{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.570 visninger | Oprettet:

Erfaring med kronisk forfangenhed? {{forumTopicSubject}}

Hej alle.

Overskriften siger vel sig selv. Jeg søger folk, der har erfaringer med kronisk forfangenhed. Da min pony nu er blevet kronisk forfangen smiley

Han er selvfølgelig i behandling og smeden har været og lægge sko.

Men jeg synes at jeg mangler nogle oplysninger, og nogle erfaringer fra andre med heste i samme situation. For at høre, hvad de gjorde, hvordan hesten har det og alt hvad der er værd og vide, når man har en kronisk syg hest.

På forhånd tak.

Mvh Jeanette


Kommentarer på:  Erfaring med kronisk forfangenhed?
 • #1   24. maj 2011 Hende af vores kom kun på græs med mundkurv, men til sidst endte det med at hun stod på jordfold. Hun kunne slet ikke tåle græs.

  Så vi valgte at købe en hygge kammerat til hende og så kunne de gå sammen.


 • #2   24. maj 2011 Min står pt i boks. Det har han gjort siden i går., hvor dyrlægen var der.
  Men han kommer på fold senere i dag. Tør ikke lukke ham på græs. Så han får jordfold. Har heldigvis en dejlig veninde, som gerne vil have sin stående på jordfold med min, så han ikke er alene.


 • #3   24. maj 2011 Hej Jeanette!
  Der findes en guide om forfangenhed, kan købes i forskellige hesteforretninger og boghandler.
  Jeg havde engang en akut forfangen shetter, den blev sat i boks på et tykt lag spåner (men dyrlægen foreslog vådt sand, da det køler) i 1½ døgn blev den kølet ned med isomslag på det syge ben, allerbedst er det med en spand isvand. Så satte dyrlægen en slags flamingosåler på forhovene med gaffatape. ponyen fik smertestillende og var i boks i 14 dage.
  Efterfølgende kom den på jordfold, så jeg kunne styre fodringen med godt tørt hø. Smeden kom hver 5-6 uge for at hoven gror korrekt. Men meget afhænger af om hovbenet er drejet og hvis, så hvor meget. Men hurtig indsasts kan redde ponyen og få hovbenet på plads igen.
  fremtiden for denne pony er græs i begrænset mængde, hvor man især skal være forsigtig med forårsgræsset. Den græsser KUN med mundkurv på. derudover er motion meget vigtigt.
  Held og lykke
  Lianne


 • #4   24. maj 2011 Kronisk forfangen.dvs. at du skal resten af hestens dage passe på gentagne anfald... for hver forfangenhedsanfald bliver hesten svækket og den får nemmere ved at få nye anfald..
  Personligt har jeg stor glæde af græsreducerende grimer..de går på græsfold med grimer om natten og på jordfold uden grime om dagen.. det har jeg haft god effekt af og hestene vænner sig hurtigt til det.
  held og lykke.


 • #5   24. maj 2011 Smeden sagde, at han måtte komme på fold fra i dag. Så det kommer han.

  Han har fået smertestillende til på fredag, hvor jeg så skal vurdere, om han har brug for mere. Og smeden har lagt sko i dag. Men ikke sygebeslag. Ganske almindelige sko - rullesko. Dem der er lidt tykkere i tåen.

  Smeden var rigtig dygtig, og kunne komme med 1 dags varsel, selvom der normalt er 3 ugers ventetid på dem. Og han ringede til dyrlægen, for at høre, hvad der ville være bedst for MIN hest og få gjort ved hovene. Og han ringer igen om 7 uger, for at aftale tid til at få rettet op. Meget behagelig og professionel smed.

  Altså, dyrlægen sagde jo at det var kronisk, men han sagde at det var ganske lidt. Så det er taget i "den gode ende". Så hans fremtidsugsigter skulle være rimelig lyse.


 • #6   24. maj 2011 Det lyder som en rigtig god dyrlæge du har..Min tinker var også kun forfangen èn gang for et par år siden..men det er vigtigt jeg passer på hun ikke får for meget græs,ellers får hun det igen.. min pony Prins har desværre lige været forfangen..han fik også smertestillende,men er igen kommet sig over anfaldet..Dyrlægen mener ikke han har mange år igen da anfaldene bliver oftere og værre.

 • #7   24. maj 2011 Min hoppe har været kronisk forfangn siden vinteren 2008, og hun har fungeret som ridehest indtil hun blev aflivet i starten af Maj, og det var ikke det drejede hovbenet der var skyld i at hun blev aflivet. Det var derimod forbenede dragtbruske .. Og hendes drejning var endda livstruende men hun fik en chance og jeg har ikke fortrudt det smiley dog fik hun intet andet Græs end det knæhøje også ren jordfold, godt
  Med hø og senere tør wrap, og derudover kraftfoder til nøjsomme heste samt tidligere forfangne.. Og det fungerede rigtig godt, og drejningen har været i stilstand siden det blev opdaget i 08 og var faktisk i bedring takket være smeden smiley


 • #8   24. maj 2011 min gamle pony har har lige fået konstateret kronisk forfangenhed og begge hans forben er begyndt at dreje sig smiley

  efter hvad jeg ved skal han stå i boksen i 8 uger og må komme i ridehallen 30 min om dagen...


 • #9   24. maj 2011 jeg havde i et par år min gamle pony som var blevet kronisk forfangen. (havde været forfangen utallige gange forinden jeg fik ham hjem at gå)

  han gik på jordfold og fik afvejet hø/wrap.

  som foder fik han spillers high fiber cubes og den anden de har til forfangne der næsmest bare ligner lucerne (husker desværre ikke navnet mere) han fik så mindre mængde og salvamin grøn.


  tror jeg havde ham to år gående på jordfold hvor han fik en kammerat ind indimellem, hvilket han virkelig nød.
  han fik en dag en lille smule (max 1 kg) nyhøstet hø, og efter det fik han tilbagefald. så besluttede jeg at nu var det slut.

  han var også efterhånden blevet trist at se på, ved at gå alene det meste af tiden og aldrig måtte få græs igen.

  han blev aflivet med græs i munden, og døede forhåbentlig lykkelig.  vill aldrig have en kronisk forfangen heste/pony igen. så skulle det ihvertfald være flere med samme behov.

  nu lyder det ikke så slemt med din at den aldrig må få græs igen. husk at være opmærksom på selskab til den smiley


 • #10   24. maj 2011 Maja: Jeg tør ikke løbe risikoen med græsset. Så det får han ikke smiley Han har selskab af min venindes hele døgnet. Så han er kun alene, når hun har ham inde smiley

 • trine d
  trine d Tilmeldt:
  apr 2008

  Følger: 1 Svar: 37
  #11   24. maj 2011 min fjordhest var forfanget. han stod i boks i 10 dage, fik skyllet ben i koldt vand 1 time hver 4. time i en uge. det er 7 år siden. han får nu 55 ml æblecidereddikke hver dag, og lever næsten som en almindelig hest

 • #12   30. maj 2011 Kommer jo and på om hovbenet er drejet og hvor meget. når det er kronisk, regner jeg med det er fordi det er drejet?
  Min erfaring er rigtig dårlig, de tilfælde jeg har oplevet er alle endt i aflivninger, når først hovbenet er drejet. Det er smertefuldt for hesten, ejeren gør alt, sko smertestillende blødt underlag, intet græs den må ikke stå stille, da det er usundt for heste, omvendt er den øm, og vil derfor heller ikke røres!

  Det er smertefuldt for hest, det er smertefuldt for ejer og det er rigtig rigtig dyrt.
  PT har min veninde dog en hest, som er lidt derhen af, og hun giver den nu en chance mere. Benet er drejet en smule, og ja man må som ejer, tage beslutningen hvornår er nok nok.

  Håber for jer det ikke er så slemt, og i har taget det i opløbet.
  Venlig hilsen Tina


Kommentér på:
Erfaring med kronisk forfangenhed?

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside
x