{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.894 visninger | Oprettet:

Droppe ud af efterskole {{forumTopicSubject}}

Hej HG smiley

Som tideligere nævnt så har jeg en hjernerystelse og indtil videre har jeg været hjemme i 6 uger.

Så begynder jo og være i tvivl med om jeg kan fortsætte på min efterskole hvor vi tager IGCSEs hvilket jeg i forvejen havde lidt svært med, men altså fulgte fint med. Men efter at have misset 5 ugers skole begynder jeg og være lidt i tvivl så jeg vil gerne have en plan b klar til hvis det er tilfældet.

Så vil gerne høre om i har nogle idéer til hvad jeg kunne lave hvis jeg bliver nød til at droppe ud. Jeg har allerede en 10. hvis det har nogen betydning.

De eneste muligheder jeg kan se er:
10. klasses center - Ønsker ikke og gå på det her
Arbejde - Tør ikke at starte på pre IB næste år med et halvt år uden skole
Produktionskole - Der er ingen linjer der passer til mig
10. på normal efterskole - Overvejer


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Droppe ud af efterskole
  • #1   21. okt 2016
    Bare et indput, hvis du er hjemme pga. hjernerystelse så duer det ikke du sidder på computeren.


  • #2   21. okt 2016 Kan du ikke taget året om? Altså droppe ud og så få lov til at tage dit efterskoleår om? Hvis det går så galt?

  • #3   22. okt 2016 Krikken: Så længe jeg ikke for det dårligt af det og ikke læser en hel masse så gør computer ingenting.

    Line: At tage året om er ikke en mulighed da jeg fylder 18 i dette skoleår.


  • #4   22. okt 2016 Jeg er ikke lige med på hvad det er for noget skole du går på (du siger du har 10., men samtidig at en anden 10. klasse er et muligt alternativ?).

    Mit bud ville være arbejde -der er jo ikke meget skole/uddannelse, hvor man kan starte midt i året. Og produktionsskole er jo typisk for unge med andre udfordringer end bare lige at de pt. ikke går i skole.

    Jeg stoppede midt i 10. på efterskole (gik også på efterskole i 9., men forskellige omstændigheder gjorde at jeg var ret ked af at gå der 2. år). Jeg fik et arbejde i Tyskland og flyttede derfor derned. Startede 1½ år senere på gym herhjemme. Absolut det bedste jeg kunne have gjort for mig selv. Det var self ikke uden udfordringer, men gav mig meget jeg ikke havde fået hvis jeg var gået "den lige var" fra folkeskole til gym osv.

    Men hvad der er rigtigt for dig, ved du jo bedst selv (tag endeligt forældre/studievejleder eller hvad der nu måtte være relevant med på råd -sommetider ser de andre muligheder end man selv gør).
    I øvrigt tænker jeg at hvis efterskolen er på 10.-klassesniveau, skulle 5-6 uger være mulige at indhente. Jeg fik slem kyssesyge i 3. g og missede over en måneds skole og blev rådet til at tage orlov og så starte året efter. Det gjorde jeg ikke -jeg kom så godt nok på særlige vilkår (= eksamen i alle fagene og fuldt pensum), men var sluttede med pæne karakterer og var glad for at have gjort det færdigt.
    -du har længe til eksamen endnu, så når du ved allerede nu, at du har noget at skulle læse op på, er det jo bare at gå igang, hvis altså du rent faktisk vil det smiley


  • #5   22. okt 2016 Michelle: jeg gik på en efterskole sidste år og tog 10. klasse der, den jeg går på nu er en international med alt på engelsk så derfor er jeg meget i tvivl om jeg kan indhente det jeg har misset.

    10. Et andet sted er en mulighed bare for at lave noget bogligt hvor jeg ikke er så presset skolemessigt.

    Selvfølgelig er der lang tid til prøverne men er meget i tvivl når jeg allerede kæmper lidt med det fordi jeg presser mig selv så meget.

    bare af nysgerrighed hvordan fik du det job i tyskland for noget arbejde der ikke bare er at sidde ved en kasse kunne måske være interessant.


  • #6   22. okt 2016 Ah ok, så er jeg med -jeg er jo gaaaammel, og da jeg gik i skole hed det bare international skole, ikke alle mulige bogstaver smiley

    Jamen man kan vel ikke tage alm. 10. klasse 2 gange? Hvis man har gennemført og bestået, skal man vel videre (eller som du -i hvert fald i en anden slags skole).

    Hvis ikke du virkeligt VIL gennemføre, så ville jeg finde mig et arbejde -at sidde og trille tommelfingre på et skoletrin jeg allerede har gennemført virker lidt idiotisk på mig...

    Jeg fik jobbet gennem mit netværk -jeg havde som barn redet flere kurser hos ejeren af det sted, hvor jeg kom til at arbejde. Det var så ikke ejeren af stedet jeg arbejde for, men hos en af de beridere, der arbejdede på stedet.
    Jeg havde været i skolepraktik på VIlhelmsborg kort forinden og den daværende staldmester var tidligere staldmester hos Velins og gav mig fine anbefalinger med, så der var jeg også til samtale og gennem dem, også flere andre steder på Sjælland og havde således flere bud på hånden -at det blev Tyskland skyldtes primært at arbejdet der var 90% ridning/stævner og kun minimalt staldarbejde osv.

    Så brug dit netværk, pløj jobannoncer igennem, der findes i Tyskland en side, hvor hestesteder kan annoncere efter personale (der findes flere -men en enkelt er meget stor).
    Der findes også et par firmaer der har specialiseret sig i at formidle kontakt til hestearbejdspladser i udlandet, men så koster det også, tilgengæld vil der ofte være kost og logi med i lønnen.

    Jeg skulle jo så selv stå for bolig, mad og alt andet -jeg blev ansat i et helt almindeligt arbejde, ikke noget udveksling, aupair e.l.


  • #7   22. okt 2016 Michelle: Hehe jaja der er kommet en masse forskellige slags bogstaver man kan gennemføre xD

    man kan sagtens tage 10. om.
    Så min tanke er lidt at med arbejde så vil jeg skulle starte på pre IB efter et halvt år uden skole det virker lidt dumt i min verden så derfor tænker jeg mest 10. igen for at så kan jeg da stadig blive bedre bogligt.

    Okay var bare lige nysgerrig.


  • #8   22. okt 2016 Ok -ja det synes jeg jo så virker lidt tåbeligt. At man kan tage 10. om altså, når nu man har gennemført og bestået.
    I forhold til int. skole, så tænker jeg bare, at hvis du virkeligt vil det, så kan du også indhente det forsømte -SÅ længe har du ikke været væk, og intet forhindrer dig jo i at bruge den ekstra tid der skal til, evt. få lidt hjælp fra en klassekammerat/ældre elev til det du ikke selv kan læse op på. Er det den vej du vil, så ville jeg stramme ballerne og tage retur til skolen.
    Er det mere sådan "det kunne da være meget fedt, men ikke super vigtigt" så ville jeg finde på noget andet. Og det andet ville for mit vedkommende ALDRIG blive at gå et år om, hvis ikke jeg havde behov for det (altså: havde så svært ved tingene at det simpelthen var nødvendigt).
    Men jeg hader også skole af hele mit hjerte, så jeg er nok ikke den rette til at vejlede på det punkt smiley

    Jeg tror bare på, at det er ganske sundt for unge mennesker at komme ud at opleve "virkeligheden" udenfor skolens mure -ikke dermed sagt at alle skal gøre som jeg gjorde. Hvad der er rigtigt for mig, er det jo ikke for alle andre. Men at opleve hvordan verden hænger sammen udenfor klasseværelset på den ene eller anden måde, er jeg sikker på alle har godt af inden de kaster sig over uddannelse, studier mm.


  • #9   22. okt 2016 Michelle: Har et par venner der tog 10. om det de var rigtig glade for det så for nogen virker det vel.

    Det er 6 uger indtil videre men er jo stadig hjemme så ved ikke hvor længe jeg bliver hjemme.

    Selvfølgelig vil jeg for alt i verden forsøge og klare året men jeg var allerede så stresset at jeg en dag var nød til at få en lære op fordi stressen havde fået min angst til at gå så meget amok at jeg simpelthen ikke turde forlade mit værelse. Så det er ikke muligt for mig at læse op på det forsømte uden at stresse mig selv endnu mere.
    Men selvfølgelig vil jeg kæmpe, men jeg vil bare gerne være klar med en plan b hvis jeg ikke kan klare det.


  • #10   22. okt 2016 det er muligt at læse op og komme med igen. Har du hørt om mulighederne for sygeundervisning på skolen?


  • #11   22. okt 2016 Altså jeg tror ikke du skal være så bekymret for at have arbejdet i et halvt år inden du starter på pre IB - det er jo pre IB, så du bliver ikke kastet ind i et eller andet full-blown omfattende IB program. Og for at gå på en pre IB linje behøves man ikke have nogle specielle eksamener, det er jo netop en forberedelsesklasse for de elever der ikke kan gå direkte til IB'en smiley (som du ellers vil kunne efter IGCSE)
    Så det med et halvt års arbejde før en forberedelsesklasse... det ville virkelig ikke bekymre mig personligt... og tænker at det da i hvert fald ikke er det, der skal afholde dig smiley


  • #12   22. okt 2016 Hvad vil du gerne arbejde med senere? Altså når du er helt færdig med skolen?

Kommentér på:
Droppe ud af efterskole

Annonce