Nyd hesten

Nyd hesten

758visninger 1 svar | 17. jan 2018
Nyd din hest og sæt dine forventninger og mål på pause, bare lave ingen ting.

Det tror jeg mange glemmer bare at sætte sig ned og kigge på sin hest og nyde den. 
Det at nyde sin hest er lige så vigtigt som at rose sin hest for gøre det som man beder den om. 
Jeg bruger ofte en del tid på at bare hygge på folden, på banen og på staldgang, det at lave ingen ting med Daisy betyder lige så meget for os, som at lave alt muligt.Mange har store forventninger  om sin hest, ofte glemmer mange at sætte forventningerne ned og bare lave det som man virkelig er god til. 
Da rideverden er begyndt at blive meget konkurence præget, hvilket på mange punkter er super fedt! Men så har folk bare kæmpe forventinger til at hesten skal kunne det hele, næsten fra starten. 
Ofte oplever man så at hesten går død, da man er så forventningsfuld eller hesten bliver skadet pga for hårdt pres. 
Ikke fordi jeg mener alle er sådan, andre er også super gode til at huske at sætte sine forventninger ned. 

Mål er lige så vigtige, sæt små mål hen til sit eller sine store mål med sin hest. Nogen gange er det godt at være målrettet andre gange mindre godt. 

Sommeren 2017 brugte jeg en masse tid på at lære Raams at kende på folden, ved at bare lave ingen ting, jeg sad bare og så på ham, havde ingen mål. 
Jeg havde et ønske om at tage ham med ind fra flokken, hvor han gik med frivilligt, men kun et ønske om at han selv havde lysten til at træne. 
Jeg lærte ham at kende på så mange forskellige måder og så meget bedre. 
Nogen dage løb de rundt og legede hestene på folden, andre dage kom jeg til folden, hvor de bare hyggede sig med en masse græs, nogen lå ned, nogen dage lå alle sammen ned også dage hvor de lige havde opdaget noget meget farligt som nogen gange skulle undersøges men også flygte fra.
Nogen dage ville Raams rigtig gerne være med i alt hvad jeg fandt på, om at jeg så løb rundt eller om at jeg bare sad i græsset, så var han med. 
Andre dage gik han hen og sagde hej og gik hen til nogen af de andre igen eller holdt sig lidt alene. 
Den sommer fandt jeg nøglen til låsen hvordan han skulle trænes. 
Raams er utrolig sensitiv og kan være ret dominerende, men han søger altid en kærlig bestemt hånd. Daisy har jeg lige købt for et halvt år siden og vi startede ud med en del modgang desværre... Hun har dog overrasket mig siden første dag jeg havde hende hjemme, dog stod vi kun på følfod i omkring 3 måneder, hvor den sidste måned lå hun fast i boksen 3 gange... Og hun begyndte at mistrives på stedet... 
Så vi tog valget at flytte hende til der hvor jeg rider Raams, her er det bare begyndt at gå fremad! Hun stor trives og jeg har lært hende at kende på en helt anden måde end f.eks træningshestene eller Raams. 
Mit store ønske og mål med Daisy er kåring i år og få hende redet til.
Dog har jeg sat en masse tid af til at bare lave ingen ting med hende og bare nyde hende. 
Hun er en hest som selv kommer hen når jeg kommer ud på folden, hvor i mens at Raams faktisk først er begyndt at komme hen til mig efter mit valg i sommers. Jeg er jo for ca et halvt år siden, begyndt at springe på en dejlig hest Camilo, som kan lære mig en hel masse og som jeg allerede har lært en masse af. 
Nogen ville sætte en hel masse mål for hesten og en selv, men mit helt eget mål med mig selv er ganske enkel at få en masse selvtillid, lære en masse og få bedre styr på min opstilling under spring.Lad mig høre, hvad er dine mål for 2018? 

Og så vil jeg meget gerne bede jer om at komme med en hel masse gode ideer til blogindlæg! :) 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Nyd hesten
  •   18. jan 2018 Super godt blogindlæg smiley Jeg selv laver ofte heller ikke andet. End at sidde på folden, staldgangen, boksen osv med mine heste, Bare det at sidde der og snakke/slappe af sammen med dem, er simpelthen så skønt og man kan virkelig se, at de nyder, at der ikke forventes noget af dem smiley

Kommentér på:
Nyd hesten
x