{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
648 visninger | Oprettet:

ingen udredning {{forumTopicSubject}}

Hvad gør man i den situation, hvor ens dyrelige, som ellers skulle mene at have stor faglig viden, ikke kan komme med en rimelig sikker forklaring?
jeg har haft dyrelæge på, som ikke kunne give anden forklaring på hestens forsnævrede næsegang, end at der er lidt hævelse i slimhinderne og det kunne måske eventuelt være allergi. måske pollen.men ville det så ikke kun optræde, når luften var tør og i bestemte perioder af året?
jeg skulle give hesten så meget frisk luft som muligt. hesten har gået ude døgnet rundt hele sommeren indtil nu. så mere frisk luft kan ikke gives. jeg har ikke fodret med hø eller halm. har prøvet en gang, men det var ikke interessant. der er masser af græs, som hesten hellere vil æde.
han ville ikke give binyrebarkhormon, da det kunne give nogle dårlige bivirkninger. men te ikke det var noget alvorligt, hmm. men det er træls at høre på en hest, der lyder som en der har snottet mere eller mindre hele tiden.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  ingen udredning
  • #1   5. okt 2017 Du kan få taget en blodprøve fra hesten, hvor der kan tjekkes for allergi. Så er du sikker. Hesten kan være allergisk for meget andet end støv.
    Min hest er fx generet næsten hele året, da hun er allergisk over for både støvmider, diverse former for pollen, insekter etc.


  • #2   5. okt 2017 Ud over en blodprøve, så kan du jo også prøve en anden dyrlæge.
    Nogle gange hjælper det at der kommer friske øjne på.

    Jeg benytter selv en hesteklinik, da der er flere dyrlæger, så det betyder at dyrlægerne har nogle at vende de "drilske" tilfælde med, hvilket i mine øjne er en fordel, ikke mindst for hesten.


  • AMT
    AMT Tilmeldt:
    maj 2007

    Følgere: 42 Emner: 131 Svar: 8.714
    #3   5. okt 2017 dyrlæger ved ikke alt - men bør erkende når de er på bar bund.

    tag kontakt til en anden dyrlæg, og få udredt hesten.

    når det så er sagt, så er det dejligt at hører om en dyrlæge som har respekt for binyrebarkhormon. det bliver brugt i al for store mængder.


  • #4   5. okt 2017 han sagde ikke et ord om blodprøve og allergitest.
    kan være jeg må prøve endnu en dyrelæge. men hvem. det skal vel nærmest være en der har specialiseret sig i luftveje.


  • #5   5. okt 2017 Det er heller ikke sikkert at en blodprøve givet noget svar, men det kan måske udlukke nogle ting.

    Hvis det nu feks er en græs art hesten ikke kan tåle, så hjælper det ikke at den går på fold døgnet rundt...

    Men har du haft en god snak med dyrlægen, hvor du / i vender de forskellige muligheder?


  • #6   5. okt 2017 ja, jeg kom med flere ideer heriblandt græsset. hvis det er noget allergi, så må det være noget der er mest til stede når det er fugtigt vejr, for det er der det er værst.

  • #7   5. okt 2017 Jeg er menneskelæge, og jeg tror at dyrlæger tænker lidt på samme måde.

    Først ser man efter advarselstegn på nogenlunde almindelige, men potentielt farlige tilstande.
    Er det ikke det, ser man efter tegn på generende, men rimelige almindelige tilstande som kan behandles. De har nemlig et navn og man kan handle på det.
    Til sidst tænker man igennem om der er tegn på farlige, sjældne tilstande
    - ja, så er der en rest af folk, der har noget så sjældent, at det ikke har et navn, til gengæld er det ufarligt. Eller, det har et navn, men det er ikke interessant, fordi symptomerne er mindre irriterende end behandlingen.

    - Hvis hesten har allergi imod noget, som er til stede året rundt, vil der være symptomer året rundt.
    Mennesker kan få gavn af næsespray med binyrebarkhormon, det virker kun lokalt og giver dermed få bivirkninger. Men hestens næse er måske for stor til at spray kan nå at dække området? Og næsespray er møg irriterende at få sprayet op, hvordan har heste det med det??
    - Jeg er ikke hestelæge, men det kan godt være at dyrlægen har en kvalificeret arbejdsdiagnose og der ikke er meget at vinde ved behandling eller udredning??

    Men du kan da prøve doktor shopping.
    Måske finder du en der er klogere, måske finder du en der giver en betalende kunde det de vil have??
    Men tænk lige symptomerne igennem først, og om det dyrlægen siger giver fin mening. Det er muligt, at svaret bare ikke var det du ønskede dig.


  • #8   5. okt 2017 jeg synes ikke bare at lade stå til og give op så hurtigt. så må jeg vel prøve forskellige dyrelæger, og håbe på jeg finder den rigtige blandt de første.

  • #9   5. okt 2017 Hej L&A

    Jeg kan ikke udtale mig om dyrlægen har gjort en relevant indsats eller opgivet påfaldende hurtigt.
    Jeg har ingen anelse om det fulde sygdomsforløb eller udredning eller behandling.
    Jeg har heller ikke præcis viden om hvad dyrlægen sagde.

    Men bare du er opmærksom på, at selvom det lyder somom dyrlægen ikke har givet det svar du ønskede kan dyrlægens råd godt være relevant alligevel.

    Men hvis vi ikke får de råd vi har lyst til, kan det være svært at være tilfreds med rådet selvom det er velment eller velkvalificeret.

    Hvis der ikke er faretegn, behandling er dyr/besværlig og ikke gør meget gavn, realistiske mulige arbejdsdiagnoser er fredelige og undersøgelser er dyre/besværlige men resultaterne ikke får indflydelse på behandlingen (fx hvis behandlingen er det samme) så kan det være et relevant råd at se an.


  • #10   6. okt 2017 vil så mene det kan være et faretegn, når vejrtrækningen er begrænset.

  • #11   6. okt 2017 Det er jo lidt svært at sidder her bag skærmen og vudere, om det er et fare tegn.

    Men hvis du ikke har tillid til den undersøgelse og den udredning din dyrlæge er kommet med, så er du nød til at finde en anden dyrlæge.
    Det kan godt være at resultatet bliver det samme, men så må du nok leve med at det er svært at få en konkret diagnose på hesten.


Kommentér på:
ingen udredning

Annonce