{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Paint Cutters Magic Colours [Himmelhest] 2000

5.231 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Paint Cutters Magic Colours

Fødselsår:
2000
Højde:
Colour er 158.
Temperament
Colours temperament svinger en del. Han er en hest der overkomunikerer, hvilket vil sige, at han ikke kan finde ud af, at fortælle/vise, hvad han mener på en stille og rolig måde. F.eks: Når han spiser, og der kommer et menneske/en hest for tæt på - så i stedet for at lægge ører og sige "gå væk", så lægger han ører, blotter tænder, kan finde på ar springe frem mod hesten/mennesket og råbe "GÅ VÆK, DET ER MIN MAD !!! " Det skyldes, at hans små signaler (ubevidst) har været overhørt tidligere, så nu har han opgivet dem og bruger kun store/voldsomme signaler. Det er blevet meget bedre, men kan komme i perioder, hvor vi måske ikke kan ride så meget eller hvis han bliver stresset.

Colour er der udover en meget kærlig hest, der er INTET ondt skabt i ham. Han er ikke en hest som gider og stå og nusse i flere timer - en gang imellem kan det godt gå an, at få lidt omsorg og "vil du ikke have bare en lille bitte smule ondt af mig" - i hans øjne, dén ser man tit.
Colour er en hest som skal have grænser - uden absolut signalforvirring da han ellers bliver alt for kørt op i hans hoved og dette kan han ikke selv tackle. Han er ellers en sød og afslappet hest når han håndtres korrekt og med respekt samt kærlighed..
Gangarter
Hans gangarter er middel, hans galop skal især fremhæves :)
Stævner
12/12-08 : Vores allerførste stævne sammen og Colours første stævne nogensinde. Vi sprang 50 cm B0 og fik en sløjfe.

29/1-09 : Springstævne, 60 cm B0, han smuttede lige udenom et spring ;)

29/1-09 : Springstævne, 70 cm B0, fik en sløjfe.

19/10-09 : Dressurstævne LD2 med Sandra som rytter. Hans første dressurstævne, de red til 61,67%.

22/5-10 : Springstævne, 30 cm B0, fik en sløjfe.

30/5-10 : Springstævne, 50 cm B0, fik en sløjfe.

Nu håber jeg snart vi kan komme igang med at springe lidt højere, vi har desværre været lidt plaget af skader og skævt skelet som har sat en stopper for hans udvikling,
Stamtavle
Far: Cutter Bills Boy
Farfar ~ Cutter Bills Star 170,661
~ Cutter Bills Dial 83,945
~ Eve Little Star 1,474,042

Der er meget mere, men papiret er så gammelt så jeg kan næsten ikke læse hvad der står.

Rositta (Varmblod og Oldenborger)
Køn
Vallak - med stort udprægende "Alle elsker mig" nykker :p
Bemærkninger
Jeg ledte efter hest da min elskede Kasino (kan ses i profil) - desværre blev aflivet, med stor sorg da han ikke ku komme sig :( Jeg var vildledt da jeg egentlig ikke rigtig vidste hvad jeg kiggede efter, andet end jeg gerne ville have en plethest, samt en som havde talent for springning.
Jeg kontakede en del og kiggede ret meget på nettet og diverse for at finde den rigtige hest at tage ud og kigge på - og der var da os nogle i kikkerten.
En dag kom min veninde så og sagde at nu havde hun altså fundet en hest som LØD lige til at være en for mig. Hun rakte mig nogle papirer hvorpå der var billeder og information af denne "hest" :D Jeg så en hest - rimelig ulden at se på og rynkede på næsen af hende. Dette kunne hun da seriøst ikke mene og så smed jeg papiret.
Men noget triggede mig alligevel og jeg kunne jo selvfølgelig ikke nære mig for at tage et nærmere kig på denne plethest jeg havde set på papiret - da jeg kom hjem på computeren. Der var flere billeder af ham, hans information passede mig ganske glimerende og han så nu alligevel lidt sød og charmerende ud.
Jeg ringede til ejer - og pludselig var vi på vej til Jylland - for at se på denne Co - øhm, plettede hest ved navn Colour.

Var ovre og prøve ham i marts, og han kom hjem d.3/4-08.

Jeg prøvede ham, det første Colour gjorde da jeg skulle trække ham opsadlet hen mod "ridebanen" hvorpå tidl. ejer havde sat et halmballe spring op, som ikke plejede at stå der - var at springe og løbe fra mig hen til sin mor.
Hans mor Rositta som Jane (tidl. ejer) stadig ejer. De havde gået sammen hele deres liv (8 år). Fra det øjeblik han løb fra mig med dette lidt udtrygge, men nyserrige udtryk med ørerne fremme - vidste jeg at jeg måtte have ham med hjem. Selvom jeg endnu ikke havde prøvet ham, grinede blot af ham, hentede ham nede ved hans mor, og gik op til ridebanen.
Colour var ikke redet som jeg rider - han er redet ned på tøjlen og bukkede nakken når man tog i tøjlen. Men hesten, skulle jeg have med hjem.

Han ankom på ARK - hos mig som en ulden tot. Han var SÅ langpelset (min. 5 cm lang), blev klippet og faldt hurtigt til selvom han var en charmedreng som prøvede grænser af overfor alle, fordi han ikke rigtig havde fået nogen opdragelse af tidl. ejer, da hun blev en smule bange for ham fordi han var meget aktiv af sig.
Men med signal træning, korrekt negativ forstrækning samt ros - er Co nu blevet rolig omkring sine opgivelser og respekterer ens grænser, samt går pænt.

Jeg startede med at ride ham - i re-dressur - til remonte form. Han bukkede blot nakken stadig i laaang tid når man tog i tøjlen og dette var en svær vane at få ud af ham, at han sku stoppe og ikke bukke nakken.
Men en dag vendte det hele og han blev bedre og bedre til at forstå. Vi har lang vej igen dressur mæssigt, men han skulle også rettes ud af en kiropraktor da han var ret skæv (især i hofte og nakken).
Co og jeg har sprunget 1 m over en oxer og han viser virkelig talent (når han er blevet lidt mere styrket og styrbar i galoppen, samt begyndt at forstå signalerene bedre) og lyst - for springning. Jeg tror han vil kunne komme rigtig langt med korrekt træning da han springer med fin teknik og brug af ryg. Han skal bare lærer det stille og roligt.
Co har løssprunget 140 cm - med en liiiidt sjov springstil, men han kom over og han skal nok blive fin når musklerne kommer på ham :D

Jeg har haft Co i et år og det går fremmad.

Idag d.18/8-09 har Rikke Andersen (vores kiropraktor) været ude til anden behandling af ham.

Hans hofter, nakke og ryg er blevet bedre - han har nu tre ben han kan finde ud af at bruge i stedet for kun to. Tilgengæld har han imellem tiden haft en seneskade på indvendige side af højre baglår, som følge af, da han hængte fast bed bagbenet i tremmerne i boksen. Der har været tvivl om det var tremmerne han havde hængt fast i, eller om det var noget andet han havde lavet med benene - men en ny skævhed oppe i nakken og i lidt i lænden, bekræftede han havde hængt fast.

Hun sagde det var godt jeg ikke havde redet ham de sidste to måneder, for så kunne seneskaden have været blevet værre og derved kunne han være blevet halt :s

Om 4 dage kan vi begynde at ride igen :D

Nu er det vidst tid til en opdatering:

3/1-11

Puha, der er sket RIGTIG meget siden jeg har skrevet sidst - både godt og skidt - men heldigvis mest godt. Vi har haft en del problemer med at få ham til at acceptere, at biddet ikke er farligt, og betyder "buk nakken og løb videre" uanset hvad man gør. Det har taget mig et 1 års tid, men nu er jeg begyndt at kunne ride med en smule mere kontakt til biddet, hvor han suger frem til det i stedet for at krølle nakken ind og spænde op.
Han har også haft et par grimme skader med sine bagben (billeder kan ses i fotoalbum) som er forårsaget i boks. Dem er vi (7,9,13) sluppet ret heldigt fra, til trods for han har lavet samme stunt hele tre gange :s

Imellem tiden er vi også flyttet fra Albertslund Rideklub ud til en dejlig løsdrift i Herlev. Det er simpelthen det bedste jeg NOGENSINDE har gjort :D Colour er blevet en helt anden hest - han er ikke længere stresset, sur eller tvær - han er blevet helt rolig. Før kunne han ikke have en eneste fridag, uden han var en djævel flere dage efter, så hans "fridage" bestod af gåture eller longering.

Han kom til skade sidste gang med sit højre bagben d.20/6-10. Såret var så dybt, at det gik helt ind til knoglen og man kunne se hans ene sene :( Han var indlagt på Landbohøjskolen i to uger, inden jeg kunne få ham hjem igen. To uger efter skulle han til tjek, for at se om han skulle opereres - det slap vi for, så vi har været rigtig heldige. Hele dette forløb tog i alt 3½ måned, med "boksro". Når jeg skriver "boksro", er det fordi han fik sin egen lille indhegning, med skygge, læ, mad og vand ude i løsdriften, for turde simpelthen ikke lukke ham i boks igen. Efter de 3½ måned, var jeg noget spændt på hvilken energi bombe jeg skulle op på, men han var bare så sød og så rolig. Kunne ride ham ud i rebgrime og han gik bare helt fint som om han ikke havde haft nogen lang ridepause <3


Jeg elsker ham virkelig, han er mit lys når alt er sort.

D.11/9-2014 tog min smukke dreng til de evige græsmarker. Jeg savner ham helt ubeskrivelig meget :'( :'(
Kommentér på:
Paint Cutters Magic Colours
x