Et nyt eventyr begyndte

Et nyt eventyr begyndte

1013visninger 0 svar | 2. mar 2017
Jeg hedder Josephine Gullberg, har facebook siden hestefrihed.dk, er 20 år gammel, træner heste til hverdag. 
Jeg tager heste i træning for andre både tilridninger, adfærds heste, videre udannelse osv. 
Jeg træner udfra hestens præmisser og hestens frie valg, så den ikke bliver tvunget til noget som den ikke er klar til eller kan.
Til hverdag bruger jeg rigtig meget tid på at lære hver enkle hests kropssprog både under træning, men også rigtig meget ved at sidde på folden at kigge. 
Jeg går ikke direkte efter en bestemt metode, men træner udfra hvad den hest jeg træner fortæller. 

En ting som jeg plejer at sige er at en fri hest er en sand hest, når vi tager udstyret af hesten kan den fortælle os endnu mere end hvis den har en grime eller andet udstyr på, da en hver hest kan blive tvunget til en masse med udstyr på og skjule smerter. 
Når vi slipper hesten fri på banen, giver vi hesten et valg om at følge os eller lade vær, dette skriver jeg mere om i næste blog indlæg om hestens frie valg.

Jeg startede som mange andre på rideskole, men dette har jeg aldrig følt mig rigtig tilpas, da jeg følte ikke at de heste som jeg red på, ville eller kunne det som nu skal på rideskole. 
Jeg begyndte at passe en skøn stor holstener vallak, som var speciel både under håndtering men blev rigtig meget speciel for mig, da jeg på det tidspunkt kun måtte træne med ham fra jorden.
Så der gik jeg igang med at læse, se videoer på nettet og få undervisning fra jorden, dette ændrede mit syn på hesten. 

Da han flyttede på en anden gård, flyttede jeg med og begyndte at ride salgsheste som havde nogen problemer med det ene eller det andet.
Her lærte jeg en hel del omkring hvordan hesten endelig hængte sammen og jeg rykkede mig virkelig i både ridning men også i min lærering om heste. 

Desværre efter 3 år med min skønne holstener ven blev aflivet... Derefter begyndte jeg at passe en skøn OX araber som havde nogen sjove særheder, nemlig Shaman som mange sikkert allerede kender lidt fra min profil med ham her på HG. 
Til at starte med var han noget svær for mig, han blev ved med at stejle og jeg prøvede alt hvad jeg havde lært.
Men efter at havde fundet ud af hvor lærenem han endelig var til tricks, jeg kunne alt med ham fra jorden, så valgte jeg at lære ham stejl på kommando, normalt aldrig noget som jeg ville lære en hest som jeg kun passede, men efter dette stoppede han. 
Han lærte mig endnu en gang at ingen heste var ens og kan ikke trænes udfra samme metoder. 
Imens jeg passede ham, havde jeg part på en skøn DV vallak som heller ikke var lige nem.
Noget som jeg lærte fra ham, det var at det aldrig er hestens fejl eller skyld i hvad hesten gjorde galt. 

Derefter begyndte jeg passe 4 skønne DV heste hvor jeg lærte en hel del om noget helt nyt, nemlig at man kan arbejde med hesten udfra ens energi og utrolige små kropssignaler, noget som jeg virkelig er begyndt at bruge meget i min daglige træning.

Nu er jeg begyndt for nogen år siden at tage træningsheste ind og vi har et samarbejde med flere dyrlæger, smed, behandlere osv. 

På et tidspunkt skal jeg til USA igen for at træne med heste, jeg skal tage en masse uddannelser indenfor hestene og få en masse mere lærering! :) 
Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg
  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Et nyt eventyr begyndte
LineOlsen
LineOlsen (Kommerciel blogger)
Oprettet i går kl. 14:10
LineOlsen
LineOlsen (Kommerciel blogger)
Oprettet 23. mar
x