{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Tysk Sportspony - Halla 1995

12.674 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Tysk Sportspony - Halla

Fødselsår:
1995
Højde:
138 cm. Den lange , kraftige og kortbenede udgave , så hun burde nok egentlig være højere .
Temperament
Næsten altid så rolig og pålidelig, at jeg kan sidde på knæ og strigle hendes ben uden næsten at tænke over det. Hun er den, der bliver overladt til selv de mindste børn, når der skal trækkes til eller fra fold, fordi hun er så "kold" og selvtillidsfuld at hun sjældent bliver forskrækket over noget som helst.
Hvis uheldet endelig skulle være ude, og hun bliver bange for et eller andet, er hun til gengæld meget svær at overtale til at gå imod det, fordi hende selv er den eneste hun stoler fuldt ud på.

Halla er en, der aldrig kunne finde på at bide i andet end mad, hvilket hun til gengæld gør med stor hast og glæde. Man ser hende sjældent sparke ud efter nogen eller noget, medmindre hun er i brunst.
Når hun er det, ændrer hun fuldstændig karakter - hun vrinsker tit, hvilket hun normalt er meget sparsom med, og nogle gange nærmest løber hun rundt om sig selv under strigling, og så kan I tro, benene bliver striglet fra oven! Halla er nemlig ikke den, der passer bedst på sit menneske, altså mig, når der for en gangs skyld er en situation hun ikke bryder sig om. Hallas store kærligheder hedder Bahama og Lafayette, men hun lader sig villigt bedække af for eksempel Master, og også gerne af Elmer, han ved vist bare ikke helt hvad det går ud på :b Så man kan ikke sige Halla er helt "straight"...

Efter næsten halvandet år med Halla, har jeg indset, at hun er min store hestekærlighed. Hun er så speciel og på en eller anden måde så naturlig. Før min gamle pony Røde gik bort troede jeg aldrig jeg skulle blive så glad for Halla som jeg er i dag. Men da han forsvandt, og hun blev den eneste, var det som om det endelig gik op for mig hvor fantastisk en pony hun er.
Gangarter
Halla har ikke nogen fængende "wauw-gang", men heller ikke dårlige bevægelser. De ligger på et 6-tal til dressurstævner, altså middel.

Skridten er taktfast nok, men ikke meget mere end det. Hun har ikke en dårlig skridt, men heller ikke en fantastisk én.

Traven er ganske udmærket når hun går som hun skal, taktfast og rimeligt ok svingende, men heller ikke her noget at kigge på i flere timer.

Galoppen er hun blevet bedre til at styre, eller også er jeg. Den er udmærket til springning, men ikke med noget voldsomt løft. Hun har haft meget svært ved at holde balancen, men det er blevet meget bedre. Og når jeg rider som jeg skal, kan hun faktisk galoppere! (Ö)

Desværre er hun fra naturens side meget på forparten. Og hun ville jo nok være bedre til at springe, hvis hun var bedre bygget, men den teknik hun har udviklet er helt særlig og gør at hun overhovedet ikke har svært ved at springe baner i MA højde og enkeltspring på 140.
Stævner
Normalt går Flæske distrikts- og landsstævner i springning . LA til MA . Hun er super til det , men lige nu er vi på standby fordi jeg forsøger at lære at ride xD
Stamtavle
Jep, en tysk en af slagsen:

F: Pares

FF: Panter

FM: Suleika

FFF: Peppi

FFM: Lotte V

FMF: Poncho B

FMM: Zarena B

FFFF: Hansi B

FFFM: Petra S

FFMF: ?

FFMM: ?

FMFF: Poddi

FMFM: Ella

FMMF: Zankapfel

FMMM: Susi S


M: Heidi V

Deriblandt er der 3 shetlændere xD
Køn
En ret køn og super dejlig hoppe :)
Bemærkninger
Halla aka. Huldi , Huls , Hulsen , Hulda , Musse , Flæske , Fede , Tykke , Tøzze , Muss , Smukke eller Tønde er en ret selvstændig pony . Hun er for det meste modig og pålidelig . Men hun lader ikke alle og enhver tro , de er noget . For Halla gælder janteloven . Specielt dårlige indhegninger skal ikke tro de er noget . Så dem præsterer hun gang på gang overlegent at fræse igennem , så de knækker over . Damaris er nok den eneste , Halla sådan rigtig har respekt for . Men hende lader hun til gengæld også jagte rundt med sig i tide og utide .

Selvom Halla er både modig og selvtillidsfuld i de fleste henseender , er hun ikke til at overtale til noget , hun ikke tør gøre . For eksempel at gå forbi en flok køer !

Halla viser tegn på at være en forholdsvis klog pony i de fleste henseender, men hun er ikke specielt lærenem. Kun hvis belønningen for rigtig handling er mad xD Jeg tror hun bedre forstår at hun gjorde noget rigtigt på den måde.

Derudover er hun en skøn springpony , som springer selvom jeg ikke kan styre hende ordentligt rundt på banen endnu ;) Men nu , hvor vi er begyndt på ny undervisning , skulle det gerne blive bedre :)

Halla er min yndlingspony , og hun skal aldrig sælges :)

Til gengæld er hun blevet sendt til hingst. Så det er jeg noget spændt på :)


Kommentér på:
Tysk Sportspony - Halla