{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.629 visninger | Oprettet:

At lære hesten ikke at løbe på springbanen. {{forumTopicSubject}}

Når en hest løber meget hurtigt på springbanen uden at lytte til rytterens signaler er det faktisk ikke fordi den som sådan er glad for at springe, det skyldes som regel fejlagtig træning i kombination med angst og/eller stress.

Hårdere bid er ingen holdbar løsning i sig selv, hesten vil før eller senere enten vende sig til det og bare blive hårdere i munden, eller den vil begynde at forsøge at sige fra med anden uønsket adfærd.

Så det du kan gøre er; rid løsgørende dressur inde på springbanen over en periode. Sørg for at hesten er helt rolig og koncentreret om dine signaler. Når det går godt kan du ride hen imod springet, men spænder hesten op eller øger tempoet, så enten stopper du op, eller drejer fra og fortsætter med dressuren. Sørg for at rose hesten ved at give den gode lange pauser ind imellem når den gør det godt. Få en mere positiv energi imellem dig og hesten.

Det er vigtigt at man tager sin tid inden man går videre. Det kan tage alt fra en uges tid til en måned eller mere alt afhængigt af hesten og træneren. Men når det begynder at gå rigtig godt med træningen, og du kan ride mod springet uden at miste kontrol med hesten, er du klar til næste skridt. At tage et spring. Kun et enkelt en gang imellem, mens du fortsætter med dressuren resten af tiden. Efterhånden som træningen skrider frem vil du efterhånden kunne tage flere og flere spring, men så snart du mærker at du mister kontrollen eller hesten bliver for spændt, så vender du tilbage til at lave dressur øvelser og få hesten afslappet igen.

Det er vigtigt være målbevidst i sin træning, men det er mindst lige så vigtigt at hesten også har det godt med træningen. Dvs. stop mens legen er god, og sørg for at afveksle træningen.

For nogle heste kan det måske være en fordel at brugere et stærkere bid i starten indtil du har genvundet mere af kontrollen. For andre vil det være en fordel at træne bidløst i en periode, for at genvinde noget af følsomheden og fremme samarbejdet.

I mange tilfælde kan problemet dog også skyldes at selve stopsignalet ikke fungere ordentligt og i den forbindelse vil jeg lige linke til et andet indlæg jeg lavede tidligere, som giver en metode til at behandle netop det problem : http://www.hestegalleri.dk/forum/Guides/955458-laer_din_hest_at_stoppe_for_let_toejle_signal

Skriv endelig hvis du har nogen spørgsmål smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  At lære hesten ikke at løbe på springbanen.
Kommentér på:
At lære hesten ikke at løbe på springbanen.

Annonce