{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Dino Soleil 2000

39.978 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Anden særlig race Dino Soleil

Fødselsår:
2000
Højde:
3års: 124cm
4års: 127cm
5års: 127,5cm
6års: 127,5cm
7års: 128cm

Så en lille lort på 128cm :o)
Temperament
Dino er en utrolig skøn pony men han har et meget blandet temprement og hans temprement har gennemgået en stor udvikling.

Da jeg fik ham hjem 2. gang - altså da han var 9år gammel var han meget aggresiv. Han kunne stå helt rolig også pludseligt springe frem med åben mund og prøve at angribe personen der stod ved ham. I boksen var han meget sur, bed og sparkede og når man trak med ham rendte han gerne ud på vejen med folk. Derfor var Dino altså ikke en børnepony og dette var medvirkende til at han skulle aflives, for hvem kan med god samvittighed sælge sådan en pony videre? men jeg fik ham hjem, min gamle pony. Jeg ville ikke opgive ham, det betød han bare alt for meget til.

Efter at have haft ham hjemme i 6mdr forandrede han sig allerede meget, istedet for at blvie sur når han blev aggresiv ignorerede jeg bare hans opførsel og fortsatte hvad jeg havde gang i, som max gik jeg et par skridt imod ham og trampede i jorden for at vise at jeg ikke var bange for ham. Vi begyndte at lege sammen og jeg gjorde alt for at vide at jeg gerne ville være sammen med ham og gerne ville være en del af hans liv.

Idag har jeg en helt fantastisk pony der er "opdraget" helt uden vold eller råben da jeg ikke mener det høre til ved nogen heste. For mig er Dino et bevis for at man ikke skal opgive selvom det ser sort ud, det er muligt - også uden vold og at "sætte hesten på plads". Dino er uden tvivl min bedste ven <3
Gangarter
Skridt: Middel.
Trav: Flot og taktfast, middel.
Galop: God rundt og op-ad-bakke, middel.
Stævner
Dino har tidligere i sit liv startet MB spring, og LA2 dressur. Herunder er hans bedste resultater fra imens jeg har haft ham :).

DHE træf sjælland 2014:
2. Plads i Agility Head 2
2. Plads i Løsarbejde Let

Hestevelfærds stævne 2015:
2. Plads i agility heat 3 (Finalen)
1. Plads i Løsarbejde Middel

DHE Træf Jylland 2015:
1. Plads i Agility middel
2. Plads i Løsarbejde Middel/Øvet

DHE træf 2018:
1. Plads I agility middel
1. Plads I agility øvet
Stamtavle
Ukendt
Køn
Vallak. Blev kastereret som 2års men er endnu ret så hingstet.
Bemærkninger
Dino er det fantastiske dyr der gang på gang minder mig om hvorfor det er at jeg ønsker dette for alle dyr og mennesker, for helt at forstå min historie og min grund til dette, må man høre historien om den stakkels lille slagtepony - Dino.

Jeg fik Dino i fødselsdagsgave da han var 8mdr gammel og jeg var 10år, det var dengang tilbage i 2001. Dino var en slagtepony der skulle have været til Italien på en af de lange og smertefulde transporter. Han var ikke tam og var dødsangt for mennesker, ikke engang på hug med et stykke rugbrød i hånden kunne man lokke ham i nærheden af sig. Vi kontaktede en HMS dame der kom ud en eftermiddag for at se hvad hun kunne gøre, og det var jo nærmest magisk. Efter 1 time stod jeg og striglede den lille pony. Dino blev min bedste ven, hver eneste dag efter skole var jeg oppe ved ham, og også dage hvor jeg pjækkede kun for at lege med ham. Min bedste ven, jeg hadede skolen og havde ingen venner. Dino var alt jeg havde og alt jeg ønskede at have. Han stod omme i min baghave og når jeg kaldte på ham fik jeg som svar et kæmpe vrinsk og en pony der kom galopperende imod mig af glæde.

Dino blev tilredet og vi red mange skønne ture. Han var blevet kasterert da han var meget hingstet og vi legede stadig meget sammen. Desværre tog jeg den tunge beslutning og da jeg var 13år gammel og Dino 4år, valgte jeg at indsætte en annonce om at jeg ville leje på pony ud. Jeg ønskede han skulle komme ud til nogen der ville ride og passe ham og udnytte det talent som vi vidste han havde. Desuden var Dino kun 128cm høj og jeg var en stor 13årig pige.

Dino fik heldigvis nogle kanon dejlige lejere der startede med at låne ham 1år, efter låneperioden fik de lov at købe ham og han boede ved de nye ejere i 3½år, altså indtil han var 8år gammel. Her blev han startet i både dressur og spring og blev en utrolig smuk og dygtig pony der bestemt viste talent på konkurrence banerne. Jeg var nogle gange oppe at besøge ham og var ikke tvivl om at han havde det rigtigt godt.

