{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
815 visninger | Oprettet:

Dilemma, for få på folden... {{forumTopicSubject}}

Hej HG'ere!
Jeg er ved at gå ud af mit gode skind fordi jeg ikke kan se en løsning på mit problem og det tynger mig meget.

Jeg HÅBER meget at i vil læse hele teksten. smiley

Jeg har to skønne ponyer hvoraf den ene er seperationsangst, han er med tiden blevet relativt god til at tage ud alene, men han kan ikke efterlades alene.
Min hoppe er normalt ligeglad med at være alene.

Da vi flyttede til vores opstaldningssted sidste år gik de sammen med 2 andre heste sommeren over og da de skulle hjem efter at have været på græs på stedet blev jeg lovet at der ville komme en 3. hyp.

Inden jeg flyttede derud havde jeg sagt at der skulle være mindst en hest mere så min vallak ikke skulle stå alene ved træning af min hoppe og havde fået at vide at det ikke var et problem. Der er dog ikke kommet en ny/ekstra opstalder i løsdriften siden.

Min hoppe skal helst trænes mest muligt da hun vejer for meget og generelt nemt kommer til det. Nu kan jeg så ikke træne hende fordi min vallak så står alene og kalder, kalder og kalder. Det er blevet så slemt at min hoppe nu også er begyndt at reagere hvis man tager hende ud alene, noget som ellers aldrig har været et problem. Det er vel at mærke fordi min vallak er ulykkelig og laver en masse lyd, og han kan virkelig være MEGET højlydt generelt.

Jeg har måtte låne en gammel vallak fra bokshestenes fold til min vallak når hoppen skal ud, men de er skide ligeglade med hinanden, hvilket ikke er så underligt når de ikke har tid til at knytte bånd ellers, og den gamle vallak vil helt ærligt bare gerne tilbage til sin egen flok igen.

Jeg har spurgt om alle heste kunne gå sammen (de går alligevel alle på græs bare hver deres folde) men min staldmutter vil ikke have det. (Mine ponyer er meget fromme og hun har et par stride hopper, ham den gamle og en anden hoppe, de to sidstnævnte er også fromme, så det er ikke fordi hun er bange for at de skaber ballade).

Jeg har overvejet at spørge om man istedet for at flytte den ældre vallak så kunne flytte min vallak ind til de andre når hoppen er ude, men jeg er overbevist om at resultatet vil være det samme udover at min vallak ville få nogle tæv.

Så nu kan parten eller jeg ikke træne hoppen og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre.
Jeg har ventet meget længe på en opstalder mere og nu går det bare ikke længere.

Er der nogen der kan se en anden udvej end at flytte? Jeg har flere bekymringer ved at flytte, der inkluderet penge og det faktum at de står meget tæt på hvor jeg bor.

Det blev lidt langt selvom jeg forsøgte at korte det ned. Hvis noget er uklart så spørg endelig. Jeg håber at nogen derude har et godt bud til mig, for jeg er fuldstændig ved at gå i opløsning.
Kommentarer på:  Dilemma, for få på folden...
 • #1   10. jun 2018 hvad med at få en selskabs pony/æsel eller får De kan gå med som ikke koster så mange penge at have i ekstra foder og som ikke kræver så meget fra dig smiley

 • #2   10. jun 2018 Jeg HAR faktisk allerede købt min vallak en selskabspony en gang, nemlig min hoppe smiley Det er ikke en mulighed når det ikke er hjemme ved mig selv, og to ponyer er rigeligt dyrt.

 • #3   10. jun 2018 Jeg kan kun se to muligheder
  1: flyt hestene

  2: træn din vallak endnu mere sensitiv med at stå alene end du gør nu. Er han madglad? Så kan du måske fodre ham mens dig og hoppen træner


 • #5   10. jun 2018 Lige så snart vi går er han skideligeglad med mad af alle typer og bliver meget ulykkelig. smiley
  Jeg kan ikke træne ham til at være mutters alene, han er meget seperationsangst og kommer aldrig til at få det godt med det.
  Den eneste grund til at han kan komme ud alene er fordi han så har mig med, og alene at vi er trænet op til det og endda har kunne gå ture sammen bare os to er kæmpestort smiley


 • #6   10. jun 2018 Jeg havde virkelig håbet at kunne undgå at flytte da det bare er så bøvlet for os at finde et sted der passer selvom jeg gerne går på kompromis. smiley
  Der er altid et eller andet i vejen! Om det så er pris, afstand, flok, eller noget helt andet.


