{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.101 visninger | Oprettet:

Problemer med galoppen. {{forumTopicSubject}}

Hej HGer. Jeg har et problem med min ridning af min hest.
Til jer der ikke gider at bruge tid på det jeg har skrevet står der længere nede PROBLEMET: Håber i vil ligge en kommentar til hvad jeg kan gøre for at af vikle problemet.


Historien.
Tja, min søde hest er blevet mærkelig, eller det vil sige jeg kan ikke finde ud ad hvad jeg skal gøre.
Når vi opvarmer, er der ingen ting! men lige så snart vi har galoperet en gang, så vil han bare galopere galopere galopere.. og "strammer" sig op, altså jeg mener at han løfter hoved selv, og tager det ind mod bringen, også løber han bare, men når han så slår over i galop går han lige så fint. Men han skal jo ikke bare galopere når han vil.

Vi skal ride en LC1 i næste week, hvor man jo først rider en volte i trav, og så en i galop, og så trav igen ved a også skal man jo skråt igennem og ride resten af programmet, men så når vi har galoperet den ene volte, vil han mere og løber.

tja, jeg ved sku ikke lige hvordan jeg skal tackle dette smiley


PROBLEMET :
For folk der kun vil læse hvad problemet er :
Når vi har galoperet en gang, vil han blive ved, og løber fra mig, og "strammer" sig op, altså jeg mener at han løfter hoved selv, og tager det ind mod bringen, også løber han bare, men når han så slår over i galop går han lige så fint. Men han skal jo ikke bare galopere når han vil.

Drop det der : Spørg din underviser.

Jeg vil gerne ha nogle forskellige syn på sagen smiley !
Håber ikke det var alt for rodet.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Problemer med galoppen.
  • #1   28. apr 2011 Ja, han skal vel bare lære stopsignalet.. Men jeg ville spørge min ridelærer .. (-;

  • #2   28. apr 2011 Har spurgt min underviser ! smiley
    Han har lært stop signalet, men jeg snakker om at han "løber" afsted for at komme i galop. I forstår vidst ikke mit spørgsmål


  • #3   28. apr 2011 Minna - tak for et brugbart svar smiley

  • #4   28. apr 2011 Når, ja, så har jeg misfortået dig.. Altså hvis han løber sig i gang.. Hvor længe har det været sådan??

  • #5   28. apr 2011 altså hvis jeg vil have ham i galop, SÅ går han i galop. Han kan sagtens galopere. men

    rider en volte i galop, stopper så ved a for at trave, men så vil han galopere igen, altså jeg mener at han heller vil trave end galopere, forstå du? damn det svært at forklare smiley


  • #6   28. apr 2011 hvad mener du ? smiley


  • #7   28. apr 2011 Forstår dig godt (:
    Men hvor længe har det været sådan?? For hvis det er noget der er kommet inden de sidste par dage, så er det vel bare lige at træne det væk igen.. (-:


  • #8   28. apr 2011 nej nej du forstår det ikke smiley hihih

    Han KAN SAGTENS springe and i galop han LØBER IKKE igang når vi laver et anspring. Men NÅR VI HAR galoperet en gang, så vil han galopere MERE, men der skal vi ikke galopere der skal vi trave. Problemet er så at han strammer sig op og LØBER hurtigere i traven fordi HAN GERNE VIL GALOPERE MERE, men vi skal trave og ikke galopere.

    har jeg skåret det nok ud i pap xD


  • #9   28. apr 2011 Nååååååååååååår.. TROR jeg forstår nu.. (-: Men tror det er meget normalt, ponyer/heste er ofte lidt tændte efter en galop.. Put evt. din hest ned i en kort trav, få bøjet ham godt, og slap af! Ofte er det faktisk rytteren som også spænder op.. Nogle mennekser falder lidt sammen efter en galop, så prøv måske med noget fokus på dig? (-:
    Hvad sker der så 2. gang du vil galopere? Går han bare i galop der, men så samme problem bagefter som 1. gang? :b


  • #10   28. apr 2011 du forstår det HELT rigtig nu smiley jamen efter 2 gang galop, hvor jeg selv har valgt at vi skal galopere, gør han det samme bagefter..

  • #11   28. apr 2011 Nadja hvis du nu engang prøver at læse hvad jeg skriver smiley !

  • #12   28. apr 2011 Hmm, nej.. Sådan ville jeg nu ikke gøre det..
    Ham den lille ponyprut jeg rider, han er også lidt strid til det med trav efter galop.. (hey, vent - tror faktisk bare det er MIG der mangler øvelse (-;), så det træner vi også en del.. Han løber også lidt, og reagere ikke så godt på mine signaler. Det hjælper hvis jeg forter traven ned, og laver en masse tempovekslinger - du ved, langsom trav, arbejdstrav, hurtig trav - så du ligesom får hånden ind under ham, og han bliver opmærksom på dig. Jeg syntes også personligt at det nogengange er svært at bevare den pæne opstilling efter galop, så jeg sidder og halvbumper lidt, ind til jeg lige finder rytmen igen.. Måske du også skal øve dig selv? (-;


  • #13   28. apr 2011 forkorter traven ned**

  • #14   29. apr 2011 Aaah sådan er min også, jeg har løst det med parader og skridt..

    Altså uforudsigelighed... Vi galoppere og pludselig skal ve lave lave en parade og forsætte i skridt, så skal vi galoppere igen, trav, parade, galop, skridt, galop, parade, galop osv..

    Du skal bare sørger for at når du skridter, at du lige får ham lidt ned på jorden i starten, der kan de godt blive lidt "forvirrede"...

    Min han blev frisk fordi han absolut mente at vi skulle galoppere igen hurtigst muligt igen da han var yngre var det fordi han mistede balancen lidt når vi skulle ned i traven og der vil alle disse overgange også være guld værd smiley


  • #15   30. apr 2011 Nu har jeg ikke lige læst alle svarene, men jeg ville også sige lær ham stopsignalet smiley Det er fint han kan, men så kan han jo åbenbart ikke godt nok smiley Det er rigtig du ikke vil have han stopper, men at få den til at gå langsommere er jo også en slags stop, altså er det jo din 'stop-funktion' du skal træne - dvs. løber han, stopper du ham. Ikke pludseligt, stille og roligt ,men reagerer han ikke med det samme lægger du mere og mere vægt i. Når han stopper slipper du presset. og sådan bliver du ved til han bare stopper med det samme smiley Når du så vil have ham til at gå langsommere, skal du kunne tage bare en smule i tøjlen også går den langsommere smiley Men det kan sagtens tage et par dage.. smiley

  • #17   4. maj 2011 Har fået styr på det smiley Mange tak for hjælpen alle sammen.

  • #18   4. maj 2011 EVERYDAY IM SHUFFLIN<3

    Det var godt, hvad var løsningen så?


  • #19   4. maj 2011 overgange, volte i galop, og så ned i trav, ogsådan. Svært at forklare, han sku bare have finpuset signalerne.

  • #20   5. maj 2011 galoper i volter, så lærer hesten at slappe af.

    prøv i starten at varme hesten rigtig godt op (skal du self altid huske !!) og så sæt i en galop (evt med lange tøjler så hesten får slappet af og strukket hals) og sætte i trav hurtigt igen, øv det mange gange så tror jeg hesten fatter det smiley


Kommentér på:
Problemer med galoppen.

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce