{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Højvangs Lumina *RIP* [Himmelhest] 1992

14.906 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Mette * Elbækgaard *
Kvinde | 42 år | Oprettet: 30. mar 2005


Dansk Varmblod Højvangs Lumina *RIP*

Fødselsår:
1992
Højde:
Målt til sin kåring som 4 års til 163 cm. Men hun er nu 164 ;-)

Som årene er gået, og efter de føl hun har fået, så er gamle Lumina nu sunket til 158... Det er hårdt ved den gamle :-) Godt hun bare skal hygge sig som pensionist nu ;-)
Temperament
Rolig når hun er i træning.. Meeen hvis hun har stået i 1 uge, og det blæser, kan hun være meget sjov at ride tur på.. Så er hun ligepludselig 3 år.. Hehe..
I dressuren kan hun godt være lidt "tung", da hun har en gammel vane med at gå under lod.. (Noget hendes forrige ejer havde lært hende) Men hun er hurtig til at give efter, og derfor nem at styre.
I spring er hun meget glad, og kan finde på, hvis hun har springsadel på med maveplade, at bukke en halv omgang i hallen når rytteren har sat sig i sadelen.. Totalt griner :-)
Gangarter
Okay gang, og god udstråling.
Hun er jo oppe i alderen, så der kan ikke rigtig laves om på hendes gangarter mere.. Men jeg kan sagtens leve med dem.. :-)
Stævner
Har startet LC, LB og LA klasser i dressur, kan alle øvelser til LA.
LD spring med kapacitet til mere. Hun startede en LD sidste efterår (2005)for første gang, hvor hun havde 4 fejl, så det er meget godt. Der havde hun kun sprunget i 4 måneder. Nu har hun sprunget i 1 år, og skal til springstævne så snart der er et i nærheden af hvor vi bor.
3. plads i LB2 til D stævne med 60,36%
Hun har startet distiktstævne i SØR d. 3. december 2005, hvor hun startede LA1 med 52, et eller andet procent. Jeg er meget tilfreds, da hun aldrig har startet så højt før..
Lumina skal starte til distriktstævne i SØR i august/september måned 2006, men ikke med mig på ryggen :-)

Så var Lumina til C-stævne i SØR, og hun fik 54%, som jeg var godt tilfreds med. Det var ikke mig selv der startede hende.
D. 18/11-06 var jeg så til D-stævne på Lumina, hvor vi startede LC2 og LB1. I LC2 red jeg 63,48%, og i LB1 red jeg 65,56%, hvilket rakte til en 3. plads! Så jeg var meget stolt af min fine hest!

Så var vi til stævne d. 17/11-07 i SDR.
LC2: 66,52% 1. uplaceret
LB1: 65,56% 1. plads ;-)

Stævne i BLR d. 18 + 19 oktober 2008:
LB3 cup: 63,80%
LA1: 62,07% (Første gang vi starter så højt :-))
LA1 finale (søndag): 57,59%. (Hun var træt og jeg var for anspændt :-( men det gik okay.)

Klubstævne BLR d. 16 november 2008:
Pokalklasse, LA1: 66,21% 1. plads ;-)

Venskabsstævne AUGR d. 29 august 2009:
LB2: 62,97%
LB3: 61,92%

Venskabsstævne SDR d. 6 september 2009:
LB3: 61,92%
LA1: 64,62% - Her var hun SUPER. Ingen placering, men blev 10 af 24, så er FULDT tilfreds ;-)

Hun holder pause fra stævnerne ind imellem, da hun jo også er avlshoppe..

Stævner 2010:
12. december SØR:
LB3: 63 % - Hun var lidt stiv og usmidig i dag..
Stamtavle
Ja.. Masser.. :-)
F: Højvangs Lukas DH
FF: Locarno
FFF: Ladykiller XX
FFM: Cedelle
FM: Luna
FMF: Hector
FMM: Tina
M: Aminna DS
MF: Alibi
MFF: Aldato
MFM: Ragun
MM: Nelly XX EDS
MMF: Gold XX (SWE)
MMM: Elly XX

Kåret i DS med 7 i helhed.

Lumina er halvsøster til en bronzemedaljehoppe (de har samme mor)
Luminas mor er helsøster til 2 kårede avlshingste i DV. De hedder Astaire og Alladin.
Køn
JA DA! Hoppe
Bemærkninger
Afkom:
2007: 4. maj, rødt hingsteføl efter Fulton F. Damgaard (Fridericus Rex/Goldfinger)
2008: 5. maj, brunt hoppeføl efter Aljano

2009: Drægtig med Blue Hors Romanov, termin 23 maj 2009.
Hun kastede fredag d. 13 marts.... Men hun klarede den.

2010: Drægtig med Blue Hors Romanov, termin 11 april 2010.
11 april 2010: Hoppeføl, Elbækgaards Roma Nova.

Brun m hvid kronrand hb.
Smuk, feminin hoppe
Trafiksikker, trailervant
Jeg har nu haft Lumina siden august 2004, og er meget glad for hende.
Men da det viser sig at jeg har slidgigt i hele ryggen og også noget med hoften, får jeg ikke redet så meget i perioder. Men der er Lumina heldigvis så rolig, at hun sagtens kan klare at stå stille i et stykke tid, uden at blive skør i bolden.. :-)

Opdatering d. 28/10-05:
Jeg er begyndt at øve galoptravers, samt alt muligt andet sjovt.. Det er rigtig sjovt at lære noget nyt, synes Lumina.. Så det er jo bare dejligt.

Opdatering d. 25/11-05:
Maria skal starte til distriktstævne i SØR d. 3/12-05 på Lumsen.. De skal starte LA1, så det bliver meget spændende at se hvordan det går. Jeg er helt nervøs på Maria's vejne, for Lumina går lige dybt nok nogle gange, og kan være svær at få op med hovedet.. Men vi må jo bare X'e fingre..

Opdatering d. 7/12-05:
Lumsen har fået en lille kæreste.. Hehe.. Jeg har købt en lille shetlænderhingst til selvskab og teaser til hende.. De er allerede blevet rimelig gode venner, så det er bare dejligt. Jeg skal have taget nogle billeder af ham, så jeg kan få ham oprettet herinde snart..

Opdatering d. 6/3-06:
Jeg har fundet den hingst der skal bedække Lumina.. Det er en 14 års ikke-kåret DV hingst efter Fridericus Rex/Goldfinger. En dejlig rolig rød sag.. :-)
Jeg er gået igang med genoptræningen efter 2 måneders pause, og det går rigtig godt. Hun hoster lidt for tiden, men det er det omskiftelige vejr..
Lumina skal til hingst sidst i marts eller først i april.

Opdatering d. 17/4-06:
Så kom Lumina endelig afsted til hingst. Hun er ikke kommet hjem endnu. Hun kom afsted onsdag d. 12/4, så hun er nok snart færdig. ;-) Så bliver det spændende at se om hun bliver drægtig ved første forsøg.. Det håber jeg..

Opdatering d. 1/5-06:
Så kom Lumina op til Fulton igen.. Hun blev hestegal i går aftes, så hun var ikke drægtig.. Øvøv, men det er der jo ikke noget at gøre ved. Så jeg kørte hende op til hingsteholderen i dag, og han blokkede hende ud og rensede hende, så nu skulle der ikke være noget. Hun skulle gerne blive drægtig denne gang.. Jeg skal nok opdatere når hun er kommet hjem fra hingsten og er blevet scannet.. :-)

Opdatering d. 22/5-06:
Så blev hun jo igen hestegal i lørdags, så hun var til dyrlæge i dag, hvor hun blev scannet og fik taget en svaberprøve.. Træls at hun ikke bare kan komme i fol.. :-( Så jeg får svar på prøven i morgen formiddag, så må vi se hvad vi kan gøre, og om vi overhovedet KAN gøre noget ved det..
Lumina er kommet til hingst igen, så jeg håber lidt på at tredie gang er lykkens gang.. :-)

Opdatering d. 23/5-06:
Så hentede jeg Lumsen ved hingsten igen, for jeg fik svar på svaber-prøven. Hun var MEGET uren, så nu er hun kommet på dyrehospitalet hvor hun skal være til i morgen så hun kan blive behandlet. Så kommer hun afsted til hingst igen om 21 dage ca.. Lidt træls jeg skal vente så længe, men det er bedre end ikke at få et føl! :-)

Opdatering d. 14/6-06:
Så blev Lumsen scannet i mandags d. 12. Og hun er drægtig!! WEEE!!!! Så nu lykkedes det endeligt at få hende i fol. ;-)

Opdatering d. 30/8-06:
Lumina blev håndprøvet d. 22/8, for hun begyndte at komme i brunst igen.. Men det viste sig at hun stadig var i fol, så det er dejligt..
Sus fra Sønderborg Rideklub er begyndt at træne Lumina til de skal til Distiriktstævne i SØR d. 1/10. Det går rigtig fint, bortset fra at vi slet ikke kan få den gravide dame til at bakke.. Hehe..

Opdatering d. 18/12-06:
Det går rigtig fint i dressuren lige for tiden. Hun er af og til meget selvgående, og har fået mere energi. I dag havde hun endda så meget energi at hun bukkede lidt med mig.. Hehe..
Hun bliver tykkere og tykkere, og kan snart ikke passe sit alm. vinterdækken mere, så det er godt jeg har et der er et nummer større.. :-)

Opdatering d. 20/3-07:
Lumina bliver tykkere og tykkere.. Så nu må følle godt snart komme.. :-)
Jeg har valgt hingst til hende for i år, og valget faldt på Aljano. En super dressurhingst, som er kåret i Tyskland. Så hun skal insemineres så snart hun har folet.. :-)


Lumina har d. 4/5-07 kl. 23.35 fået det smukkeste hingsteføl! Han skal hedde Elbækgaards Favour..

Opdatering d. 29/5-07:
Lumina blev kørt til hingst i går. Hun skal insemineres i morgen med Aljano, så det bliver meget spændende.. Håber hun holder i 1. hug.. ;-)
Når hun kommer hjem fra hingst skal hun stille og roligt igang med dressuren igen.. Og når hun så er scannet drægtig og er 1½ måned henne, skal hun begynde at springe lidt.. Det bliver dejligt at få hende lidt igang igen.. :-)

Opdatering d. 25/6-07:
Så er Lumina scannet drægtig med Aljano. Hun holdt i første forsøg, så det er jo bare dejligt. Vi er også stille og roligt gået igang med genoptræningen efter "barsel".. Så planen er at når hun har fået sin gamle form tilbage, så skal hun til at springe lidt igen.. Dog ikke med mig på ryggen, men min veninde..

Opdatering d. 17/11-07:
Ja så har jeg selv redet Lumina i ca. 3 uger.. Jeg blev opereret sidst i august, så nu er jeg klar til at gå igang med ridningen igen.
Har lige været til Venskabsstævne i Sundeved i dag, hvor vi blev nr. 1 i LB1. Så det er jeg ret stolt af, da jeg kun har redet i ca. 3 uger ;-) - Jojo... Gamle Lummer kan stadig :-P

Opdatering d. 2/4-08:
Ja, nu er Lummer ved at være MEGET tyk.. Håber snart der kommer en Aljano-baby ud til mig. Hun har termin 1. maj.
Jeg er sikker på jeg får et hingsteføl (desværre), for alle mine veninder har fået hoppeføl i år, så jeg er nok ikke så heldig som dem.. :-( Meeeen det er da bedre end ingen føl.
Lumina skal i år holdes til ved Blue Hors Romanov. ;-)

Opdatering d. 14/5-08:
Ja så er det jo ved at være 9 dage siden Lumina folede det smukkeste brune HOPPEføl til mig ;-) Hun hedder Elbækgaards A'moon og er en beholder..

Opdatering d. 13/3-2009:
Lumina kastede sit føl... Sikke en grim oplevelse... :-(
Håber hun kan komme i fol igen i år, så hun ikke går i stå... Ellers må hun jo blive ridehest igen..

Opdatering d. 29 maj 2009:
Så blev hun endelig scannet drægtig efter en tvillingeabort, hvor dyrlægen ikke kunne klemme.. Så nu har hun termin 11 april, hvilket er et så fint tidspunkt.
Min gode veninde Lykke rider Lumina, og har redet hende siden januar. De to er kommet langt, og jeg er lykkelig for at Lykke gider lægge så meget arbejde i hende. ;-)

Opdatering september 2009:
Så har jeg selv redet Lumina i snart 3 måneder. Hun er mere fantastisk end nogensinde, og jeg tror det har meget med min nye ridelærer at gøre. Rita er super til at hjælpe, og hun har en hel anden metode, som gør at jeg kan ride uden at få ondt i ryg og skulder, så nu er lysten rigtig kommet tilbage igen.
Håber vi kan nå et par stævner mere inden vi begge går på barsel ;-)

Lumina er gået på pension sommer 2011 grundet min graviditet og mangel på passer til hende. Så nu hygger hun sig på engen med de andre banditter - og det nyder hun i fulde drag! Skønt at se ens gamle hoppe nyde livet som pensionist...

D 28 august 2013:
I dag er dagen kommet hvor vi skal tage afsked med Lumina. Hun skal til de evige græsmarker, da hun er blevet gammel og ikke kan mere. Det bliver hårdt - men Lumina, du vil altid være i vore hjerter! Elsker dig så højt min dejlige hest :'(
Kommentér på:
Dansk Varmblod Højvangs Lumina *RIP*
Annonce