Desværre var Dino jo ikke så høj og han blev solgt til en salgsstald, her tabte han desværre alle muskler inden han igen blev solgt til nogle søde mennesker i jylland. De havde her Dino i 1år hvor han blev brugt som lærerhest til en ung springrytter ved navn Mathilde.

Men en dag imens Mathilde havde Dino begyndte han at bukke og vise utilpashed. Heldigvis var de så søde mennesker at de istedet for at tæske Dino i troen om at han bare var fræk, fik en dyrlæge ud til ham. Her viste det sig at han havde kissing spines. De prøvede i flere måneder med dyrlægens hjælp at genoptræne ham, men intet var at gøre. Tilfældigt så jeg på Hestegalleri.dk at en pige under Dino's profil havde skrevet at han havde fået en rygskade og jeg skyndte mig at ringe til ejerne. Ganske rigtigt stod Dino nu til aflivning og de afventede faktisk dyrlægen næste dag. Hurtigt fik jeg pakket en kuffert og tog til Horsens op til min gamle ven, han skulle bestemt ikke aflives!

Det var med et overflod af følelser at jeg så min gamle ven igen. Han var en smule sur, han har altid været en sur pony. Dog aldrig så slemt som dengang. Ingen turde gå ind i boksen til ham fordi han direkte angreb folk. Jeg gik dog ind til ham alligevel og fik efter lidt tid lov at stå og nusse ham uden problemer, dér vidste jeg bare at der ikke var noget at rafle om. Jeg SKULLE bare havde min pony hjem igen.

I december 2009 skete noget af det mest forfærdelige i verden. Jeg kom ud i stalden og Dino stod med hævet øje, vi troede han blot havde betændelse og vi fik dyrlægen ud der fortalte han havde slået hul på hornhinden. Han kom på dyre hospitalet og dyrlægen ringede og gav mig et ultimatum: Aflivning eller dyr operation. Jeg startede med aflivning, altså jeg tænkte det. Jeg var studerende og kunne overhoved ikke se hvordan det var realistisk at jeg skulle betale så mange penge. Men jeg kunne bare ikke, ligemeget hvad havde jeg ikke råd - men ligemeget hvad ville jeg ikke aflive ham. Så han fik fjernet øjet. Dyrlægen fandt ud af at han højest sandsynligt er løbet ind i et træ / en gren på folden da de fandt bladrester bag øjet.

____________________________________________

OMKRING HANS KISSING SPINES:
NU har flere her på HG påpeget at det er "synd" og "mishandling" at jeg har rytter på ryggen af Dino når han har kissing spines. For det første så har rigtigt mange rideheste Kissing spines og mærker intet. Dernæst har dyrlægen altså undersøgt Dino og godkendt at han sagtens kan gå som skovturs hest men ikke klare stævnelivet. Det er MIT valg at Dino ikke er skovturs hest fordi at jeg gerne vil bruge ham til noget andet. Men det er for at poinere at han har altså IKKE ondt bare fordi han af og til skridter og traver lidt med en lille rytter :).

____________________________________________

Dino blev tildelt navnet Soleil d. 20 januar 2010, 1½ md efter han fik fjernet øjet, det var her jeg fik idéen til navnet.

Forklaring på navnet:
Navnet Soleil betyder sol på fransk. I 2004 fik jeg det skønneste hingsteføl ved navn "Soleil's Monarch". Han betød alt for mig, desværre måtte han aflivet da han var bare 2½år gammel pga. en alvorlig skade. Derfor fik Dino også navnet Soleil for at ære Monarch's minde. Længe har jeg gået og haft lyst til en tatovering for at mindes mine skønne heste, men en tatovering for hver en hest jeg har haft er måske lidt vildt? Derfor har jeg besluttet mig for at få tatoveret Soleil, og de heste jeg så har igennem mit liv som har et helt særligt plads i mit hjerte vil blive tildelt dette navn så de foraltid lever sammen i mit hjerte under dette navn. Fordi de er de lyspunkter jeg har haft i mit liv, mine sole... Mine Soleil's...
P.t har følgende heste fået navne:
Soleil's Monarch (Tildelt 4 april - 2004)
Dino Soleil (Tildelt 20 januar - 2010)
Perle Soleil (Tildelt 8 december 2011)
Gry Soleil (Tildelt D. 20 Juli 2013)

____________________________________________

Dino kan jo ikke ikke rides og hvad bruger vi så egentligt tiden på? Jo vi bruger den på at gå ture, lære tricks, lave en masse groundwork og meget mere. Jeg bliver ofte spurgt om jeg ikke savner at ride, men en ting er mere sikkert. Dino han betyder mere for mig end ridning og jeg ville ikke bytte ham væk for selv den smukkeste og dyreste ridehest i verden. For mig betyder ridning absolut INTET i forhold til hvad Dino betyder for mig. Jeg keder mig aldrig sammen med ham og vi kan altid finde på noget sjovt at lave!
____________________________________________

"And Allah took a handful of southerly wind, blew His breath over it, and created the horse.... Thou shall fly without wings, and conquer without any sword. Oh, horse." ~ Bedouin Legend

Du gør mig glad når jeg har en dårlig dag og du støtter mig når jeg er ked af det. Du dømmer mig ikke når jeg har gjort noget forkert og du sladre ikke til nogen når jeg fortæller dig mine inderste hemmeligheder. Du spørger aldrig indtil ting jeg ikke ønsker at snakke om og du vil altid lytte når jeg fortæller dig om irriterende ting. Du gør ikke grin med mig når jeg har behov for et kram, og du vil altid lege med mig når jeg har det dårligt og gerne vil i godt humør. Har jeg en dårlig dag bliver du ikke sur på mig og du prøver ikke at fortælle mig at jeg skal tage mig sammen. Med dig kan jeg være mig selv og med dig kan jeg være tryg.

Derfor vil jeg gøre dig glad når du har en dårlig dag, jeg vil støtte dig når du er ked af det. Jeg vil ikke dømme dig når du har gjort noget forkert og jeg vil aldrig såre dig eller sladre om de dumme ting du nogengange gør. Jeg vil altid bare nusse dig når du har en dårlig dag, istedet for at prøve at kæmpe med dig for at få dig til at forstå hvad jeg vil. Jeg vil aldrig gøre grin med dig når du har brug for min støtte og jeg vil altid lege med dig når du har en dårlig dag og har brug for frihed. Hvis du har en dårlig dag vil jeg ikke blive sur. Med mig kan du være dig selv og hos mig kan du være tryg.

Ikke mange af mine venner forstår hvorfor jeg har det sådan med dig, og dine forstår måske heller ikke hvorfor du har det sådan med mig. Men der er bare noget specielt over din sjæl, og noget specielt over det glimt du har i øjet når du kigger på mig. Jeg vil forevigt passe på dig og jeg vil forevigt være din ven. Jeg vil være der i de tider hvor du har det svært, ligesom du altid har været der for mig i de tider, hvor jeg havde det svært.

Kære Dino, tak fordi du er som du er.

____________________________________________

Jeg har haft Marie som kan telepatere med dyr til at "tale" med Dino, her er et lille uddrag af de ting han har fortalt (Bemærk dette altså blot er et lille udrag :))

"Dino er en frisk lille herrer, men en meget betænksom en ad slagsen. Han rummer utrolig meget visom og denne kommer ikke af lige behagelige oplevelser siger han. Han siger at han gennem længere tid har gennemgået en enorm udvikling, at han er gået fra at være bitter og sort-seende, til at blive positiv og livsglad og dette takker han dig for. Han er en egenrådig mand, med et ungt sind. "

"Når han taler om dig, bliver han glad - han sender mig en følelse af frihed og lethed og han forbinder dig med denne - han føler at du har sat ham fri, for han har før følt sig fanget før."

"Han siger at du er en helt fantastisk sammenarbejdspartner og at han føler at du er hans mentor og synes at fornemme du føler at han er din - derfor er jeres venskab også så unikt."

"Dino siger at han har visse adfærdsproblemer, han fornemmer også at nogle er (primært "har været") bange for ham. Han arbejder meget på at respondere korrekt på alle mennesker, men har været i for mange hænder og bruger nogle gange ekstra tid på at lære folk at kende. "

"Han siger at det at komme ud til uvante steder er en af hans favouritbeskæftigelser, underligt nok - han kan lide at udfordre sig selv og synes at det er dejligt at mærke at du nyder det I laver sammen og noget af det bedste er, når du virkelig føler dig stolt over ham - han gør virkelig meget for at behage dig, hans bedste ven. "

____________________________________________

Update Januar 2016: Dino har det stadig rigtigt godt, han bor sammen med mine 4 andre heste i vores løsdrift. Jeg kan slet ikke fatte at han nu er blevet 16 år, og til sommer har jeg kendt ham i 15 år! 15år!!! Det er over halvdelen af mit liv, og jeg kan slet ikke vente med at bruge mange flere år sammen med verdens skønneste sjæl! Han er min stolthed og jeg elsker ham mere end noget andet <3

Update November 2016: Det er jo fuldkommen ufatteligt at lige om lidt bliver Dino 17 år. Dino har det godt, han er lidt ude af form pt, men går og hygger sig i løsdriften med de andre heste. han er bare en engel og jeg nyder hver eneste dag i hans selskab <3
Kommentér på:
Anden særlig race Dino Soleil