{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Jolly 1998

9.974 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

CTS
CTS
Kvinde | 24 år | Oprettet: 31. okt 2004


Anden særlig race Jolly

Fødselsår:
1998
Højde:
160-163 cm.
Vi er ikke helt sikre, og har ikke fået hende målt. :-)
Det betyder dog ikke ret meget.
Temperament
Er generelt rolig og letomgængelig, men hun er en meget sensitiv hoppe, der reagerer på meget små ting, så som vejret eller personers sindsstemning. Derudover er hun tæt knyttet til sin flok, og lider derfor af seperationsangst, der dog er blevet formindsket, gennem meget træning og tilvænning.

Hun er en hoppe med stort H, og hendes humør og temperament, kan skifte på få øjeblikke. Man ved aldrig hvilken hest man kommer ud til, og hvordan hun vil reagere. Selvom jeg har ønsket hende langt væk, mange gange, pga. det, så er det også med til, at gøre vores træning spændende og udfordrende - nogen gang lidt for meget. ;-)
Gangarter
3 middelgode gangarter
Stævner
Ingen endnu

Som ung har hun gået LA-klasser i dressur, og hun kan alle øvelserne dertil fuldstændig klokkerent, de skal bare pudses lidt af :-)

Jeg har dog ingen planer om, at skulle starte nogen seriøse stævner på hende.
Stamtavle
Har hun ikke.

- oldenborg/DV blanding.
Køn
Hoppe.
Bemærkninger
Jeg købte Jolly d. 29. marts 2009, i Rønde på Djursland.

Kendetegn:
- Hvid stjerne
- 3 hvide sokker
- Hvid kronran på indvendige side af højre forben
- Hvid plet på venstre lår
- Hvid stribe i manen
- Hvide hår over hele kroppen

AUGUST 2010
Jolly har været hos mig i over et år nu, og jeg er stadig meget glad for hende. Jeg havde en grim oplevelse med en anden hest sidste år, og er først nu begyndt at komme mig over det. I løbet af det her år, har Jolly virkelig sat mine evner på prøve, og testet mig på mange måder. Grundet den lange vinter, blev hun ikke redet i 3 mdr. hvilket åbenbart var det vi begge havde brug for! Vi fik et godt forhold, og det gavnede vores træning. Vi er nu kommet rigtig langt i træning, og hun går efterhånden hvor jeg vil have hende.

Her i løbet af sommeren har jeg lært om hendes behov og krav til mig som både rytter og ejer, og det har sat min evner på en prøve. Jeg har lært en masse - både ridemæssigt, men også at jeg skal lade hende lære mig en masse, og lade hende rette mine fejl. Hun reagerer konsekvent på enhver fejl. Jeg har fundet ud af hvordan jeg skal lytte til hende og lære af hende. Det har skabt et godt grundlag for vores videre færden i livet, og jeg ved at vi nu har et solidt fundament at bygge videre fra.
Det var en lille opdatering fra det sidste års tid! :-)

Jolly er flyttet til Stald Tougaard, pr. 1. april 2011.

På Tougaarden har hun det rigtig godt, og er faldet godt til. Hun er nærmest en helt anden hest, er afslappet og rolig, og meget nemmere at håndtere. Det er virkelig skønt at se. Desuden er vi kommer over en del problemer, så som, at hun nu selv kommer på folden, og kan trækkes ud uden problemer - og så kan hun endda stå alene i stalden, og for det meste også rides alene, uden at der opstår problemer, hvilket ikke har kunnet lade sig gøre tidligere.

JUNI 2013
Puha da, hvor tiden dog går. Jeg har slet ikke fået opdateret herinde, i rigtig lang tid. Vi har haft en rigtig god tid, på Stald Tougaard, men var desværre nødt til at flytte, pga. afstanden. Så efter 1 år og 8 måneder på Tougaarden, flyttede vi d. 29. december til et lille privat sted, tættere på mit hjem. Vi brugte en del forsøg på at få hende i traileren, og kom endelig af sted. Vi står nu et rigtig dejligt, hyggeligt og roligt sted, og Jolly er faldet enormt godt til. Hun har fået sig en ny slyngveninde - for 3. gang, er det en mørk hoppe - og nyder livet som halv foldbums.

Jeg købte Jolly, med intentionen om, at vi skulle starte stævner. Da det viste sig, at hun desværre led meget under seperationsangst, der gjorde, at hun ikke kunne være alene nogen steder, og desuden heller ikke kunne gå i trailer, udskød jeg hurtigt stævneplanerne. Det var dog først, da vi kom til Tougaarden, at jeg for alvor valgte at koncentrere mig om de problemer vi har i træningen, og starte helt forfra med det. Derfor skruede jeg ned for ridetræningen, og skruede op for jordarbejdet, hvilket virkelig har båret frugt, idet det har ændret hende markant - til det bedre. Hun er langt mere lydhør og reagerer på finere signaler end tidligere. Jeg har med tiden accepteret, at vi to ikke bliver en særlig stærk equipage, på det ridemæssige, fordi det ikke interesserer mig, i lige så høj grad som tidligere. Det virker heller ikke som om, at det er noget hun savner. Tværtimod, så lever hun et rigtig hesteliv, med sin flok på folden, og nyder at blive strigle og hygget om, selvfølgelig stadig med regelmæssig træning, dog ikke så hård eller målrettet, som den kunne være.

Hun har desværre stået mere eller mindre stille, hele 2013. Først var det pga. det dårlige vejr, og nu hvor der er mulighed for at træne igen, og har været det længe, har jeg haft for travlt med mine afsluttende eksamener, og diverse andre arrangementer. Desuden er der genopstået problemer med, at få hende ud af folden, efter hun er kommet på sommergræs. Efter knap en måned, er der efterhånden styr på det igen, efter en masse træning og opdragelse, så nu skal vi til og igang, så snart jeg er blevet student.


Kommentér på:
Anden særlig race Jolly