22. feb 2013 Lamhavegaards Fjordheste| Amicitia

    Tak for svar smiley

    Må indrømme jeg er ret varm på denne bette fyr smiley

    Han bliver 2 sidst i maj.
    Han er ca. 140 nu, har du et gæt på hvor han ender i stang?

    Ja terræn kunne også være en mulighed!
    Det er det der er så fedt ved Fjordheste, de kan lidt af det hele smiley


Kommentér på:
Lidt forskellige spørgsmål??

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce