{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
543 visninger | Oprettet:

Hvordan ser det ud? {{forumTopicSubject}}

God aften!

Jeg har haft min skønne isbuk i omkring et halvt år, og jeg kan se store fremskridt. Han er 5 og et halvt år, og min første islænder. Faktisk har jeg aldrig redet islænder sådan rigtigt, før jeg købte ham.

Jeg har ikke fået undervisning på ham, da vi bare rider for hyggens skyld, bidløst og efter mit og hans hoved.

Så jeg ville høre om nogle af jer kunne tænke jer at give noget kritik. Bare kom med det. Jeg kan tage det! Gerne af hans gangarter.

http://hestegalleri.dk/alb_vis.aspx?albumid=360017

Glæder mig til at høre fra jer!
Kommentarer på:  Hvordan ser det ud?
 • #2   15. mar 2012 I er rigtig fine sammen!
  Det eneste jeg har at sige er at han går måske lidt for højt, så han viser underhalsen frem. Det skal man helst undgå. Men ved ikke om det var nogle billeder som var uheldig taget En anden ting, så skal man altid kigge lige frem og aldrig til siden, for så flytter du vægten, i det du drejer hovedet, og så mister hestene muligvis lidt balance og går urent

  Men ellers passer i rigtig godt sammen! :-))


 • #3   16. mar 2012 Han ser vildt sød ud!!
  Måske ser han en anelse pasagtig ud i tølten - kan det passe? Desuden ser det ud som om, at du generelt rider ham i lidt lang og højt form i alle gangarterne.

  Lidt konstruktiv kritik, som jeg håber, at du kan bruge.


 • #4   16. mar 2012 Uh det er så svært at bedømme udfra fotoalbums, optag nget video istedet.
  Ellers er jeg enig i ovenstående kommentare, du mangler samling, og det kunne godt se ud som om han er en anelse pasagtig. Så skal du arbejde lidt med din opstilling.

  Men det er jo småting. Overordnet ser det rigtig godt ud. I ser ud til at være et rigtig godt par
  Og hvor er den dog fed den hackamore!


 • #5   16. mar 2012 Ja, hvor har du den hackamore fra?

  Han er forresten super lækker at se på.


 • #6   16. mar 2012 Tak alle sammen! Det er jeg super glad for at høre. Han tølt er lidt pasagtig, netop fordi han for lov til at være lidt lang, og det er faktisk meningen, da han da jeg fik ham tog næsen i sky og løb. Så samlingen kommer med tiden, og jeg mig og mit stolesæde er ikke helt så godt. Det vil jeg arbejde på, og kigge op i stedet for til siden!

  Tusinde tak for jeres meget konstruktive kritik!

  Jeg er så glad for min hackamore! Det er en akademisk én, som jeg desværre kun tror kan købes på nettet. Jeg købte den herinde og er bare så positivt overrasket! Den kan klart anbefales!


 • #7   17. mar 2012 Som Rebekka siger, han har en tendens til at gå lidt højt, hvilket gør at han smider ryggen og bruger de forkerte muskler og derfor heller ingen bæring har .
  Hvis man kigger på skridten har han en rigtig flot overlinje og strækker sig flot frem, der bruger han de rigtige muskler og har ryggen med sig . Sådan skal du også få ham til at gå i trav og også derhen af i tølten .
  Til at starte med vil jeg prøve at få ham til at søge frem i tølt og trav, det kan være meget forskelligt hvordan man arbejder frem i hesten, men en fin start er som du allerede gør, med at ride med løs lang form, efterhånden vil han FORHÅBENTLIG begynde at søge frem selv og så efterhånden vil du også kunne arbejde ham mere ned . En god hjælp kan være at ride på volter, hvor du leger lidt med tøjlen, bøjer ham indad og får ham til at give efter og hver gang han giver det mindste, giver du tøjle så han kan strække sig frem det ville også hjælpe på balancen og styrken . Men rigtig fin hest, en dejlig bamse


 • #8   17. mar 2012 Hvis jeg var dig, ville jeg prøve at få undervisning - f.eks. af en klassisk/akademisk underviser - så du kan få nogle gode fifs til hvordan du retter hans form og får ham til at bruge ryggen - for det er super vigtigt, også selvom man bare vil "hygge"

  Det jeg ser: En hest med ret udviklet underhals-muskulatur, som han skyder fremad, hvilket nok kommer fra den dårlige holdning; han har slet ikke ryggen med, særligt ikke i tølten. Hele hals overlinje vender sådan her: u - hvorimod den burde vende omvendt. Det kan være en super svær ting at opnå på nogle heste, - men omend virkelig vigtigt og fundamentalt, hvis man vil bruge hesten til ridning i mange år Det er godt, at du er opmærksom på at dit sæde skal ændres - og det ville jeg sørge for at gøre, før du fortsætter træningen - for dit sæde bevirker netop til at hesten smider ryggen og spænder i halsen, - så det er en ond cirkel, hvis ikke der kommer styr på det først Det er godt, at få hjælp til sin opstilling - enten fra en underviser, eller én man kender, som har 100% styr på det. Der skal først og fremmest være en lige linje gennem din skulder/hofte/hæl, så du balancerer korrekt på hestens ryg Jeg elsker selv at nørde opstilling, og når jeg rider spørger jeg med jævne mellemrum "vender mine fødder rigtigt", "skal mine schenkler længere frem/tilbage", "er min ryg ret", "holder jeg mine arme rigtigt", "husker jeg at kigge op" - man kan lave sådan en lang check-liste og gå igennem den. Det kræver selvfølgelig at hesten bare går selv - for ellers får man virkelig travlt med at tænke - evt. bare skridt rundt imens. Jeg ville gerne hjælpe - men kan ikke lige se hvorhenne du bor
  Det er alt sammen velmenende råd - så jeg håber ikke du tager det negativt op
  Det er en rigtig smuk hest - elsker hans udtryk her: (link fjernet) - og I ser ud til at have det dejligt sammen og passe godt til hinanden


 • #9   17. mar 2012 Ups - glemte lige nogle mere konstruktive råd til hvad du kan gøre
  Hvis jeg var dig, ville jeg hoppe af - og arbejde en masse fra jorden. Han skal først og fremmest lære at strække sin overlinje ud/op, - i alle gangarter - selvfølgelig nøjes med at tag én af gangen. De kunne godt se ud som om, at han har svært ved at strække sig ordentligt frem/ned i traven. Det har min egen selv haft rigtig svært ved. Han har hele sit liv konsekvent gået med sit hovede/hals i en fast holdning - ligeud. Ind til han har lært, at søge ned og slappe af i kroppen. Kan du få ham til at søge ned på ca. denne måde: (link fjernet)
  Ellers ville jeg starte med at lær ham det, så kan han få vendt hans ryg rigtigt, og få styrket hans rygmuskler og overlinje

  Og nu læste jeg lige, at du vil have kritik af hans gangarter Han ser da ud til at være en god hest, kvalitetsmæssigt, der godt kan finde ud af at bevæge fusserne


 • #10   17. mar 2012 Fuldstændig enig med Einfari
  Det er så vigtigt at du får rettet det op og at overlinjen kommer iorden! Det er brandhamrende svært, specielt hvis man har en hest der har en tendens til at være anspændt og touchy (som min ene hoppe har) men man kan bare risikere at de med tiden vil få skader og måske endda slidgigt ved at bruge sig forkert.
  Der er desværre alt for lidt fokus på at få overlinjen "med" fremfor at hesten bare har grande bevægelser, men man gør virkelig sig selv og hesten en tjeneste på denne måde!
  Du vil også kunne mærke en forandring i hans bevægelsesmønster så snart han har ryggen med, han vil tage længere skridt og det vil føles mere "stærkt" at sidde i


 • #11   17. mar 2012 Nu kan jeg ikke lige se hvor du bor, men jeg kan anbefale en rigtig sød, sjov og dygtig underviser i sådan noget klassisk dressur, hun hedder Tania Mortensen! Hun er super sød og virkelig dygtig.
  tjek hende ud www.taniamortensen.dk


 • #12   28. maj 2012 Tusinde tak for jeres gode svar!

  Havde helt glemt jer, må jeg indrømme, det er det der med eksamner..

  Jeg var godt klar over at underhalsen er for kraftig og ryggen virkelig trænger til at løfte sig, og det arbejder vi rigtig meget med.

  Pointen med det her forum var egentlig, at være sikker på at jeg ikke havde overset et eller andet, for alt det i nævner var jeg godt klar over.

  Det er vel positivt, går jeg ud fra.

  I dag, er traven blevet meget mere løsgjort! Han søger selv ned, og han bærer sig efterhånden langt bedre i trekantsmusklen, end før. Der er stadigvæk meget lang vej, men rom blev jo ikke bygget på en dag.

  Tølten er blevet blandet en smule ind i passen, så det er fokus lige i øjeblikket.

  Lægger et nyt fotoalbu ud snarest.

  Igen, tak for jeres tid! • #13   29. maj 2012 Det var da godt at høre, men vi vil nu hellere se video

Kommentér på:
Hvordan ser det ud?

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside