{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
563 visninger | Oprettet:

Vinterpels {{forumTopicSubject}}

Jeg har en 1årig plag, som jeg næsten lige har fået. Han har utrolig meget vinter/følpels, som han ikke rigtig kan komme af med, altså han fælder da, men jeg syntes ikke det forsvinder selvom jeg børster ham godt, og han får godt med foder. Han er samtidig blevet lidt sløv, men har hørt det kan være på grund af fældningen?,
Har fået at vide jeg kan give ham nogle flere b-vitaminer, nogle erfaringer med dette? eller andre forslag?

Eller skal han klippes?


Kommentarer på:  Vinterpels
 • #1   19. maj 2011 Jeg gav sidste år min hoppe Churanno Di lidt B-vitaminer under hendes fældning, da det åbenbart var meget mere krævende, end normalt for hende :s..
  - og det er jo meget hårdt for energien, at fælde :)..

  men jeg ved ikke lige om du bør klippe det af, jeg tror ikke det er optimalt for ham smiley


 • #2   19. maj 2011 super, så må jeg have fat i lidt af det smiley
  VIlle også helst undgå at klippe smiley


 • #3   19. maj 2011 nej det er netop ikke sommer endnu, men min har godtnok smidt deres vinterpels for længst :D..

 • #6   19. maj 2011 Husk, brug ikke ormekur før du har testet om det er nødvendigt!! ;)..
  Gødningsprøver er en god ting smiley


 • #7   20. maj 2011 min har fået B expres fra blue horse. Og det synes jeg er rigtig godt.

 • #8   20. maj 2011 Inden man bare propper alt muligt i hesten, vil jeg foreslå en ormekur ( www.equilab.dk) og så derfra give den en vitaminkur i foderet, hvis det ikke skyldes orm... Der er lidt usikkerhed omkring hvornår b vitamin skal gives, for at virke, nogen siger det skal gives forebyggende og andre imens den fælder... Jeg selv giver ølgær i hestenes foder året rundt, det giver samme resultat, men giver samtidig god hovvækst, er godt for hud og hårvækst =)

 • #9   20. maj 2011 Jeanette har aldrig hørt det med ølgær, det skal jeg da lige undersøge :D. Min den ene har tendens til at få lidt træls hove, hvis jeg ikke plejer dem konstant (selvom hun er dækket helt ind)..
  - men lige en lille ting, tag gødningsprøver!!! INDEN der gives ormekur..
  Jeg tog en på min drægtige hoppe, de kunne kun finde TO orm og ingen æg.. Vores folde er rigtig store, og derfor græsser de aldrig ved deres efterladensskaber ;)..


 • #10   20. maj 2011 Jeannette: Jeg kan kun anbefale at bruge ølgær i hestenes foder.. Det er mega billigt, men giver så meget igen =)
  Du kan heldigvis ikke få en ormekur af dyrlægen mere, inden der foreligger en gødningsprøve, jo hvis du har en meget useriøs dyrlæge kan man, så igen.. For at få tjekket for alle typer orm, sand og ufordøjet strå, anbefaler jeg Equi Lab.. Dyrlægen tjekker som regel kun for alm EPG og ikke de forskellige typer orm.. Ligeledes tjekkes der for blodorm hos Equi Lab, hvor dyrlægen som regel vil have en blodprøve, som ovenikøbet kun viser om der har været infektion med blodorm, ikke den aktuelle situation =)

  TS: Tjek for orm, tænder og ellers giv vitaminkur (b-vitamin).. Men bare rolig, pelsen skal nok falde af, det er bare frem med børsten og så glæde dig over det ikke er 30 grader endnu... Unge heste er længere tid om at smide deres vinterpels, ligeledes med gamle heste.. Men følpels har din hest ikke mere, hvis den er fyldt 1 år ;o)


 • #11   20. maj 2011 Jeanette:
  jeg har to dyrlæger, og de tjekker for det hele :D.. men jeg spørger aldrig efter en ormekur, jeg kommer altid med gødnignsprøver selv, som altid er negative (heldigvis :D).. Må nok sige det er billigt, det de tilbyder.. Nu bor jeg også i Nordjylland, så det kan slet ikke lade sig gøre, var ellers et super tilbud, de har!! smiley


 • #12   20. maj 2011 Jeannette: Du skal jo ikke personligt møde op med en gødningsprøve ;o)
  Du sender den med posten =)
  Det er så nemt, billigt og så er jeg vild med at de tjekker for alt og kommer med svar hurtigt =)

  Fjordlænderen: Jeg vil vove den påstand at hesten ikke er sund og rask, hvis den som 1 års ikke har skiftet pels mindst 1 gang og dermed ikke længere har følpels.....


 • #13   20. maj 2011 han har fået ormekur så det er skam ikke nødvendigt smiley ..

  han får nogle bvitaminer det skal nok hjælpe smiley


 • #14   20. maj 2011 Jeanette: De fleste dyrlæger forlanger det er indenfor 5 timer, ellers dør de fleste orm, og så kan de ikke give særlig god status på det :D.. (og det tager længere tid end 5 timer med posten) :D..
  - men acceptere de over 5 timer der? smiley


 • #15   20. maj 2011 Jeannette: Det passer ikke med de 5 timer, og mine dyrlæger har heller aldrig sagt det =)
  Ja, der står inde på deres hjemmeside, hvor gamle de må blive osv.. Kan kun anbefale at man læser derinde, der står en masse brugbart omkring orm osv.. Det er dyrlæger der sidder med det =)


 • #16   20. maj 2011 Jeanette: Hov :). jeg har læst det nu, mine dyrlæger har bare sagt det andet :)..
  Dem vil jeg overveje næste gang, der skal laves gødningsprøver smiley
  - men hvordan sender du dem som værende kølig opbevaring? smiley


 • #17   21. maj 2011 Jeannette: Ja, den er så lidt svær, men jeg har bare sendt i en lille papkasse fra posthuset hver gang og de har sagtens kunne lave test på det =)

  Fjordlænderen: Jeg har en Solid Paint, som bestemt får en TYK vinterpels, og han var da længe om at smide sin følpels, men den nåede da at komme af inden der skulle dannes vinterpels =)
  Har vist aldrig hørt om en plag på 1 år, som endnu ikke har skiftet pels minimum 1 gang =)


 • #18   21. maj 2011 Jeanette: Lyder bare super, det vil jeg lige kontakte dem om, når tiden nærmer sig :).. det er billigere, end hos min egen dyrlæge - og der skal jeg køre op med det :).. Det koster jo også smiley Især i tid :(. 20-25 min hver vej!! 5 min til posthuset :D.

  Fjordlænder: Såfremt føllet ikke smider sin følpels inden det er vinter, er der som regel noget galt. Eftersom hesten danner ny pels i takt med den smider sin forgående pels :).


 • #19   21. maj 2011 Jeannette: Bestemt, jeg er også meget glad for jeg opdagede Equi Lab i sin tid.. Det gør bare livet lidt nemmere (og billigere) =)

Kommentér på:
Vinterpels

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside
x