 • #7   10. jun 2018 Det er rigtig hårdt, Tindur er ligeledes når Rocky tages ud. smiley men det kan ikke hjælpe noget, det har ikke hjulpet med at gå lidt og komme tilbage før han stresser da han stresser med det samme vi går ud af leddet. Så jeg har desværre været nødt til at sige at han bare må vænne sig til det ved decensibilisering. Han løber ikke mere frem og tilbage, nu går han lidt, og han kan heldigvis også spise lidt imens.. Jeg gruer dog lidt for dyrskue da vi bliver væk i tre dage.. smiley sidste år var han ikke hjemme for han var i træning, og da han kom hjem havde jeg allerede hentet de andre smiley

  Mvh TT


 • #8   10. jun 2018 Zache er MEGET seperationsangst, alene det at du kan ride ud på Tindur er noget Zache og jeg aldrig kommer til. Zache har rigtig meget bagage. Som sagt, havde jeg haft en ekstra makker så havde det ikke været et problem smiley

 • #9   10. jun 2018 Lyder måske også som om, at de er blevet lidt for tæt knyttet til hinanden. Og ville have godt af at gå i en større flok. Hvor de kunne socialisere med de øvrige heste. smiley

 • #10   10. jun 2018 De har altid været meget gode venner og har både gået alene og i flok før. Når de går i flok er de bare glade for at få flere venner og der er ingen problemer i det, så det er ikke fordi de har dannet deres egen lille klike. Pga min vallaks seperationsangst kan han godt blive meget føl/parasitagtig over for andre heste men så længe min hoppe er en del af flokken så har han det fint også med hende. De er dejligt afbalancerede i forhold til hinanden normalt men på lang sigt mangler der lidt flere i deres lille flok for min vallaks skyld.

 • #11   10. jun 2018 Tindur stejlede også når han var lille og stak af fra mig pga separations angsten. Så det trænede vi ved at gå og hygge med en masse godbidder, længere og længere væk fra flokken. Det har jeg trænet fra han var føl. Så derfor er der ikke noget problem, andet end at han ikke vil ind og sadles op, når vi har sadlet op og går så er der intet. Men han vil helst ikke med ind.. smiley

  Mvh TT


 • #12   10. jun 2018 Zache har boet det samme sted fra han var 5 til han var 15 og selv der var han også mærket af det. Da vi så flyttede derfra (da jeg købte ham efter at have haft halvpart) blussede det dog endnu mere op. Der er sket rigtig rigtig meget siden men helt godt bliver det aldrig.

 • #13   10. jun 2018 Øv smiley

  Mvh TT


 • #14   11. jun 2018 Hvor træner du?
  Hvis det er på en udendørsridebane er der så folde omkring, og kunne han stå på en af dem i mens, eller omkring ridebanen?


 • #15   11. jun 2018
  Jeg havde nok flyttet hesten. Til et sted med en større flok - så der altid var andre heste på folden eller et sted hvor foldene var køns opdelte, så du kunne tage den ene, uden og skulle tænke på den anden .


 • #16   11. jun 2018 Lige nu træner jeg på folden ved siden af. Så går min vallak nær hegnet og spiser. Men vi er nødt til at kunne forlade matriklen.

  De SKAL gå sammen. Min hoppe er købt for min vallaks skyld og som skrevet fungerer han ikke ordenligt hvis ikke hun er en del af flokken, så længe der er andre i flokken så har det aldrig været et problem at tage hende ud.


 • #17   11. jun 2018 Jeg var flyttet til et større sted. Selvom der kom en opstalder nr. 3, kan du jo stadig risikere at stå med et stort problem.
  Hvad hvis ejer af nr. 3, vil ud og ride, 2 minutter efter du er taget ud med din hoppe?


 • #18   11. jun 2018 Jeg kan ikke læse mig til, om du har spurgt til om ponyerne kunne komme med i den store flok - eller om du bare har tænkt det og givet op på forhånd?

  Start med at spørg.


 • #19   11. jun 2018 Jeg har spurgt og fået nej, desværre.

 • #20   11. jun 2018 Pyha der er nok ikke meget andet at gøre end flytte hestene. Lyder ikke til din opstaldnings sted vil samarbejde og med tiden bliver det også træls

 • #21   11. jun 2018 Jeg har tænkt på at opstalder nr 3 kunne tage sin hest ud når jeg har en ude, men det er sjældent sket før, så i første omgang ville jeg gerne bare koncentrere mig om det første problem, nemlig at der ikke er en hest nr. 3

 • #22   11. jun 2018 Jeg ville aldrig turde at skifte en hest ind og ud af en fold, som I gør med den gamle vallak, når de ellers ikke går på fold sammen. Hos os går de sammen, eller også gør de ikke. Det andet, synes jeg, er ret risikabelt smiley

  Træls situation for jer smiley Jeg ville måske overveje at investere i en lille selskabspony? Sådan en shetlænder eller noget?

  Eller måske tage både hoppe og vallak ind i boks, når hoppen skal rides, og så kan vallakken stå inde og hygge sig med mad/andet? smiley

  Ellers er der nok ikke andet at gøre end enten at træne hans seperationsangst og ellers så at flytte til et lidt større sted smiley


 • #23   12. jun 2018 Ville det være en mulighed, at prøve at finde en part til ham, som så laver noget med ham, når du selv arbejder med hoppen? Så hvis du f.eks rider på banen, så er han der også, og bliver selv lavet noget med, eller hvis du rider på tur, så kan han komme med, hvis ikke du vil/kan have ham med som håndhest. Det løser nok ikke hoppens problem, men det kunne måske så lige gå, indtil der forhåbentlig kommer den 3. hest du venter på.

 • #24   12. jun 2018 Anna: Som skrevet har jeg allerede købt en selskabspony til min vallak, nemlig min hoppe smiley Og to ponyer er desværre dyre nok.
  Ham den gamle er lige så from som mine så der er ingen problemer der. Den gamle og min vallak gider ikke engang kigge på hinanden når de er lukket sammen, de går lige forbi hinanden og laver hver deres. Men det dutter ikke og jeg synes heller ikke det er helt fair overfor ham den gamle når man kan mærke han helst vil blive med sine egne, så jeg har ikke gjort det længe.

  Min vallak kan virkelig ikke lide stalden på stedet, jeg har aldrig haft problemer med stalde før når han bare havde en makker med, men han kan virkelig ikke lide den på stedet. Derudover har de ikke deres egne bokse da de går i løsdrift. Min vallak kan ikke lide at stå derinde selvom han har hoppen med som er rolig og ligeglad, og han går helt amok når han kommer derind alene.
  Når han er mutters alene, uden hverken anden hest eller jeg, så kan diverse lækkert mad rage ham en papand.
  Som jeg også har skrevet længere oppe har jeg trænet ham i mange år man han kommer aldrig til at kunne gå alene på fold. At jeg kan få ham ud alene og træne har været længe undervejs og er meget stort for ham.

  Camilla:
  Tanken er fin nok, men den vil desværre ikke fungere smiley Det er dog min vallak der er mit ridedyr. Min hoppe er for lille til at jeg kan ride hende så jeg er ved at tilkøre hende. Udover det er han en speciel type og når jeg har ledt efter part har det været umuligt så jeg har droppet det igen.
  Jeg tager gerne hoppen med som håndhest hvis der er en anden at ride med, for min vallak er virkelig dårlig til at gå forrest og det har taget super længe overhovedet at træne ham til at han kan gå forrest selvom det går langsomt og er meget opmærksomt.
  Hoppen er ligeglad så længe min vallak ikke når det vilde niveau af ulykke som han når pt. og kalder utroligt meget, tidligere har der aldrig været et problem med hende. Min hoppe har en part men hun har ikke tid til at komme og hjælpe med at træne så tit som hoppen bør trænes.
  Lige nu træner jeg på folden ved siden af min vallak men vi er nødt til at kunne komme ud og gå tur i lange liner før vi kan komme meget videre med tilkørsel af hoppen, og det kan jeg ikke komme som det ser ud lige nu. smiley


 • #25   12. jun 2018 Hvor længe har du stået der? Tænker så det enten kan være en lang tilvænningsperiode - nogle heste er bare enormt længe om at blive tryg v. stald, nyt sted m.m. og din vallak lyder som en følsom hest smiley Min er i hvert fald længe om at falde til ro smiley Ellers så ville jeg flytte dem smiley Øv, men det er en træls løsning...

  Kan godt se, det selvfølgelig ville være dyrt, men tænker en shetlænder i løsdrift måske var det værd at have hestene stående tæt på... men forstår dig godt! smiley


 • #26   12. jun 2018 Okay, på den måde. Ville han kunne bindes til hoppen, når du går med hende, i lange liner?

 • #27   12. jun 2018 Hvis jeg stadig boede i Jylland så var det lige før det var en mulighed smiley Ej, det er gas, Nordsjælland er bare så skidedyrt...

  Vi har stået her mere end et år, og resten af området har han det fint med, jeg kender godt hans rytme når han skal falde til et sted, men stalden kan han bare ikke lide. (Jeg har også en teori om hvorfor men jeg ser ingen grund til at fyre den af lige nu smiley )
  Men selv hvis han kunne lide stalden ville han alligevel ikke kunne stå alene derinde så det ville ikke løse problemet.
  Jeg kan alligevel bedst lide at stå udenfor året rundt så det har jeg bare gjort smiley


 • #28   12. jun 2018 Camilla, nej det vil være for meget at holde styr på. Hoppen er meget følsom under træning og har brug for at have min fulde opmærksom når vi træner lange liner for hvis jeg klokker lidt i det så reagerer hun hurtigt, ikke noget voldsomt overhovedet, men jeg har brug for at få noget sikkerhed og rutine i hende smiley
  Indimellem kan jeg lokke kæresten med ud og gå med den ene men det er bare stadig ikke ofte nok i forhold til hvor meget hun bør trænes. Når hun engang er tilkørt skulle vi også gerne kunne køre ud alene. smiley


Kommentér på:
Dilemma, for få på folden...