{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
217 visninger | Oprettet:

Erfaringer med seneskade på kodeleddet.. {{forumTopicSubject}}

Hej folkens

Jeg søger lidt erfaringer fra jer omkring seneskade på kodeleddet..

Min elskede hest har netop fået en seneskade på kodeleddet... Hun er behandlet af dyrlæge.. Og har fået afvide at der kan gå 3 uger, men også 3 måneder før hun er klar igen..

Men jeg forstår ikke hvorfor at hun er så halt.. Hun har boksro indtil d. 1/4 hvor dyrlægen kommer igen.. Hun går nærmest som om hun har brækket noget, og synes ikke rigtig at det bliver bedre.. Jeg er noget pivet over hende, og ved at min hoppe er meget dramtisk, men bliver dog alligevel noget urolig over at hun er så halt..


Hun har været i fuld ridning i ca. 2 måneder efter en overbelastning på samme forben, som hun har en seneskade på nu..

Håber at høre nogle af jeres erfaringerKommentarer på:  Erfaringer med seneskade på kodeleddet..
 • #1   13. mar Det er dog på den dybe bøjesene jeg har oplevet. Men der var min hest også halt i starten og så blev det værre i en kortere periode hvor hun også lignede en der næsten havde brækket noget. men min dyrlæge sagde at jeg ikke kunne gøre noget desværre så vi måtte bare give det tid. og dyrlægen var der hver anden dag i 14 dage før det blev lidt bedre.

  Det blev heldigvis bedre og hun stod yderligere i 2,5 måned. før at dyrlægen sagde god for at vi langsomt kunne gå i gang med genoptræning ( det tog mig omkring 5 måneder før hun var ude af genoptræning for at være helt sikker på ikke at gå for hurtigt frem)


 • #2   13. mar Årh okay, tak for din kommentar! Det giver mig lidt mere ro!

 • #3   13. mar Men det er bestemt ikke sjovt at gå og se på at ens hest har så ondt. Min gik dog på fold da hun ikke kunne stå inde så længe ad gangen i boks

 • #4   13. mar Årh okay.
  Min må ikke komme på fold endnu, og det går heldigvis okay, hun er ikke blevet vild af det. På lørdag er det en uge siden at det skete, så må være lidt tålmodig..


 • #5   13. mar ja okay min gjorde mere skade på sig af at stå inde 24/7 men det skete i slut juni da min havde for nogle år tilbage så hun kom til at gå på en lille jordfold og det fungerede rigtig godt for hende.
  - Men jeg vil sige at jeg fik af vide af min dyrlæge at hun kunne stå skadet i alt fra 1 måned til 12 måneder. - Så jeg var heldig at hun kom sig så hurtigt som hun gjorde


 • #6   13. mar Står din så med nogen form for staldgamacher med keramisk indlæg nu?

 • #7   13. mar Jeg håber også at jeg er heldig at hun kommer sig hurtigt..

 • #8   13. mar Ja, hun står med stald gamacher

 • #9   13. mar Min hoppe lavede en kodeledsforvridning i oktober, som så viste sig at være en seneskade. Hendes er godt nok i bagbenet.
  For 3 uger siden måtte vi gå i gang med genoptræningen, men i torsdags var hun hævet og halt igen.
  Dyrlægen mener at hun sagtens kam fungerer som ridehest igen, men har mine bange anelser når hun har stået i 5 måneder og hun nu er halt igen..
  Det er rigtig øv.
  Har ikke gode erfaringer med seneskader, men håber at din er hurtigerer ude af det end min.


 • #10   13. mar For mange år tilbage (dengang hestene stadig stod i spiltov), oplevede jeg, at min hoppe fik en seneskade, fordi hun havde fået benet over opbindingskæden og var gået i panik og havde hevet til. Dyrlægen blev tilkaldt og beordrede straks boksro og derefter ro i et år, hvis jeg ville være sikker på, at hun kom sig helt. Han anbefalede mig at fjerne hende fra rideskolen og sætte hende ud på en gård, såsnart hun kunne gå nogenlunde på benet og så bare lade hende få meget foldtid. Jeg stolede på min dyrlæge, selvom jeg tænkte, at det var MEGET lang tid. Men han fik ret. Hun fik et overben af det, men den betød intet. Jeg red hende langsomt op med mange skridtture i naturen. Efter et år startede vi dressurstævner og hun blev B-hest. Så det var solstrålehistorien.

  Men min pointe er, at seneskader tager lang tid og at det virkelig kan betale sig at give hesten ro i lang tid, selvom det er hårdt at vente på. Hellere lidt for lang tid med godt resultat end for kort tid og hesten brækker ned igen med overbelastninger eller andet.

  Held og lykke med din pru


 • #11   13. mar Som Ann #10 så er min erfaring at seneskader tager LANG tid, til gengæld hvis man giver dem lang tid, så er der håb om at de kommer sig.

  Min nu 11 årige ollebolle fik for 5 år siden en gaffelbåndsskade nede på koden på det ene forben.
  Han stod stille i 6 måneder, hvor han stod på 3x3 meter fold, øgende op til alm fold i løbet af et par måneder. Efter de 6 måneder gennemgik han et 5 måneder langt genoptræningsprogram, hvor jeg de første 3 måneder kun red på asfalt eller grusvej, og kun lige ud rettet.
  Et år efter skaden gik han sin anden MB0 og blev B-hest.
  Og nu 5 år efter skaden går han stævner på landsplan MA og PSG.

  Min anden hest står lige pt med en gaffelbåndsskade på et bagben. Ingen boksro bare ud på fold.
  Han er nu 7 måneder henne i forløbet og er lige blevet kontrolscannet - skaden er endnu ikke ophelet, der mangler 1/4 endnu, så han skal stå minimum 3 måneder endnu før jeg må begynde at skridtgenoptræne.

  Så jeg undre mig altid over hvor hurtigt andre dyrlæger sætte heste med gaffelbåndsskader i gang - især fordi rent fysiologisk så tager det 6-9 måneder at hele en forbensgaffelbåndsskade, og 9-12 måneder for en bagbensgaffelbåndsskade

  Det er desværre nok derfor at gaffelbåndsskader har så dårligt et ry.

  Mvh Charlotte


Kommentér på:
Erfaringer med seneskade på kodeleddet..