{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
Kommentarer på:  Kan heste have legeaftaler?
 • #1   4. apr
  Som sådan ikke.

  Så skal man have to heste, som liger falder i hak med det samme og begge to er nogen der leger meget.

  Min får fx nada ud af og blive sluppet løs med andre heste, især ikke nogen hun ikke kender. Hun vil faktisk helst være fri og finder den anden hest der render rundt pænt irriterende og kan i det hele taget ikke særligt godt li' andre heste - hun er oftest bange for dem.

  Så at finde to heste, der lige klikker og har samme personlighed og tendens til leg men ikke går på fold sammen normalt, det tror jeg chancerne er små for.


 • Eva A
  Eva A Tilmeldt:
  jul 2017

  Følger: 1 Emner: 9 Svar: 10
  #2   4. apr Det har du nok ret i, men jeg har en unghest som virker “forelsket” i en ligeså gammel og ca ligeså stor vallak på den anden side hegnet, så havde overvejet og jeg turde lade dem lege sammen en gang i mellem (de har ikke mulighed for at gå sammen dsv)

 • #3   4. apr Så længe den andens ejer er med på den så ser jeg ingen grund til at de ikke skulle kunne det.

  Min veninde har somme tider besøg af en anden veninde og hendes hest, de hygger sig i hallen før/efter ridning.


 • Doktor Who
  Doktor Who Online Tilmeldt:
  aug 2016

  Følger: 23 Følgere: 17 Emner: 13 Svar: 2.385
  #4   4. apr Som udgangspunkt ville jeg ikke gøre i det.

  Ikke to fremmede.
  Og i modsætning til hunde, ville jeg ikke forvente, at hestene får noget ud af det.

  En del hunde får heller ikke noget ud af "legeaftaler".
  Vær opmærksom på at skelne imellem dyrenes behov og menneskers ideer.

  Men, hvis hestene er naboer er de ikke helt fremmede.
  Og hvis de kan lide de samme ting, var det måske bare en simplere ide at lade dem blive faste foldmakkere?


 • #5   4. apr Jeg kender en der har haft fin erfaring med det. Hun har hingst. Jordens sødeste hest, som var vant til at gå med andre heste altid, derfor blev den en smule mere livlig af at gå alene, som desværre var et krav på opstaldningsstedet (i forhold til logistik og folde). En anden havde to vallakker, som den så nogle gange blev lukket sammen med. Den lidt ældre vallak fik lidt mere fred og den unge og hingsten hyggede sig vildt. Og hingsten blev mere rolig, for det ER en hest og heste vil have selskab.

 • #6   5. apr Vi har to heste der ikke går på fold sammen, fordi den ene er lidt en strid banan mod de andre heste, men har en super kemi med en af de andre heste. De har nogle gange nusseaftaler, hvor de kommer på fold sammen, også står de ellers bare og nusser og nusser på livet løs, de er SÅ glade for hinanden og så gode sammen, men hvis han kom på fold med hende, så går han kun efter at jage med de to andre heste, som hun går med - selv når de er i hver deres ende. Så vi har nusseaftaler smiley

 • #7   5. apr Min vallak, legede over hegnet på folden med en hingsteplag, men da vi slap dem fri på ridebanen sammen, var der ingen kemi, og de har ikke rigtig leget siden da..

  Meeeen man kan være heldig at finde to heste som bare klikker skide godt, og leger godt med hinanden.


 • #8   5. apr min gamle hest stod et sted hvor ejers tidligere hest kom retur. de to stod og nussede efter 30 sek og var på samme niveau legemæssigt. de to ville man til enhver tid sætte sammen som"legeaftale"(min gamle bliver 28 år i år) men det også den eneste jeg har set han klikker med på den måde så hurtigt(foruden hans gamle foldmakker han gik med i 10-12 år)

 • #9   6. apr Uhha ville ikke turde det!
  Har gjort det før da jeg var barn med min fjorddreng og min venindes ! Vi red sammen og de gik hinanden i røven og bare gik og hyggede sig mens vi snakkede så tænkte vi, vi ville ind og have noget at spise og tænkte vi bare kunne lukke den sammen i mens og de kunne hygge sig!
  Begge heste har aldrig løftet et ben fra jorden! Men det kan jeg love dig for de gjorde her! Det var forfærdeligt specielt fordi det ikke er så nemt at skille dem ad!
  Så med mindre de faktisk skal gå sammen ville jeg næsten ikke turde!
  Og slet ikke fordi min var den der fik mest tæsk fordi han ikke rigtig er en fighter! Han gik med en lidt aggressiv pony og selv den fik han tæsk af mens der intet var at se på Ponyen!

  Så det kommer jo an på om man vil risikere det !(: Men jeg ville ikke gøre det igen, med mindre man regner med at det vil blive permanent! (:


 • #10   6. apr Rocky er rigtig glad for andre heste, og er en rigtig lege dreng (han er jo ung) Da en tidligere veninde havde sin unghest, mødtes vi ved indgangen til skoven og gik sammen. De to drenge fik lov til at hilse på hinanden smiley I dag stopper Rocky stadigvæk (halv andet år siden) og kigger ned ad vejen hvor de kom fra.. Som om han håber de kommer. Rocky er i træning nu, og blev lige lukket ind til to andre heste uden problemer. Jeg tror at så længe hestene er gode i hovedet, har samme str og er ligeså lege syge, så er der ingen problemer med at lade de have en lege aftale så længe det er på nøjtral grund. Jeg tror de ville nyde det.
  Tindur savnet også sin ride makker når de ikke var med på tur. Så jeg tror heste sagtens kan have venner og gavn af at socialisere sig med andre heste end lige dem de går på fold med smiley
  Der gør det også nemmere til stævner og andre arrangementer med mange heste smiley

  Mvh TT


 • #11   6. apr Jeg lånte en lille Welsh Mountain af min nabo engang. Naboen havde hans halvbror hos dem. De var vokset op sammen og havde altså gået side om side siden de var 8 mdr. gamle.
  Så da den ene flyttede over til mig, kom den anden somme tider på besøg, så de kunne lege. Og det var vitterligt en legeaftale. Nøj, hvor de hyggede sig smiley


 • #12   6. apr Min dreng gik også alene i en kort periode inden han blev kastreret.
  da min veninde så købte hest og fik ham opstaldet samme sted, lavede vi legeaftaler.. Vi gik nogle ture sammen først og hestene hilste på hinanden. derefter fik de lov at komme i hallen sammen og de klikkede bare fra den allerførste gang.
  i den her situation var det klart en succes, men man skal også huske at ikke alle heste får noget ud af at blive lukket sammen med en hest uden for flokken. for nogle er det tværtimod meget stressende smiley


Kommentér på:
Kan heste have legeaftaler?