{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
655 visninger | Oprettet:

Fravænning af føl? :) {{forumTopicSubject}}

jeg har min lille hingsteføl Lille Prins og han bliver her den 13 februar 6 mdr. så han skal snart fravænnes, da jeg ønsker at beholde ham og hans mor!

men vi har kun løsdrift og ingen boks, der er også kun en fold... så ved ikke hvad jeg skal gøre han tager alt for meget fra hans mor og hun ser fortrædelig ud, hun er vildt tynd og får alt det hun kan æde men intet hjælper, så han skal fravænnes hurtigts muligt!

det kunne være en mulighed at flytte hans mor op på den lokale rideskole en måned, men så bliver det fra den ene dag til den anden....

men hvad gør i når i skal fravænne føl?


Kommentarer på:  Fravænning af føl? :)
 • #1   20. jan 2013 De kan sagtens fravænnes fra den ene dag til den anden smiley Det blev min Tatan, han kaldte lidt de første 2 dage, men så var det dét smiley

  profilbillede
 • #2   20. jan 2013 Jeg havde heller ikke mulighed for fravænning, og min hoppe blev solgt her i starten af januar, da var følle lige blevet 7 måneder. Jeg tog bare min hoppe ud af boksen og op i traileren, følle kaldte 2 gange, og så gik han ellers igang med at spise og har ikke kaldt siden smiley så han har bare taget det super godt.

  Men jeg vil råde dig til, ligesom du selv foreslår, at hvis en af dem skal "væk" i fravænningsperioden, så lad det være hoppen. Det kan nemlig blive meget stressende for føllet, hvis det både skal undvære mor lige pludselig og samtidig forholde sig til en helt ny flok og nyt sted.


 • #5   20. jan 2013 Jeg har ikke mulighed for at sende føllet på levefold da jeg kun har Lotte hans mor og en anden pony Misty på 13... smiley

 • #7   20. jan 2013 han skal kasteres smiley vi skal ikke have flere føl og da slet ikke indavl! smiley


 • #9   22. jan 2013 Hej, jeg mener at have læst et sted herinde at man kan give føllets grime sådan nogle strips på næsestykket, så vænner hoppen selv sit føl fra .

 • #10   24. jan 2013 For hoppens skyld, skal du starte med at tage ham fra nogle timer og så stille øge tiden. Hvis du skiller dem fra den ene dag til den anden, kan hun få yverbetændelse. Hvilket er meget smerte fuldt fra hoppen samt totalt unødvendigt. Så det er vigtigt at du hjælper hende med at nedsætte mælke produktionen, dette gøres altså bedst ved at du har styr på hvor tit han diger. Start med hvis du kan at lade dem gå på hver sin fold, efter en uges tid kan du gøen tiden hvor de er væk fra hinanden, ved at han lige får lov til at dige når de kommer ind, hvor efter du flytter ham over i hans egen boks, til natten kan du lade ham komme ind til hende igen. Efter yderliger en ugen kan du lade ham få lov til at dige et par gange om dagen et par dagen, hvorefter du skiller dem helt. Ved godt det er lidt træls, men den bedste måde for hoppen.
  Når du er sikker på han ikke længer vil/ eller får lov til at dige, kan du lade dem gå sammen, til han bliver kønsmoden.

  Held og lykke med det


 • #11   24. jan 2013 som skrevet har jeg desværre ingen bokse til dem, da de går i løsdrift smiley

Kommentér på:
Fravænning af føl? :)

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside
x