{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
Kommentarer på:  Hilse på fremmede dyr
 • #1   5. sep Nææ, det er jeg ikke sikker på vi er enige om. Jeg kunne godt finde på at hilse på en pony, hvis den så ud som om den havde lyst.


 • #2   5. sep jeg hilser kun på dyr hvor ejeren står der

  jo heste på marken hilser jeg på hvis de gider at komme


 • #3   5. sep Linket virker ikke for mig.

  Men, hvis jeg går forbi fx Netto, en hund ser forventningsfuldt op på mig, så må den gerne snuse til mine fingre og jeg vil måske klø den bag øret - men, jeg opsøger ikke fremmede hunde, jeg krammer dem ikke og uanset hvor glad for er for dyr - fremmede hunde ER jo stadig rovdyr. Måske venlige rovdyr, men kan også være stresssnappere.

  Dyr, der er på arbejde skal man ikke distrahere. Især ikke uden at spørge ejer.
  Førerhunde. Jagthunde der trænes eller arbejder. Heste under rytter eller for vogn.
  Dyrene har en opgave, det skal vi ikke gøre sværere eller distrahere.

  Folk skal heller IKKE gå ind på folde, du ved aldrig om dyrene er rolige, harmonisk flok osv - eller om de stranger, sparker, osv.
  Mine dyr ser uden undtagelse søde ud. Faktisk, mega nuttede.
  Den spættede ko har prøvet at løbe mig ned / stange ca 3 gange i sommers, fordi man ikke må være tæt på hendes kalv. Hun har stanget min mors hund, så den rullede hen af jorden. (Hunden viste ikke, at den ikke måtte følge mig på folden, og jeg troede hunden var lukket inde.)
  Mine heste ER bundreelle dyr. Men, de to gamle vallaker opdrager på den nye. Hvis den unge undviger, bliver jeg sgu ked af det, hvis en tilfældig forbipasserende blev trampet på, fordi han / hun ikke forstod at sødt udseende ikke er identisk med ufarlig.

  Så, helt generelt.
  Hold snitterne fra andres dyr - medmindre du direkte har spurgt ejeren og har fået lov.

  ...
  Uhh, og fodr ikke andres dyr. Kender du hvert et strå i det du plukker? Er der smørblomst i, smører du så Aslan for soleksem resten af sommeren? Hvis en hest får dårlig mave af muggen brød, betaler du så dyrlægen? Eller, betaler du kun de første 20.000 kr, så jeg kan betale resten af en fejlslagen OP, og mangle kontanter til at erstatte en død hest?
  Jeg kan ikke trøste dig, hvis en jaloux hest skærmer dig, når den jæger de andre dyr væk.

  ... Jeg forvandler mig til en rød drage, hvis uvedkommende vader ud på mine folde.
  Så tænk jer dog om!


 • #4   5. sep Hvis jeg går forbi en mark hvor hestene kommer interesserede hen, så lader jeg dem snuse til min hånd og måske aer dem på mulen.
  Jeg ville ikke gå ind til fremmede dyr, netop fordi man ikke ved hvordan de vil reagere.
  Dog har jeg en gang gået ind til min genbos hest fordi den sad fast i hegnet, han kom selv kort efter, men var taknemlig for min hjælp.

  Men jeg vil aldrig fodre andres dyr uden at spørge, jeg vil selv blive tosset, hvis nogen fodrer mine dyr uden at spørge, man kan jo ikke vide om de kan tåle det man giver dem.

  Fx. kan min hund ikke tåle korn, og når fx. post eller skraldemand har godbidder med til hundene er det som regel de tørre hundekiks lavet af mel, så det er mega ufedt at de giver hende kiks uden at spørge, vi er lige flyttet så nu skal jeg til at opdrage de nye til ikke at give hende noget hvis hun er ude når de kommer. • #5   5. sep Maria E.
  Postvæsenet (og andre) giver hunde godbidder, fordi hunde ret sjældent bider venner.
  Hvis du har godbidder med, anser de fleste hunde dig for at være en ven.
  Det er kold og kynisk beregning - godbidder er meget billig forebyggelse af arbejdsskader.

  Så - har du en chance for at lægge godbidder frem til postvæsenet. Fx har du en metal postkasse?
  En stor magnet, som fastgør en metaldåse på postkassen.
  Du lægger et par godbidder i dåsen, når du tømmer post.?? Så er de klar til næste gang postbuddet er der.

  Lige præcis postbuddet har en god grund til at de gerne vil give godbidder til hunde..


 • #7   6. sep Who: Det ved jeg godt, har selv været post smiley
  Men derfor må man stadig gerne spørge ejeren om det er ok og hvis ikke, om ejeren så vil stille godbidder til rådighed. Det gjorde jeg da jeg var post, og det blev modtaget rigtig godt.

  Det er forskellige der kommer her, fordi vi bor på landet, ham der kommer med brevpost er ikke et problem, for postkassen hænger ude ved vejen og der går hun ikke ud.

  Men skraldemanden, pakkeposten, skorstensfejeren og div. budde, er vi i dialog med omkring det, og de er ganske forstående og flere er der slet ikke et problem med, så det er fint smiley

  men helt generelt, man skal ikke fodre andres dyr hvis man ikke har fået lov, der kan være mange grunde til hvorfor.


 • #8   6. sep Jeg ved det ikke rigtigt.
  Altså jeg tænker at hvis folk rører mine heste over hegnet, så fred være med det.
  Hende i videoen fodrer den jo ikke.
  Hvis jeg havde bundet min hest nede foran Netto, og forlod den ude af syne..... Det ville så aldrig ske. Jeg kunne aldrig finde på at binde min hest nogle steder, uden at jeg var ved dem, i tilfældet af at der skulle ske noget.

  Til gengæld blev jeg da lige overrasket og efterladt måbende.
  Det er første gang jeg har været inde på TIK TOK. Der røg da lige en halv time af mit liv, imens jeg stirrede vantro på de mest absurde og ligegyldige klip.
  Jeg kan mærke på mig selv, at jeg er blevet aaaalt for gammel
  Jeg er nok meget godt tjent med hverken at være på fb, insta eller det der. Det er da et seriøst freakshow


 • #9   6. sep Nana lige det med tiktok det bliver jo specialiseret til det som du ser

  fx så er der mange som kigger sådan laver du smykker videoer op eller rid heste på en pind videoer
  eller fidget med legetøj/slim

  Men det ser jeg jo ikke jeg ser lastbil ting rigtig heste der bliver redet og en del omkring ADD/ADHD

  så indholdet bliver tilpasset når du giver det tid/liker/følger.

  Men jo fuck der også mange freaks der inde (som i seriøst nogen der har nogle udfordringer og ikke burde få børn fx)


 • #10   6. sep Nej, en hest der står sådan der ville jeg ikke hilse på. Men går jeg forbi en mark med heste der kommer hen til hegnet hilser jeg gerne på dem smiley


  Men jeg synes egentlig det er dybt uansvarligt at efterlade en pony der er spændt for, alene på den måde.


 • #11   6. sep jeg ville aldrig hilse på fremmede dyr uden ejers accept, med mindre det en hest der deler fold på min og den selv kommer hen til mig så for den også lige en klø tur, men jeg kan heller ikke selv lide når folk bar hilser på mine ??

 • #12   6. sep Jeg kunne godt finde på at hilse på en hest over hegnet, men ville aldrig gå ind til den smiley

 • #13   6. sep Jeg hilser gerne på heste på en fold, hvis de kommer over til hegnet, men kunne ikke drømme om at gå ind på folden.
  Hvis der er parkeret hunde uden for supermarkeder, går jeg ikke hen til dem. Men en parkeret pony foran netto? Det er så meget uden for normen, at man inviterer til opmærksomhed - og det tænker jeg, at ejeren må vide og være indforstået med.


 • #14   6. sep Jeg hilser gerne på dyr bag hegn, og er også ok med at folk hilser på vores, når de går forbi. eg ville dog aldrig hverken gå ind til fremmede dyr, eller fodre dem, og forventer samme med vores egne. Er absolut ikke positiv når jeg ser folk på vores folde eller folk der fodre vores heste, og de får det også at vide. Derfor er jeg også meget glad for at vores står så tilpas afsides som de gør pt. Der er det kun staldejer og naboer der kommer forbi.

  Jeg snakker aldrig med fremmede hunde uden ejers accept - Fik en (velfortjent) overhaling af en hundeejer, som barn, og har ikke gjort det siden. Ligeledes er jeg heller ikke super interesseret i at fremmede snakker med vores hund, den meget sjældne gang imellem hun står bundet uden foran en butik, for selvom hun normalt er sød, kan vi ikke svare for hvordan hun reagerer hvis en gør noget hun ikke bryder sig om.

  Vi har køer på vores gåtur der er ellevilde efter at se hvad vores hund er for en, og de får også en fingerdut på næsen når de er int. i det. De bliver dog aldrig fodret eller på anden vis behandlet dårligt, og jeg kunne ikke drømme om at gå ind til dem uden ejers accept.


 • #15   6. sep Angående fremmede heste, så kan jeg godt finde på at hilse på dem over hegnet, hvis de gider at komme. Jeg fodrer dem aldrig, medmindre jeg har ejers accept for det. Jeg kunne heller aldrig finde på at gå hen/ind til dem, medmindre, det er et nødstilfælde. For eksempel så havde jeg engang et hingsteføl, der var sprunget over hegnet, som selv kom hen til mig, da den så mig og gerne ville med - ejer havde ikke set det. Men ellers går jeg aldrig hen til heste jeg ikke kender.

  Hunde (og andre dyr) er stort set det samme. Man ved aldrig om de er bange, stressede eller andet og derfor bider, sparker, river osv. Hvis en hund derimod er alene og den søger glad hen til mig, kan jeg godt finde på at lade den snuse, men generelt spørger jeg ejer først, da de kender hunden bedst smiley


 • #16   7. sep Man holder sig fra andres dyr og andres indhegninger. Hvis ikke jeg vil have naboen går ind til mine ponyer på folden, skal jeg heller ikke gå ind i deres have til deres hund. Så er den ikke længere.

 • #17   7. sep Jeg synes ikke der er noget galt med det hun gør. Folk må gerne hilse på min hest, så længe de ikke tager fat i den eller giver den mad.

Kommentér på:
Hilse på fremmede dyr

x