{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.071 visninger | Oprettet:

problem hoppe??? (langt) {{forumTopicSubject}}

Ja hvor skal jeg lige starte....

Jeg har en hoppe på 5 år som ikke er helt nem, og har simpelthen svært ved at læse hende, men føler der er noget galt.

Hun kan til tider være rigtig træls at hente fra fold, da hun lægger øre og vender røv til, jeg er næsten den eneste som kan hente hende nogenlunde problemfrit.

Hun bryder sig ikke om at blive striglet, er meget urolig, virker til tider nervøs, lægger øre og kan finde på at lette bagben.
Især højre side kan hun ikke lide man er på, der er hun ekstra sur.

hun er en kamp at komme op på, hun "flygter" fra rytteren og det er ikke nemt. Når man så er kommet op er hun nogenlunde ok, hun er dog meget ivrig og har ikke let ved at slappe af. Hun er meget låst i hele halt og nakke, og kan ikke runde sig, dog er højre side værst.

I sept. havde vi hende så til kiropraktor for at se om der kunne findes noget. De fandt lidt forskelligt, som blev rettet til over et par gange og hun fik samtidig arkupunktur for hende spændinger.

Der efter skulle hun så stå nogle måneder, men af flere årsager har hun stået ind til nu.

I den periode har hun faktisk været sød at have med at gøre, hun har dog altid været en dame, som let kan blive sur hvis hun bliver tirret, eller hvis hun bliver usikker.. hun er meget følsom.

Nu efter vi så småt er begyndt at ride hende igen, opstår de samme problemer igen, og føler virkelig at noget genere hende.

Jeg er begyndt med noget klikkertræning, som har en god effekt, men når det omhandler ridning så er der bare noget helt galt kan jeg mærker... hun ændre sig helt under striglning, opsadling og opstigning... ikke fordi hun er dum, men som om hun er meget usikker, har ondt og utrolig gerne vil slippe for at have den rytter på ryggen, og under rytter virker hun utrolig låst.

Der er igen nu bestilt til hos en kiropraktor - denne gang Tove due.

Der er også bestil tid hos heste tandlæge mai nicolajsen.

men går med tanken om også at smide hende i fuld røngten, men det hele kommer bare til at koste en hulens masse penge.

Nogen der har erfaringer med overstående problemer, og fik i hestene undersøgt? hvad fandt i? hvad gjorde i ved det?

Er bare overbevist om at noget ikke er som det skal være - og hvor skal man lige starte med at undersøge?

Trode at efter de par gange hos kiropraktor at alt var ordnet - da kiropraktoren gav udtryk for det... men det har ikke hjulpet en disse kan jeg så konstatere her efter alle disse måneder.

jeg er i syv sind smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  problem hoppe??? (langt)
  • #1   25. maj 2010 kan hun værre blevet mishandlet på noget tidspunkt ? Det lyder som om at hun ikke stoler på mennersker

  • #2   25. maj 2010 Alle de ting, som kiropraktoren/akupunktøren har rettet op har sikkert gjort ondt og det husker hun.

    Selvom "fejlene" kan være rettet, kan hun i lang tid reagere på de ting, som tidligere gav hende smerte.
    Hvis man er sikker på, at der ikke er andet i vejen, er det kun tiden der kan hjælpe.


  • #3   25. maj 2010 Kan det evt. være kissing spines? Lyder lidt som rygproblemer hvis det primært er når der er rytter på..

    Men Tove Due skulle være rigtig dygtig, så med hende tror jeg dine penge er godt givet ud smiley


  • #4   25. maj 2010 nu har jeg ikke selv så forfærdeligt meget forstand på problem heste, så det er er kun et forslag smiley
    men som det også er nævnt kan det jo være at hun er blevet midshandlet, og derfor må vinde hendes tillid meget stile og roligt? du kunne også prøve at longere hende med en longegjord og sårn lidt af vært smiley simpelthen gøre det til en leg for hende smiley og hvis der stadig er problemer med at andre folk ikke kan hente hende, kan i prøve at gøre sådan at hvis du har en rigtig god ride-veninde som hun måske også kender lidt, simpelthen lader din veninde hente hende, og når hun er tryg ved det, lader en anden hun kender mindre hente hende fast med nogle godbidder ell. smiley
    ved ikke om du kunne bruge det, eller om jeg er helt ved siden af smiley håber ihvertfal du snart finder en løsning smiley


  • #5   25. maj 2010 Jeg købte hende som 3 års hvor hun ikke rigtig var redet, under tilridning var hun sød og der var ingen problemer, dog var hun også der sur og usikker under strigling. hun blev så solgt til en som red lidt videre på hende, og der havde de også problemer med at hun var låst i nakken på højre volte.
    hun blev efter et par måneder solgt igen til en pige som kun red hende få gange fordi hun ikke brød sig om det pga. den måde hesten var på.. efter 2-3 måneder hos denne pige blev hun sat til salg igen og jeg købte hende tilbage.

    Jeg ved ikke helt om jeg tror på den med at hun ikke stoler på mennesker - jo hun er meget følsom, men hun er speciet sur når man strigler hende på højre side, og hun vil ikke have man kommer op på hende, men er man først oppe på hende, så er der ikke de store problemer, ud over at hun specielt til højre er meget låst i hals og nakke.

    Så føler lidt at der er noget i hendes højre side som genere.

    Iden tid hun ikke er blevet redet, har hun faktisk været sød at omgåes og sød at strigle, men så snart ridningen er begyndt igen starter problemerne, især med noget i den højre side... hmmm...


  • #6   25. maj 2010 Jamen hun er sød nok i longe og sød nok under rytter... der er ingen problemer ud over at hun er meget låst i højre side.

    hun er bare ikke glad for at man stiger op på hende, men hun er selvfølgelig også utrolig følsom i siderne... hun er en hest man ikke kan lægge ben til. Det kan meget vel være at hun har oplevet at nogen flere gange har "prikket" hende i siden med foden og det husker hun.

    Men det giver ikke rigtig svar på hvorfor hun er specielt sur når man strigler hende på højre side og har tindens til at sparke ud.

    at blive striglet nyder hun i hvertfald ikke... men om det så er fordi hun er følsom ved berøring ved jeg selvfølgelig ikke.

    Tror ikke på det er kissing spine - har lige fået aflivet min vallak pga. kissing spine for 14 dage siden, og problemet med hende her er på inegn måder det samme, men ellers fin tanke.

    Høre gerne fra flere der har et reelt bud på hvad det kan være, eller fra folk der selv har prøvet det.

    Har selv arbejdet utrolig meget med problem heste, men hende her kan jeg simpelthen ikke lige finde ud af.

    for selv om hendes sure adfær under strigling, samt ved opstigning skyldes hendes følsomhed ved berrøring, så giver det jo ikke rigtig svar på hvorfor hendes surhed specielt er ved berrøring på højre side og hvorfor hun er så låst i hals og nakke under ridning - igen specielt i højre side.

    og hvorfor kan alle uden problemer hente hende fra fold i den periode hun ikke bliver redet - og så snart ridning påbegyndes igen så er hun sur og med meget truende adfærd når hun skal ind.

    den eneste grund til at jeg kan få hende med ind er fordi hun ved at jeg altid har en gulerod med ud til hende... havde jeg ikke det ville hun også vende røven til mig.


  • #7   25. maj 2010 Jeg har en lidt vild tanke - men eftersom hun generelt er så usikker fra højre side, også fra jorden - kunne hun måske have problemer med synet på højre øje? Hvis de har problemer med at se hvad der foregår kan de blive meget utrygge og kan sikkert til tider reagere halv-voldsomt. Hvis hun skulle have problemer med synet på højre øje, kan det måske også forklare hendes stivheder, hvis hun anstrenger sig med at se mange ting med venstre øje..
    Det er nok et lidt vildt skud i tågen, men det var simpelthen bare en tanke der lige slog mig..
    Held og lykke med hende, jeg håber i finder problemet..


  • #8   25. maj 2010 hej mette - ja det er da måske ikke helt usandsynligt.

    Hvordan får man tjekket synet? kan en alm dyrlæge gøre dette??


  • #9   25. maj 2010 Jeg har ikke selv erfaring med at få tjekket syn, men vil da næsten tro at din almindelige dyrlæge kan gøre det.. Du kan da ihvertfald prøve og ringe til ham og få en snak - så kan du jo også høre om det overhovedet kan være grunden.. smiley

    Jeg er ikke dyrlæge, men ud fra din beskrivelse synes jeg heller ikke det lyder som de "almindelige" rygproblemer, når der er så meget fra højre side (også fra jorden). Det er som sagt lidt et skud i tågen, men noget jeg ville få undersøg, hvis det var min hoppe.. smiley

    Jeg vil da rigtig gerne høre hvad du finder ud af..


  • #10   25. maj 2010 hej, det er altid godt med forslag men det er også kun til at blive mere forviret af. jeg ville ringe til min dyrlæge og bede dem om at scance livmoder det kan være at den har en tumor på den en æggestok. det er gerne det de har når de er sådan som du skriver, så det ville jeg start med. der er jo gerne noget fysik galt når de er sådan. jeg har selv prøvet det med min hest.

  • #11   25. maj 2010 Tænkte det samme som mette da jeg læste det første, og så alligevel ikke.
    Men jeg har haft en hest der var blind, hun var hverken sur, men ekstrem usikker, men det er jo hvor meget de stoler på mennesker hvordan de reagere vil jeg tro.
    Men hvis den skulle havde problemer med synet burde den også reagere hvor den blev forstrækket for højre side hvis du f.eks. rør hende hvis der går andre heste/mennsker forbi og lignede burde hun være utryg eller blive forstrækket.
    Men en helt alm. dyrelæge ville kunne tjekke det, og alt efter hvordan det ser ud får de en øjnspecialist ud smiley

    Det at hun bliver sur virker mere som om hun har ondt et sted i kroppen og intet med øjet at gøre, har set på andre heste der har ondt reagere ved at blive voldsomt sure ved stiglning, og efterfølgende selvom det var rettet op stadig er sure pga. de forbandt det stadig med smerte.

    Men ville starte når du nu alligevel har bestilt tid til tove due at høre hende hvad hun siger.
    Samtidigt ville jeg ringe til dyrelægen får en snak med dem og høre hvad han siger, alt efter hvaf de siger osv. ville jeg følge deres råd.

    Held og lykke med det hele smiley


  • #12   25. maj 2010 Hvis jeg var dig, ville jeg starte med en dyrelæge... Har selv haft en problem hoppe, hvor det viste sig staklen havde kissing spines og altså alt for mange smerter til at bære en rytter.
    Ja det er dyrt at få dem i fuld røngten, men vores heste må ikke gøres op i penge!!!

    Men held og lykke med det smiley


  • #13   25. maj 2010 nu er der bestilt tid hos tove due og en heste tandlæge... finder de noget er det jo godt, og finder de ikke noget så er det dyrlægen...

    Dog er jeg sikker på det ikke er kissing spine. Hun viser slet ikke de tegn og har det sidste 1½ år været igennem hele turen med min vallak som så blev aflivet for 14 dage siden pga. kissing spine.

    Men jeg må se tiden an.


Kommentér på:
problem hoppe??? (langt)

Annonce