{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Forfangenhed - puls
  • #1   19. aug 2014 kig med da nok måske stå med en Forfange også

  • #2   19. aug 2014 En hest burde ikke tydeligt have puls i et ben. Selvfølgelig skal der komme blod dertil, men normalt ligger er karene så langt inde, at man virkelig skal lede grundigt efter den.

    Heste uden sko + ædlere racer kan være nemmere at finde puls på. Når der er atypisk varmt (noget de ikke er vænnet til), kan pulsen blive tydeligere/nemmere at finde. Når åren kommer tættere på overfladen, så køles blodet nemmere/hurtigere, hvilket kan være en fordel når dyret ikke er vænnet til varmen.

    Puls kan komme ved alle slags betændelsestilstande eller vævsbeskadigelser (tænk på at en tømmerlus giver puls til fingeren smiley ), så forfangenhed, sår der går betændelse i, hovbylder, kraftige slag osv.

    Hvis hesten er forfangen på denne tid af året, så overvej at få taget en cushingtest, da der er stor risiko for at det er dét hesten fejler og forfangenhed bare er et symptom.


  • #3   19. aug 2014 Tusind tak for det smiley det hjalp.
    Min hoppe blev forfangen den 29. Juli. Dog på grund af en virusinfektion. Hun havde puls i begge forben her til aften. Hun fik sko af i torsdags - kan det havde noget med det at gøre?
    Skal lige have fat i dyrlægen inden længe smiley


  • #4   19. aug 2014 Det kan godt hænge sammen smiley

    Men ja snak lige med dyrlægen, specielt nu hvor hun har været forfangen. Ind til hoven er vokset ud på ny, så er den meget sart overfor nye tilfælde, fordi lamellerne allerede er gået lidt/meget i stykker. Men den bedste måde at sikre sig om der er noget er ved at visitere, og det kan kun smeden eller dyrlægen gøre smiley


Kommentér på:
Forfangenhed - puls

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce