{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Vedette [Himmelhest] 1991

15.375 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Dansk Varmblod Vedette

Fødselsår:
1991
Højde:
168 cm.
Temperament
Hun er en hest med et særdeles skønt temperament. Hun er typen man man gøre hvad som helst ved, om så det er at ligge og sove på ryggen af hende, kravle under maven eller hvad man ellers kan finde på.
Gangarter
Hendes gangarter er middel. Hun er meget rar og let at sidde på, da hun ikke har så meget rygsving.
Stævner
Hun har gået en del stævner med nogle forrige ejere/ryttere, både i spring og dressur. Jeg har fået afvide, at hun vist også har startet noget jagt.

Hun er registreret konkurrence hest og har tilladelse til at starte både klubstævner, samt lands- og distriksstævner.

I år 2002/2003 blev hun af daværende ejer eller rytter, Stine Flintegård Larsen, startet i LB springklasser. Resultater kan ses på DRF-portalen. Efter sigende skulle hun havde sprunget et enkelt spring på 1,60 cm. uden besvær, så det var bestemt ikke fordi potentialet manglede!

Jeg har ikke selv startet andet end et par små stævner med hende, da hun var rideskolehest i Vorbasse Rideklub (VRK) og jeg ikke var mere end 10-11 år gammel.

Hun kan øvelser op til M-klasserne.
Stamtavle
Ja. Hun har rødt hestepas.

Far: Bonsoir DH 378

Mor: Juvena DH 2144
Køn
Hoppe.
Bemærkninger
Min første hest <3

Vedette er født den 19-04-1991 og er opdrættet af Birthe Pedersen på Allerupgaard i V. Skerninge.

Rød/fuks. Ureglmæssigt stjerneblis der løber ind i højre næsebor. Lav sok på højre forben og høj sok på venstre bagben. Små hvide pletter ved manken og på det ene bagben. DV-brand venstre lår 703.

Vedette har gået som rideskolehest i Vorbasse Rideklub (VRK), hvor jeg mødte hende for første gang og begyndte at ride på hende. Jeg blev lynhurtigt forelsket i hende!

I år 2008 valgte Vorbasse Rideklub at sælge hende, da hun begyndte at få ondt i ryggen og derfor ikke kunne bruges som elevhest. Uden jeg vidste det, havde mine forældre budt slagterpris på hende og vandt buddet.

I starten stod hun ude på rideskolen, men blev senere flyttet ud til formanden. Da vi havde fået lavet boks, fold og fundet en foldkammerat til hende kom hun hjem og stå.

Da mine forældre købte hende, vidste de godt, at det ikke var sikkert, at jeg nogensinde kunne ride på hende igen. Jeg tror, at hun både havde ondt i ryggen og samtidig var rideskoletræt. Vi købte en bomløs sadel og vupti - så red jeg på hende! Efter et års tid skiftede vi over til en almindelig sadel og det fungerede også!

Jeg red på hende og fik undervisning i lidt over 2 år, inden hun begyndte at halte i år 2010. På trods af de mange dyrlægebesøg, har vi endnu ikke fundet ud af, hvad der er med hende ben. Men vi har selv en mistanke om, at det er noget slidgigt. Det er ikke noget, vi ønsker at bruge penge på, at få undersøgt yderligere, da hun er en gammel hest og det eneste vi kan få ud af undersøgelsen er, at få erklæret hvad hun fejler.

D. 6 august 2014 drog min elskede Vedette til de evige græsmarker. Tak for 6 fantastiske år. Hvil i fred. I hjertet gemt, aldrig glemt <3


Kommentér på:
Dansk Varmblod Vedette