{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.650 visninger | Oprettet:

At gå til biddet {{forumTopicSubject}}

Hej HG.

Jeg har et spørgsmål som jeg håber jeg kan få svar på.
Hvordan kan jeg få min hest til at gå til biddet uden at være for hård? (det jeg mener med at gå til biddet er at at han skal bøje nakken) Er det forskelligt fra hest til hest eller er de noget jeg kan gøre med benene?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  At gå til biddet
  • #1   13. sep 2011 har du underviser på?

  • #2   13. sep 2011 rid den frem, og få røven godt ind under den, jo mere den gør det, jo lettere kommer det naturligt til hesten, også bevæg let på bidet, så hesten kan mærke kontakt, som ikke bare er et hårdt greb i tøjlen, med bløde bevægelser.

  • #3   13. sep 2011 Støtte på udvendige tøjle, altså holde den lidt stram, og se om hesten gør det af sig selv smiley

  • #4   13. sep 2011 ridelære.

  • #5   13. sep 2011 Okay, super!
    Tak for hjælpen smiley


  • #7   13. sep 2011 Min ismule har jeg ikke kunne få til at gå til biddet i fire år men jeg fik et fif af min ridelærer så nu går hun der bare... Jeg holder pres på indvendige tøjler så hun bare går i en lillebitte volte og til sidst (om der så går en time) begyndte hun bare at give lidt efter og så slip

  • #8   13. sep 2011 min umiddelbare tanke er at hesten skal være klar. Hvis ikke den har den nødvendig muskelatur og aktion på bagpart og ryg, gør man blot skade ved at "tvinge" hesten til at runde i nakken.
    Når først hesten har den nødvendige muskelatur i ryggen og bliver redet frem bagfra, så kommer bøjningen af sig selv. Så er det muligt at det kan/skal rettes en smule til, men som udgangspunkt tænker jeg i hvert fald, at hesten selv viser, når den er klar til at arbejde videre med dét. Tvinges det frem, er min umiddelbare fornemmelse at man let kan få redet hesten på forparten og derved opnå det stik modsatte at hvad, man egentlig ville opnå. (?)


  • #9   13. sep 2011 Ég elska þig Merkur .
    Nej det gør jeg ikke, men jeg har fået og vide af en underviser der går meget op i horsemanchip(staves) at man bare skal støtte på bidet smiley


  • #11   13. sep 2011 Altså det handler ikke om at bøje nakken det handler udelukkende om samling.
    Samling er hvor hesten får ryggen op så der sker en effekt igennem hele "linjen" på hesten. Ryggen bliver bøjet, linjen fortsætter op til ørerne og når ryggen bøjer er det lettest at give efter på hovedet da det ellers ville være ENORMT hårdt at holde hovedet oppe. Effekten er også på bagpartiet dvs den bliver skubbet ind under hesten til en vis grad, altså den træder ind under sig.
    Det er den rigtige samling! Evt prøv noget akademisk det er rigtig godt til at gymnasticere !

    Hilsen victoria håber det kunne bruges.


  • #12   13. sep 2011 Jeg tror bare du skal tage det som det kommer..:) Nogle er mega nemme at få ned andre vil eller kan bare ik

  • #13   13. sep 2011 Ég elska þig Merkur .
    Det er rigtig nok hvad Pia siger, det kan godt være du ikke er ening, men så er du uening med de fleste beridere smiley Det er ikke så meget for at få hesten til at søge ned, men for at hjælpe den med balancen, og når så sæddet kommer på, så skulle hesten geren lægge sig automatisk smiley


  • #14   14. sep 2011 Musklerne skal også være med...
    Det hjælper ikke bare at holde den på tøjlen, også bare vente til den giver sig..
    Det har ikke så meget med samling at gøre smiley

    Jeg ville ride frem og ned.. En lille artikel omkring, hvordan jeg ville gøre smiley
    (link fjernet)

    Også ville jeg styrke min hest med masser af overgange (gerne galopansprings dage, husk dog at det er hårdt for de små heste), bomtræning, bomme på buet spor, cavalettis eller tempospring, versader og schenkelvigninger...

    Når du har gjort dette i nogle måneder, vil din hest nok være mere smidig og have mere fylde, have mere balnce og vil have mere nemmere vil at kunne opfylde dit krav..
    Husk på at en samling heller ikke nødvendig behøver at lægge lige på lod, du vil kunne mærke når din hest samler sig under dig smiley

    Kom lige i tanke om den her lille video, den handler om balance, men teksten handler om vejen til samling smiley Enjoy..












  • #15   14. sep 2011 Du skal bare få noget undervisning. Den korrekte samling rides udelukkende for sædet, og det er svært at komme dertil, men det er helt klart det værd..

  • #16   14. sep 2011 Mette Katrine: så er jeg også uenig med de fleste beridere. Samling har aldrig haft noget med tøjlen at gøre - tvært imod.
    Det handler, som Madicken også skriver, om muskelsætning og en ændring af hestens måde at bevæge sig på.
    Og ja, det er da voldsomt meget nemmere og hurtigere at pille hesten ned "i holdning" med tøjlen, men så får man altså også kun hovedet med. Hals, skulder, overlinie, ryg og samtlige andre rende muskler bruges uhensigtsmæssigt hvis de ikke først trænes på fornuftig måde.
    Mit bedste råd er helt klart at du skal finde dig en dygtig underviser, som har sat sig ind i hestens anatomi.
    Held og lykke med det!


  • #18   14. sep 2011 Havde da glemt videoen!!!

    http://www.ridekunstmedlethed.dk/video---ridning-i-balance


  • #19   15. sep 2011 Frem og ned!;). Støt på tøjlen og rid frem på et tidspunkt kommer det;).

  • #20   15. sep 2011 Det er også iorden ikke at være ening.. det er heller ikke så meget for at få den ned, men for at støtte den op. Men vil nu slet ikke fortrække at hesten skal gå til bidet, med mindre den selv søger der ned smiley

    (kommantar skrives i pb)


  • #21   16. sep 2011 At gå til bidet, er ikke når "hesten bøjer i nakken". Nej. At gå til bidet er, at hesten støtter på bidet, og er afslappet i kæben, og den ikke går og spænder. Hovedet behøver nødvendigvis ikke være "nede" før at den går til bidet. Den skal bare være afslappet.

    Men ellers, så skal du sidde ned i sadlen, drive godt fremad (husk at give dig tid) med sædet, så du får skubbet bagparten ind under, og så vil den selv søge ned, når den er parat. Du skal ikke begynde at holde tøjlerne stramme, eller rykke i dem. Gerne stadig have en kontat, men så den ikke spænder eller føler ubehag. - Hvis du vil bøje i nakken.


    - Men hvis det er fordi at du vil have den til at gå pænt til stævner, så altid husk: Det handler ikke om hvordan hesten går, men at være præcis.


  • #22   17. sep 2011 Tak for hjælpen smiley

Kommentér på:
At gå til biddet

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce