{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Norsk Døle Sælli [Himmelhest] 2001

32.194 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Norsk Døle Sælli

Fødselsår:
2001
Højde:
157,5 cm
Temperament
Sælli er en rimelig bestemt hoppe med en stærk personlighed. Hun har dog ændret personlighed siden jeg fik hende. Før var hun kold og ligeglad med alt og alle og var en rigtig bitch mod de andre hestene på fold.

Hun er nu blevet en utrolig glad og skøn hoppe med et dejligt temperament. Sælli er meget nysgjerrig og skal altid være med når der sker noget og skal helst undersøge alt hun kommer over. Hun vil altid snakke og elsker opmerksomhed. Det sidste hun er, er at være sur. Hun er alltid glad og tilfreds men er til tider meget utålmodig hvis der er noget som ikke passer hende. Det skal helst ske noget hele tiden ellers bliver det hurtig kedelig. Hun er meget bestemt og skal helst have at tingene går som hun vil. Hun har haft svært med at stole og få tillit til mennesker men endelig er det lykkes og hun har startet og åbne sig.

Hun er virkelig ubeskrivelse, der finnes ingen ord for hva Sælli betyder for mig. Hun er min glæde, mit smil og min bedste ven <3 Hun er bare min og det vil hun altid være!!
Gangarter
Ja hva skal man sige... Hun har desværre ikke de bedste gangarter man kan ønske sig men de bliver bedre med tiden. Hun havde en skæv hofte da jeg fik hende hjem og hun var stiv og anspændt så hun havde tildenser til passgang og havde meget stive og klossede gangarter. Og hun kunne ikke trave og galopere langsomt. Og hun krydsgaloperede på venstre volte da hun har svært med at bære på højre bagfod. Så det var meget galt da jeg fikk hende hjem. Men hun bliver bare bedre og bedre og hun har fået nogle dejlige gangarter. Men vi skal stadig have hende til å bruge bagparten og ryggen noget mere
Stævner
Vi starter ikke så mange stævner men vi tager masse kursus :)

6/04-08, let jagt, Feddet ved Fakse

12/4-08 Spring KBS 40 cm - feilfritt, men ingen plassering
12/4-08 Spring KBS 60 cm - 4 feil

13/4-08 Nybegynderjagt, Ledreborg ved Roskilde

25/05-08 Horsemanshipkurs, Kirke Helsinge
12/07-08 Horsemanshipkurs, Kirke Helsinge
19/10-08 Horsemanshipkurs, Mørkøv
16/11-08 Horsemanshipkurs i Eskebjerg
04/01-09 Horsemanshipkurs i Eskebjerg
9-13/02-09 Ridelejr Akademisk dressur
Stamtavle
F: Haga Pil
FF: Pio
FM: Silja

M: Lilleblesa
MF: Teig Jo
MM: Vesleblesa
Køn
Sælli er virkelig en smuk og dejlig hoppe <3
Bemærkninger
Sælli har jeg snart haft i 3 år og hun betyder alt for mig. Hun er min glæde, mit smil og min bedste ven. Uden hende ville alt være tomt. Hun har et hjerte af guld og jeg elsker hende over alt på denne jord <3

Jeg har helt siden jeg startet at ride ønsket mig en dølehest. Og da min veninde i Norge fik en dølehest måtte jeg seff op og kigge. Der stod den nydeligste dølehest jeg nogensinde havde sett. Hun var helt rødfarvet med dejlig lang lys man og hale. Også havde hun bare den smukkeste stjerneblis med 2 store nysgjerrige øjne som stod og kigget over på mig. Jeg var helt fortapt i hende! Og nøj hvor var hun bare nydelig!! Denne hest måtte jeg jo bare eje og sånn bleve det altså. Sælli var ingen enkel hest og håndtere, så derfor valgte min veninde at sælge hende da hun havde barn og ønsket sig en hest som hun kunne stole på og som børnene kunne håndtere og ride på.
____________________________________________________________________________________________________
Det var ingen enkel start vi fik. Sælli var stædig som et æsel og havde bestemt ikke lyst til at samarbejde. Alt skulle laves efter hendes hoved så derfor havde vi mange diskusjoner og det var en hård kamp. Hun var ingen enkel hest og jeg startet med at tvile på mig selv og mit køb. Kunne jeg klare opgaven??

Men jeg gav ikke op og kæmpet videre. Hesten skulle have en sjanse og det fik hun! Hun er i dag en dejlig sød hoppe som er samarbejdsvillig og som elsker at lave noget. Det har taget rigtig lang tid og vi har desværre været ude for nogle uheld som endte på lægevagten et par ganger. Men hun var bestemt det hele værd og jeg er glad jeg bleve ved.
____________________________________________________________________________________________________

Sælli er en allround hest og bruges stort sett til alt. Vi laver lidt af det hele, alt fra let dressur, springning, jagt, tur i skov og mark og vi har nylig startet lidt op på klassisk dressur da jeg i mange år har haft lyst til at prøve det. Og Sælli skal nok tilkøres om nogle år når hun er faldet lidt mer ned på jorden. Så Sælli viser potensiale i mange ting og er en meget allsidig hoppe.

Sælli er en meget energisk hest. Det er meget fart i madamen og hun elsker fart og spænding. Hun elsker og tage en god galop ude på marken og der kan ikke løpes for hurtig. Hun har rigtig god udholdenhed som betegnes for dølehesten. Hun bliver aldrig træt. Hun er fuld af energi og til tider lidt for meget…

Sælli er efter min mening en meget klog og bestemt ingen kedelig hest. Hun er meget udspekulert og finder stadig på nogle gode og sjove ideèr som hun skal prøve ud innimellom. Hun er virkelig sjov at være sammen med men hun kan til tider være en hard nøt at knække. Hun har en sjov personlighed og hun er en bestemt dame som ved hva hun vil men hun er så dejlig og med sin charme falder alle for hende :)

Jeg kan ikke beskrive hvor glad jeg er for Sælli og hvor heldig jeg er for at eje denne smukke hest!! Hun lyser virkelig en sur og kedelig hverdag op. Vi har stadig mange mål vi skal nå sammen og jeg nyder hvert sekund sammen med hende.


Kommentér på:
Norsk Døle Sælli